Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ:''ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ''ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΛΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΤΗΣ 26/7/2007


Πριν από λίγα μόλις χρόνια ο Ελληνοαμερικάνος πολιτικός Κρις Σπύρου ξεκίνησε μια σπουδαία εκστρατεία για τον επαναπροσδιορισμό της θέσης της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη από μουσειακό χώρο σε αυτό που πραγματικά είναι, Ιερός οίκος προσευχής και έδρα της Ορθοδοξίας για τους χριστιανούς όλου του κόσμου. Για το σκοπό αυτό ίδρυσε μάλιστα τον Οργανισμό, «Ελεύθερη Αγία Σοφία».Από τότε ο εμπνευσμένος πολιτικός υποστηρίζει τη διεκδίκηση του κι έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο, ακριβώς επειδή υπερασπίζεται αξίες διαχρονικές και πανανθρώπινες σε διεθνή θεσμούς και forum.Ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος είναι και μέλος του Οργανισμού «Ελεύθερη Αγία Σοφία», τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ των προσπαθειών του ενώ παράλληλα επισημαίνει τη μεθοδικότητα και τη συστηματική οργάνωση και δράση του Ελληνοαμερικάνου πολιτικού.Σχετικά με την αντίδραση της Τουρκίας, ο κ. Λιντζέρης πιστεύει πως εν όψει των τουρκικών εκλογών ο εν λόγω στόχος μπαίνει σε μια νέα τροχιά αφού η γείτονα χώρα οφείλει να αποδείξει στην πράξη ότι δικαιούται ή δεν δικαιούται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση… Ανάλογα με τις πεποιθήσεις της και το σεβασμό που «αντέχει» να δείξει στις θρησκείες και στους πολιτισμούς των εταίρων της ένωσης, ακόμη κι αν πρόκειται για την Ελλάδα…
read more “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ:''ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ''ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΛΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΤΗΣ 26/7/2007”

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ 14/6/2007
Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου
Την Πέμπτη 7/6/2007 ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτης Β΄ Πειραιά, κ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και οι συνεργάτες του υποδέχτηκαν στη Βουλή τους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στις υπηρεσίες του Πειραιά, τους οποίους και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο παλαιός Πρωταθλητής της Σφαιροβολίας και κάτοχος του Πανελλήνιου Ρεκόρ, κ. Δημήτρης Κουτσούκης, ο οποίος είναι και ανώτερος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η ξενάγηση έγινε σε ένα ιδιαίτερο ευχάριστο και ζεστό κλίμα και ο κ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ , ενημέρωσε διεξοδικά τους καλεσμένους, τόσο για την ιστορία της Βουλής των Ελλήνων όσο και για τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Συγκεκριμένα ο κ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ διοργάνωσε μια εικονική συνεδρίαση της Βουλής, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να δουν, σε πραγματικό χρόνο, ορισμένες ,άκρως ενδιαφέρουσες, κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ανέλυσε επίσης διεξοδικά τις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Βουλής και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δραστηριότητες της , στα πλαίσια της θητείας ,της σημερινής κυβέρνησης, παρουσιάζοντας ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο έργο που έχει σαν αποτέλεσμα την αναβάθμιση , τον εκσυγχρονισμό αλλά και το σεβασμό της ιστορικής παράδοσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και συγκίνηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους, η αναφορά του κ. ΤΡΑΓΑΚΗ ότι, δεν έχει υποσταλεί ποτέ η Ελληνική σημαία από το κοινοβούλιο, ακόμη και στην περίοδο της κατοχής, όπου και οι ξένοι κατακτητές σεβαστήκαν το λίκνο της Δημοκρατίας. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής με την ευκαιρία της αναφοράς του ,στο Εθνικό μας σύμβολο, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη νέα γενιά της πατρίδας μας και την ανάγκη της υγιής κοινωνικοποίησης της ,καθώς και την βαθύτατη θλίψη του για τα θλιβερά φαινόμενα βεβήλωσης των Ιερών , Εθνικών μας συμβόλων που τα σεβαστήκαν μέχρι και οι ξένοι κατακτητές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο κ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ απέδειξε ακόμη μια φορά ότι, το όνομα του, είναι πολύ βαρύ στην Ελληνική Κοινοβουλευτική Ιστορία και ότι το ήθος, η αξιοπρέπεια, οι γνώσεις και η αγωνιστικότητα του, είναι πολύτιμη παρακαταθήκη όχι μόνο για την Β΄ Πειραιά αλλά και για την ευρύτερη Κοινοβουλευτική Ιστορία της πατρίδας μας.
Είναι ένας ευπατρίδης πολιτικός που βρίσκεται δίπλα στον Πολιτισμό, δίπλα στην Τέχνη και κυρίως δίπλα στον άνθρωπο, δίνοντας καθημερινό αγώνα μέσα και έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για τα ιδεώδη ιδανικά και το καλό της πατρίδας μας.
read more “ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ”

