Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΛΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΤΗΣ 30/8/2007


Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου

Γιάννης Τραγάκης: Οι πολίτες γνωρίζουν, κρίνουν και αξιολογούν το έργο μας.

Στις επερχόμενες εκλογές κρίνονται πολλά. Η χώρα μας έχει ανάγκη από την άμεση προώθηση μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος, τους θεσμούς που υπηρετούν τα συμφέροντα του πολίτη.

Στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν έγιναν σημαντικά βήματα προόδου και μάλιστα υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Οι κόποι όλων των Ελλήνων έπιασαν τόπο. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βελτιώνεται, οι επενδύσεις σημειώνουν θεαματική αύξηση, οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας έφτασαν τα 17 εκατομμύρια φέτος (από 12 πριν λίγα χρόνια), ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται, η ανεργία συρρικνώθηκε κάτω από 8%. Πετύχαμε την έξοδο από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, μια μεγάλη επιτυχία της χώρας μας που αναγνώρισε όλη η Ευρώπη. Το έργο της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι ορατό πλέον σε όλους.

Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών της περιοχής μας, της Β' εκλογικής περιφέρειας Πειραιά, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την Κυβέρνηση της ΝΔ. Η περιοχή μας στο παρελθόν υπέφερε από έλλειψη έργων και υποδομών, με αποτέλεσμα την εμφάνιση συσσωρευμένων προβλημάτων. Σήμερα είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον μας με τη δημιουργία νέων σχολείων, χώρων πρασίνου, υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας και επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας για τους συμπολίτες μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η επίλυση των προβλημάτων δεν είναι «αυτόματος πιλότος», απαιτεί χρόνο, προγραμματισμό και συντονισμό δράσεων. Απαιτεί πάνω απ' όλα μια ισχυρή κυβέρνηση, που με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση θα δώσει λύσεις . Γι' αυτό και η 16η Σεπτεμβρίου είναι μια οριακή ημερομηνία, ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής έχει αποδείξει στην πράξη ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις του, έχει σχέδιο, έχει όραμα και εργάζεται με σίγουρα και σταθερά βήματα για την Ελλάδα που θέλουμε. Ο στόχος μας είναι ένας: Καλύτερη ζωή για όλους.
read more “ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΛΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΤΗΣ 30/8/2007”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΛΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΤΗΣ 30/8/2007



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ: «ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ»
Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στην β΄ Πειραιά κ. Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι τα μεγάλα προβλήματα της Β' Πειραιά όπως ιεραρχούνται από τους πολίτες είναι :
1. η φτώχεια, η ανεργία και η ακρίβεια
2. η καθαριότητα
3. η έλλειψη ασφάλειας οφειλόμενη στην αύξηση της εγκληματικότητας αλλά και στην ελλιπή αστυνόμευση
4. η παιδεία
5. η γενικότερη μόλυνση του περιβάλλοντος
6.Η υποβάθμιση του ιστορικού νησιού της Σαλαμίνας
Η Σαλαμίνα είναι περιοχή που χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Πέραν των ντόπιων κατοίκων, τα τελευταία χρόνια έχει υποδεχθεί χιλιάδες οικιστές απ' όλη την Αττική και ιδιαίτερα από τις περιοχές του Πειραιά. Έχουν κατασκευαστεί χιλιάδες σπίτια που χρησιμοποιούνται είτε σαν πρώτη είτε σαν δεύτερη κατοικία. Γι' αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί δαιδαλώδη και πολυποίκιλα προβλήματα (αυθαίρετα, δασικά, πρόστιμα, κτηματολόγιο, εντάξεις περιοχών στο σχέδιο πόλης) που απασχολούν χιλιάδες ανθρώπους. Πρέπει να επισημανθούν τα προβλήματα προς όφελος των κατοίκων και του φυσικού περιβάλλοντος. Ιδιαίτερο πρόβλημα αποτελεί αυτό της ρύθμισης των προστίμων που απασχόλησε τη Βουλή τον τελευταίο καιρό. Η Ν.Δ., με «τροπολογία οπερέτα», την οποία τελικά μόνη της απέσυρε, με πρόσχημα τη ρύθμιση ενός δίκαιου και χρόνιου αιτήματος των οικιστών της Σαλαμίνας, επιχείρησε να νομιμοποιήσει μια νέα γενιά αυθαιρέτων. Λόγω αυτού του γεγονότος, το κλίμα είναι δυσμενές γι' αυτή, στο νησί. Υπάρχει επίσης πρόβλημα στην υγειονομική κάλυψη του νησιού που επιτείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχει Κέντρο Υγείας στο νησί με πολλές ελλείψεις προσωπικού και ιατρικών ειδικοτήτων. Λειτουργεί μόνο χάρη στις μεγάλες προσπάθειες του υπηρετούντος προσωπικού. Υπάρχει διοικητική και οικονομική εγκατάλειψη. Ως και τα μολυσματικά απόβλητα δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο αποκομιδής αλλά καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων του νησιού χωρίς καμία επεξεργασία. Το Κέντρο χρειάζεται αναβάθμιση. Χρόνιο αίτημα των κατοίκων τελεί επίσης η εγκατάσταση μονάδας τεχνητού νεφρού στο νησί. Επιπροσθέτως μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η μη αξιοποίηση του χώρου που έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, στον οποίο υπάρχουν πλωτές δεξαμενές καθαρισμού των αποβλήτων, που βρίσκονται μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο του τύμβου. Η άδεια ανανεώθηκε και επεκτάθηκε σκανδαλωδώς επί Ν.Δ..
Για την ανεργία να τονίσω ότι ιδιαίτερα στη Β' Πειραιά έχει πάρει οξύτατες διαστάσεις. Πέραν από το γενικότερο πρόβλημα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας υπάρχουν και τοπικά χαρακτηριστικά. Όπως η αποβιομηχανοποίηση της ευρείας περιοχής, η χρονίζουσα κρίση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος και τώρα τελευταία τα προβλήματα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο οποία οι εργαζόμενοι είναι κυρίως κάτοικοι της Β' Πειραιά. Σε εκκρεμότητα μένει η αποκατάσταση των ολίγων ανέργων, απολυμένων του εργοστασίου των Λιπασμάτων (έγινε πρόσφατα σχετική σύσκεψη). Στην προηγούμενη κυβερνητική του θητεία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλυσε πολλά προβλήματα στην περιοχή. Οι δήμοι της Β' Πειραιά όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρέδωσε την εξουσία δεν είχαν καμία σχέση με την κατάσταση που υπήρχε το 1981 όταν ανέλαβε την εξουσία. Να υπενθυμίσω τα μεγάλα αποχετευτικά έργα, την απομάκρυνση της χαβούζας και της χωματερής. Την Ψυτάλλεια και το βιοτεχνικό πάρκο του Σχιστού. Τα δεκάδες σχολειά, τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και τόσα άλλα έργα που άλλαξαν την εικόνα και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Ο απολογισμός της σημερινής κυβέρνησης για τη Β' Πειραιά είναι μηδενικός από κάθε πλευρά και άποψη. Η κυβέρνηση απουσιάζει από την περιφέρεια. Κανένα έργο, κανένα ενδιαφέρον, καμία πρόοδος. Η Ν.Δ. δεν ασχολείται με τις γειτονιές του Πειραιά. Επιστρέψαμε στην εποχή της Δεξιάς όπου οι πολίτες της Β' Πειραιά αντιμετωπίζονταν ως πολίτες β' κατηγορίας, γι' αυτό και όλα τα προβλήματα έχουν απογειωθεί. Η αναβάθμιση και ανάπτυξη της Β' Πειραιά μόνο με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να επιτευχθεί. Μόνο ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να εγγυηθεί.
read more “ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΛΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΤΗΣ 30/8/2007”