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ν.Δ. 2007, ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΛΟΓΛΟΥ ΤΗΣ 26/7/2007

















ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ :’’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ’’.
Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Ιωάννης Π. Τραγάκης, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, για την τιμή και την εμπιστοσύνη που του έδειξε, για μια ακόμα φορά, αναθέτοντας του την θέση του Πρόεδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του Συνεδρίου για την εκλογή των μελών της Κ.Ε. και του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, ευχαριστεί, επίσης, όλα τα μέλη της επιτροπής για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν το διήμερο του συνέδριου και έφεραν μαζί του εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. Περίπου 3,900 σύνεδροι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 54 κάλπες που στήθηκαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι τόσο η ψηφοφορία όσο και η διαλογή εξελίχθησαν ομαλά και χωρίς ενστάσεις.

Όσον αφορά τα συμπεράσματα του συνεδρίου, ο κ. Τραγάκης τονίζει ότι, ο Κ. Καραμανλής έστειλε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες πολίτες, μήνυμα στο οποίο, ο κ. Τραγάκης εύχεται, να ανταποκριθούν οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων για το καλό και των ίδιων αλλά κυρίως για το καλό του τόπου. Ο κ. Τραγάκης μας υπογράμμισε ότι, ο κ. Καραμανλής με την στάση του αυτή έδειξε και τον δρόμο για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής και την εμπέδωση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού και διαλόγου, μακριά από πολιτικές οξύτητας, πόλωσης και διχασμού. Ο Πρωθυπουργός οριοθέτησε την ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ. στον μεσαίο χώρο, στο κοινωνικό κέντρο, εκεί που συναντώνται και ζυμώνονται όλες οι ιδέες, όλες οι απόψεις, εκεί όπου οι ιδεοληψίες, οι δογματισμοί και οι ακραίες αναφορές δεν έχουν θέση. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής θεωρεί ότι είναι ο χώρος στον οποίο απευθύνεσαι στην λογική και όχι στο συναίσθημα και τα πάθη των ψηφοφόρων, ο χώρος στον οποίο απαιτείται να έχεις θέσεις, πρόγραμμα και να παράγεις πολιτική. Αυτό, σαφώς, είναι ένα προνομιακό πεδίο για την Ν.Δ. Άλλωστε εμείς την ιδεολογική μας ταυτότητα την έχουμε οριοθετήσει, μας δήλωσε, συνεχίζοντας ο κ. Τραγάκης, από το πρώτο συνέδριο της Χαλκιδικής όταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέπτυξε τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και μίλησε για ένα κόμμα που θα κινείται από τις παρυφές της αριστεράς έως τις παρυφές της δεξιάς κυριαρχώντας στην πολιτική ζωή του τόπου για πολλές δεκαετίες και από ότι προκύπτει αποδείχθηκε προφητικός και δικαιώθηκε.

Ο κ. Τραγάκης μας ανέλυσε ότι στο συνέδριο, όμως, τέθηκαν οι βάσεις και οι στόχοι της επόμενης τετραετίας. Ο Πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, έκανε σαφή αναφορά στην ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, στην δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, στην λήψη μέτρων για την προστασία των αγροτών, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, στην καθιέρωση πλαφόν κατώτατου ορίου εθνικής σύνταξης και την θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Μίλησε για συνεχή, μετωπική σύγκρουση με την ανεργία και επιδότηση της απασχόλησης. Μίλησε για όλα αυτά που θα αποτελέσουν τις προγραμματικές δεσμεύσεις της επόμενης τετραετίας. Το 7ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. επιβεβαίωσε λοιπόν αυτό που γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, ότι η Ν.Δ. και ο πρόεδρος της είναι η μοναδική πολιτική δύναμη μεταρρύθμισης που μπορεί να βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα του χθες και να τον οδηγήσει με σιγουριά στην νέα εποχή.
Κλείνοντας ο Πειραιώτης Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μας δήλωσε ότι, η μεγαλύτερη τιμή για αυτόν, είναι η εκλογή του με τις ψήφους όλων των κομμάτων ως Πρόεδρου της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος δηλαδή της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Θέση την οποία στο παρελθόν τίμησε με την παρουσία του ο αείμνηστος πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος. Κωνσταντίνος Τσάτσος. Και αυτό το έργο πιστεύει ότι στέφθηκε με επιτυχία και στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή θα έχουμε περίπου 62 άρθρα προς αναθεώρηση.
read more “ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ν.Δ. 2007, ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΛΟΓΛΟΥ ΤΗΣ 26/7/2007”

ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΩΣΕΩΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Δελτίο Τύπου 28/5/2007


ΘΕΜΑ: ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Το πρώτο βήμα έγινε! Με καθυστέρηση αρκετών χρονών, πενήντα περίπου Κερατσινιώτες, την Παρασκευή 25 Μαΐου, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο Δημαρχείο και αποφάσισαν τη δημιουργία συλλόγου με την ονομασία ¨ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ¨.
Ήταν όλοι τους «πρόσφυγες» δεύτερης και τρίτης γενιάς, που μίλησαν με συγκίνηση για την ανάγκη να αναβιώσουν και να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμα, τον πνευματικό, ιστορικό, λαογραφικό και γλωσσικό πλούτο, του ξεριζωμένου από τις εστίες του, Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.
Ήταν όλοι τους «προσφυγόπουλα» δεύτερης και τρίτης γενιάς, που μιλήσαν με συγκίνηση για την ανάγκη να συστήσουν ένα σύλλογο διεκδικητικό, που θα υπερασπίζεται τα κοινωνικά δικαιώματα, την ειρήνη, τον πολιτισμό, τη δημοκρατία, την ανθρώπινη αλληλεγγύη.
Η εισήγηση-πρόταση έγινε από τον κ. Δημήτρη Μούρικη και έγινε ομοφώνα αποδεκτή, από τους παρευρισκόμενους.
Τις νομικές ενέργειες για την έγκριση του καταστατικού ανέλαβαν οι Μικρασιάτισες δικηγορίνες κ.κ. Ελένη Αντωνιάδου και Χρύσα Μυργιάλη, με την συνεργασία του κ. Π. Λεοντιάδη.
Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ορίστηκε από τους:
1. Βάγια Γ.
2. Βαρδαξόγλου Χ.
3. Δατσέρη Β.
4. Δρίβα Σ.
5. Θεολόγου Α.
6. Καλαιτσίδου Κ.
7. Κανέλου Φ.
8. Λιλόγλου Σ.
9. Τσαβδάρογλου Λ.
Εντός των ημερών θα συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή και θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των Ιδρυτικών μελών.
Το πρώτο βήμα έγινε. Καλή συνέχεια!
Από
Τη Διοικούσα Επιτροπή
read more “ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΩΣΕΩΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ”

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
ΣΤΗΝ "ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ"
19/Ο7/2007