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ:"ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ" -άρθρο του Σταύρου Λιλόγλου στην εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ της 23/8/2007

Γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου


Μια ανάσα για τη B΄ Πειραιά… Μια ανάσα οξυγόνου, μετά από έναν καταστροφικό Ιούλιο που πήρε μαζί του πολλά χρόνια ζωής από τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων και φυσικά της πρωτεύουσας.
Πρόταση που αφορά στα βόρεια όρια τεσσάρων δήμων,( Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Πέραμα), της B΄ Περιφέρειας και εντοπίζεται στο χάρτη ως όρος Αιγάλεω. Κάποτε το όρος αυτό ήταν καταπράσινο. Σήμερα η εικόνα του δε θυμίζει τίποτε από δάσος. Δεν είναι παρά ένας πέτρινος όγκος, που αργά αλλά σταθερά μετατρέπεται σε «δάσος» πολυκατοικιών. Η πόλη μεγαλώνει, επεκτείνεται, χωρίς τη δυνατότητα να ζήσει τους ανθρώπους της. Γι΄ αυτό πρέπει να μπει ένα όριο, ένας φραγμός και να αλλάξουν άρδην πολλά πράγματα. Από τη φιλοσοφία των πολιτικών μέχρι το σχέδιο πόλεως. Από την εποχή του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν μελέτες του Υπουργείου Περιβάλλοντος του ΑΣΔΑ που προσεγγίζουν το θέμα.Επίσης μελέτη του Υπουργείου Γεωργίας που παρουσιάζει τη δυνατότητα αξιοποίησης του παραγόμενου νερού από το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων της Ψυτάλλειας. Σύμφωνα με αυτές, το κόστος της επένδυσης για την αναδάσωση του όρους Αιγάλεω ανέρχεται σε 6,9 δις δρχ. σε τιμές του 2000 και το κόστος λειτουργίας σε 0,6 δρχ. ετησίως. Τα ποσά αυτά είναι ασήμαντα μπροστά στο κέρδος που θα προκύψει από τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής αλλά και τις αναπτυξιακές δράσεις που θα ακολουθήσουν. Μόνο που για όλα αυτά χρειάζεται πολιτική βούληση. Κι η Νέα Δημοκρατία 3,5 χρόνια τώρα έχει αποδείξει ότι δεν διαθέτει…
\n Τόσο όμως η πρωτεύουσα όσο και οι πόλεις του Λεκανοπεδίου, πρέπει να επιβιώσουν και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που προκύπτουν ως σημεία των καιρών…
read more “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ:"ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ" -άρθρο του Σταύρου Λιλόγλου στην εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ της 23/8/2007”