ΘΕΜΑ: Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ Κ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Ο κ. Τραγάκης εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του, για την οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε με την φωτιά στην Πάρνηθα. Τονίζει ότι την συγκεκριμένη ημέρα υπήρξαν 314 καταγεγραμμένες εστίες πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.
Αν ,λοιπόν, κανείς αναλογιστεί το μέγεθος των πυρκαγιών και κρίνοντας από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν καταστροφές κατοικιών , δηλώνει ότι η κρίση αντιμετωπίστηκε σωστά.
Βέβαια υπήρξε η τραγωδία της Πάρνηθας για την οποία όπως μας δήλωσε κατηγορηματικά ,έχει ήδη επιληφθεί ο εισαγγελέας και εξετάζει όλες τις περιπτώσεις ακόμα και εκείνη του εμπρησμού και όπου παρουσιαστούν ευθύνες , αυτές θα αποδοθούν, προς όλες τις πλευρές.
Η Κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει την άμεση αεροφωτογράφιση και παρακολούθηση με δορυφόρο καθώς και οριοθέτηση των καμένων εκτάσεων που με διάταγμα θεωρούνται άμεσα αναδασωτέες.
Ο κ. Τραγάκης μας δήλωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα μέτρο, διότι ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής και κατηγορηματικός ότι, όπου υπήρχε δάσος, θα γίνει δάσος σε όλη του την έκταση. Κλείνοντας ο κ. Τραγάκης μας τόνισε ότι η αναδάσωση και τα αντιπλημμυρικά έργα όχι μόνο θα πραγματοποιηθούν αλλά θα πραγματοποιηθούν και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Για να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη το 1987 στην Πεντέλη όπου στις καμένες εκτάσεις ξεφύτρωσαν τα αυθαίρετα σαν μανιτάρια.
read more “Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ”

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
19/7/2007
ΘΕΜΑ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ της Β’ περιφέρειας Πειραιά κ. Δημήτρης Λιντζέρης , πάντοτε κοντά στις εξελίξεις της εκλογικής του περιφέρειας και έτοιμος να προτείνει λύσεις στα προβλήματα που μαστίζουν τις κοινωνικές ομάδες της Β’ Πειραιά δήλωσε στην εφημερίδα μας τα εξής :
Εξέφρασε την οδύνη του για το εργατικό ατύχημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που συνέβη στις 16 Ιουλίου 2007 και είχε σαν αποτέλεσμα έναν εργάτη νεκρό και έναν αγνοούμενο.
Και διερωτάται αν υπάρχει επιτέλους μέτρο, στην ανοχή, στην αδιαφορία, στο «λάδωμα», στην επιπολαιότητα, στην αναβολή… Που όλα μαζί καίνε, δολοφονούν, καταδυναστεύουν και κατασπαράζουν αυτό τον τόπο…
Υπάρχουν όρια που να δεσμεύουν τους αρμόδιους στους πόσους νεκρούς και τραυματίες, πρέπει να ενδιαφερθούν;
Σήμερα οι εργάτες στο Πέραμα, χθες οι Πυροσβέστες στην Κρήτη, ο υπάλληλος στο σούπερ μάρκετ στη Βέροια, οι κάτοικοι στο χωριό στη Λάρισα…
Το εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, έχει μια επιπλέον τραγική διάσταση. Την απειλή των δεκάδων απολύσεων και τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων να μην «πέσουν» στην ανεργία, τους τελευταίους μήνες.
Οι εργάτες που γνωρίζουν τα ελλιπή μέτρα προστασίας, προτιμούν να χάσουν τη ζωή τους παρά το ψωμί τους…
Οι υψηλά ιστάμενοι εν αντιθέσει προτιμούν να χάσουν την ψυχή τους από την αναπαυτική καρέκλα και το «παντεσπάνι» τους…
Όλοι μας έχουμε μια υποχρέωση. Να αγωνιστούμε ώστε αυτός να είναι ο τελευταίος νεκρός. Όλοι μας, πολιτεία, κόμματα, συνδικάτα εμπλεκόμενοι φορείς. Σ΄ αυτό τον αγώνα βέβαια, αδυνατεί να συμμετέχει η Κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού οι δεξιές καταβολές της, της απαγορεύουν να στηρίξει την εργατική τάξη…
Επιπλέον ο κ. Λιντζέρης μας δήλωσε ότι βρίσκονται σε μαρασμό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Νίκαια.
Βλέποντας τη μια επιχείρηση να κλείνει μετά την άλλη, στο εμπορικό κέντρο της Νίκαιας(πεζόδρομο Παναγή Τσαλδάρη) , ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δ. Λιντζέρης κάνει έκκληση στην Πολιτεία και σε όλους τους αρμόδιους να ανακόψουν την εξέλιξη τους προβλήματος.
Μπορεί οι μικρομεσαίοι, που αποτελούν το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων, να αντιμετωπίζουν δεκάδες οικονομικά προβλήματα λόγω της κακής κυβερνητικής πολιτικής, όμως υπάρχει ακόμη περιθώριο να αλλάξουν πολλά και να σωθούν επιχειρήσεις που τώρα απειλούνται να κλείσουν.
Οι μικρομεσαίοι κλάδος ιδιαίτερα αδικημένος και ταλαιπωρημένος επί Νέας Δημοκρατίας, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, έτσι ώστε το ήδη υψηλό ποσοστό της ανεργίας να μην αυξηθεί από τα «λουκέτα» αυτής της κατηγορίας.
Ο κ. Λιντζέρης επισημαίνει πως ο μαρασμός ενός εμπορικού κέντρου, συνεπάγεται την ευρύτερη υποβάθμιση της περιοχής , της πόλης και της περιφέρειας και πως είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη, να δοθεί προτεραιότητα στους μικρομεσαίους και του πεζόδρομου της Παναγή Τσαλδάρη κι όλης της Ελλάδας.
Δεν νοείται εν έτη 2007 ένα «ζωντανό» κομμάτι του εμπορικού κόσμου να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής και γι΄ αυτό πρέπει να ενδιαφερθεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στα πλαίσια του συνολικού προβλήματος της ανεργίας που πλήττει τη Β΄ Πειραιά, είναι ανεπίτρεπτο να χάνονται επιχειρήσεις που συντηρούν οικογένειες ιδιοκτητών και υπαλλήλων, χωρίς ουσιαστική βοήθεια για να αποτραπεί το φαινόμενο του λουκέτου…
Τέλος ο κ. Λιντζέρης μας δήλωσε ότι , η Β΄ Πειραιά ασφυκτιά από το τσιμέντο κι από την έλλειψη ελεύθερων χώρων που θα μπορούσαν να δώσουν μιαν ανάσα στην περιφέρεια.
Ανύπαρκτα τα οικόπεδα που μπορούν αξιοποιηθούν, ελάχιστα τα κτίρια που δύναται να γκρεμιστούν για να δώσουν τόπο σε κάποιο χώρο ζωής.
Και το χειρότερο η Πολιτεία αντί να ψάχνει και να αναζητά η ίδια λύσεις, κάτι το οποίο δεν γίνεται, αγνοεί ή και απορρίπτει ακόμη και τις προτάσεις που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες, η τοπική αυτοδιοίκηση, στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός καλύτερου τρόπου διαβίωσης.
Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Δήμου Νικαίας, που ζητά από το ΥΠΕΧΩΔΕ την παραχώρηση του οικοπέδου Δηλαβέρη (πίσω από το Γενικό Κρατικό) με σκοπό την αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.
Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου δεν αρνήθηκε αλλά απαξίωσε να δει την αντιπροσωπεία του Δήμου και φορέων της πόλης, έτσι ώστε οι ίδιοι να μπορέσουν να διαπραγματευτούν τη διεκδίκησή τους παρουσιάζοντας τα επιχειρήματά τους.
Η απαράδεκτη στάση από πλευράς Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την πεποίθηση των πολιτών της β΄ Πειραιά ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄ κατηγορίας. Και αυτό πρέπει πλέον να σταματήσει.
Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και με τίποτα κάποιοι πιο ίσοι από τους άλλους…
Η Νέα Δημοκρατία έχει υποχρέωση να ενσκήψει πάνω στα προβλήματα του κόσμου, σ ΄όποια περιφέρεια κι αν ανήκει και με σχεδιασμό και πράξη να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής.
read more “ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ”