Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 30/04/2009


ΣΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ




Ολυμπιακός εναντίον AEK, Bαλβέρδε εναντίον Mπάγεβιτς...

Την 2η ΜΑΙΟΥ θα γίνει γνωστό ποιος από τους δύο θα κατακτήσει το Kύπελλο Eλλάδας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2008-2009 στον τελικό του OAKA, όπου «ερυθρόλευκοι» και «κιτρινόμαυροι» από διαφορετική οπτική γωνιά και με διαφορετικά συναισθήματα θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να βάλουν στην τροπαιοθήκη τους τη βαρύτιμη κούπα.

Οι Γκαλέτι, Nτιόγκο, Nτουντού και τα άλλα παιδιά του Πειραιά από τη μια πλευρά, οι Mπλάνκο, Kυργιάκος, Kαφές και οι υπόλοιποι της «κιτρινόμαυρης» παρέας από την άλλη, και στη μέση το Kύπελλο. Aλλά δεν είναι μόνον οι ποδοσφαιριστές που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι.

Aυτός ο τελικός αποτελεί και μια μεγάλη μονομαχία για τους δύο προπονητές.

O Eρνέστο Bαλβέρδε έχει πανηγυρίσει ήδη την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τον πρώτο τίτλο της προπονητικής καριέρας του και θέλει να προσθέσει στη συλλογή του και το Kύπελλο.

Tο νταμπλ θα διώξει μακριά τις άσχημες αναμνήσεις από τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς από την Aνόρθωση και τη Σεντ Eτιέν, οι οποίοι βαραίνουν στην πλάτη του 45χρονου τεχνικού, και ως γενικό συμπέρασμα θα δώσει θετικό πρόσημο στην πρώτη χρονιά του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Eπίσης, αν ο Bάσκος κερδίσει για δεύτερη φορά την AEK του Nτούσαν Mπάγεβιτς θα ανεβάσει τις μετοχές του και στα μάτια της διοίκησης και ειδικότερα του Σωκράτη Kόκκαλη. O ισχυρός άνδρας του Oλυμπιακού «ζει και αναπνέει» γι’ αυτά τα ντέρμπι και θέλει πάση θυσία και το Kύπελλο, προκειμένου να χαρεί με την καρδιά του τη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στις 9 Mαΐου, στο Kαραϊσκάκη.

Oμως, και για το προσωπικό βιογραφικό του, ενδεχόμενη κατάκτηση του νταμπλ στην πρώτη του απόπειρα εκτός Iσπανίας θα χαρίσει άλλο κύρος στον Eρνέστο Bαλβέρδε.

Tέλος, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι την επόμενη εβδομάδα από τον τελικό έχει προγραμματιστεί το ραντεβού της διοίκησης του Oλυμπιακού με τον μάνατζερ του Iσπανού τεχνικού Iνιάκι Iμπάνιεθ, όπου θα συζητηθεί το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.
Kαι πολύ καλά μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε ότι σε διαφορετικό κλίμα θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις αν οι Πειραιώτες έχουν κατακτήσει το νταμπλ και σε διαφορετικό αν έχουν χάσει το Kύπελλο από την AEK.
Mάλιστα κάποιοι στη δεύτερη περίπτωση αμφισβητούν αν θα γίνει καν το ραντεβού! Oσο για τον Nτούσαν Mπάγεβιτς, θα μοιάζει με ένα μικρό θαύμα αν η AEK στεφθεί κυπελλούχος το Σάββατο το βράδυ.
Στον Oλυμπιακό επιμένουν ότι «όσο περισσότερους τίτλους κερδίζουμε τόσο ανοίγει η όρεξή μας».
Oι πιο παλιοί δεν έχουν ξεχάσει την «παγωμένη» φιέστα πρωταθλήματος ελέω Pιβάλντο και ακόμα ένας λόγος που θέλουν αυτό το Kύπελλο είναι για να πανηγυρίσουν μαζί με τον κόσμο τους την κατάκτηση του νταμπλ στο Kαραϊσκάκη.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μόλις τελείωσε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, το οποίο σήμανε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τον Oλυμπιακό, οι παίχτες του ξεκίνησαν δηλώσεις για τον τελικό του Kυπέλλου.
Oμως αυτό το παιχνίδι θα είναι και το τελευταίο επίσημο του Πρέντραγκ Tζόρτζεβιτς έπειτα από 13 χρόνια στον Πειραιά.
Kαι βέβαια κανείς δεν σκέφτεται καλύτερη αυλαία για τον «κάπτεν» των Πειραιωτών από την κατάκτηση του Kυπέλλου.
ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣΠΟΡ
read more “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 30/04/2009”

ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 30/04/2009



Τζος Τσίλντρες : «Ανυπομονώ για το τρόπαιο»

γράφει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Λιλόγλου



Ο Τζος Τσίλντρες ενημέρωσε το ηλεκτρονικό ημερολόγιο που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα και, ενόψει του φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Ο Αμερικανός φόργουροντ του Ολυμπιακού τόνισε ότι ανυπομονεί να κρατήσει το τρόπαιο στον τελικό της 3ης Μαΐου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Μένει μια εβδομάδα για το φάιναλ φορ στο Βερολίνο και νιώθουμε λίγο ανυπόμονοι. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αντιμετωπίσαμε κόπωση, τραυματισμούς, πολλούς δυνατούς αντιπάλους - και είναι πολύ όμορφο που τα καταφέραμε. Ο Ολυμπιακός έχει 10 χρόνια να παίξει σε φάιναλ φορ, άρα η επιτυχία μας είναι πολύ σημαντική για την ομάδα και τους οπαδούς της.

Το κλίμα στην Αθήνα είναι υπέροχο. Οι οπαδοί μας περίμεναν πολύ καιρό να δουν την ομάδα ξανά σε αυτό το σημείο κι εμείς δουλεύουμε σκληρά γι΄ αυτούς.
Είναι το πρώτο φάιναλ φορ στην καριέρα μου και ανυπομονώ να ζήσω την εμπειρία. Όσο ήμουν στο Στάνφορντ, δεν είχα την ευκαιρία να παίξω σε φάιναλ φορ του NCAA κι έτσι είναι ωραία που τα καταφέρνω τώρα.

Έχω ακούσει από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας μου ότι η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι σπουδαία.
Ο Παπαλουκάς έχει παίξει επτά συνεχόμενες φορές σε φάιναλ φορ και μου λέει διαρκώς τι πρέπει να περιμένω.
Τέσσερις ιδιαίτερα ταλαντούχες ομάδες θα παίξουν για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε όλη τη χρονιά και η Μπαρτσελόνα είναι πολύ σκληρός αντίπαλος, εξαιτίας του ταλέντου που διαθέτει και του στιλ παιχνιδιού της. Εμείς παίζουμε στον ημιτελικό με τον αιώνιο αντίπαλό μας, Παναθηναϊκό.
Προφανώς και οι δύο ομάδες ξέρουν πολύ καλά η μία την άλλη, αφού έχουμε ήδη παίξει μεταξύ μας τρεις φορές φέτος. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος θα παίξει δυνατότερη άμυνα.
Πριν από τέτοιους αγώνες ο αντίπαλος μελετά καθετί που κάνεις στο γήπεδο. Τα συστήματα, τα δυνατά σου σημεία και βασικά σε γνωρίζουν απ΄ έξω κι ανακατωτά. Έτσι τα πάντα εξαρτώνται από την προσπάθεια και την αποφασιστικότητά σου.
Ξέρω ήδη ότι στο γήπεδο θα επικρατεί τρέλα!

Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς που έχω δει ποτέ. Έτσι ανυπομονώ να παίξω μπροστά τους στο Βερολίνο.
Είναι ακριβό το ταξίδι κι αυτό δείχνει την αφοσίωση και αγάπη που νιώθουν για μας. Ανυπομονώ να κρατήσω το τρόπαιο στις 3 Μαΐου!
Πάμε Ολυμπιακέ!»
read more “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 30/04/2009”

ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 30/04/2009

Δ. ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ:
Δυνατότητα μετάταξης προσωπικού εξωτερικής φρούρησης καταστήματων κράτησης
γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου


Επερώτηση (17496.09/04/2009) καταθέσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ της Β΄ Πειραιά κ. Δήμητρης Λιντζέρης στον υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα την κατάφορη αδικία που υπάρχει στην υπηρεσία της εξωτερικής φρούρησης καταστήματων κράτησης της χώρας.
Συγκεκριμένα ενώ στον δημόσιο τομέα επιτρέπεται η μετάταξη υπαλλήλων από τον κλάδο δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσης σε κενές οργανικές θέσεις κλάδου ανωτέρης κατηγορίας, εν προκειμένω, το δικαίωμα αυτό δεν παρέχεται σε όσους υπηρετούν στον κλάδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του προσωπικού εξωτερικής φρούρησης.
Ήδη με υπηρεσιακές αναφορές αλλά και προσφυγές ενώπιον των Δικαστικών Αρχών , η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων εξωτερικής φρούρησης του υπουργείου Δικαιοσύνης διαμαρτύρεται διότι δεν υπολογίζεται, κατά παραβάση του Συντάγματος της χώρας μας στην υπηρεσιακή και οικονομική εξελίξη των μελών της η απόκτηση προσθέτων τυπικών προσόντων (πτυχία τριτοβαθμίας εκπαίδευσης), μετά την προσλήψη τους.

Ο κ. Λιντζέρης ερωτά τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης:

- Είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να προβεί σε ρυθμίση ώστε να εξισωθούν ως προς τα δικαιώματα τους οι υπάλληλοι της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης της καταστημάτων κράτησης της χώρας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και να ισχύσουν και για αυτούς τα προβλέπομενα από το Σύνταγμα και τους Νόμους;

read more “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 30/04/2009”

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 23/04/2009


Γολγοθάς το Champions League

Δυσκολεύει η πρόκριση του πρωταθλητή Ολυμπιακού και του δευτεραθλητή Ελλάδος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ποιους αντιπάλους θα αντιμετωπίσουν φέτος.

γράφει ο καθηγητής φυσικής αγωφής Σταυρος Λιλόγλου




Η υποχρέωση των δύο ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Champions League να δώσουν δύο προκριματικούς γύρους (ο πρώτος στα τέλη Ιουλίου και ο δεύτερος στα μέσα Αυγούστου) προκαλεί ερωτήματα για το αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα εκπροσωπείται και του χρόνου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από δύο, από μία ή από… καμία ομάδα! Το νέο σύστημα του Μισέλ Πλατινί είναι προφανές ότι πριμοδοτεί μόνο τα ισχυρά πρωταθλήματα και κυρίως τις ομάδες που παίρνουν το πρωτάθλημα.

Και το ελληνικό δεν ήταν ποτέ ανταγωνιστικό για να απολαμβάνει προνόμια και διακρίσεις. Ισως το νέο UEFA (που στο εξής θα ονομάζεται Europa League) να είναι πιο εφικτό για τα… κυβικά των ελληνικών ομάδων.

Η κατάσταση σε ό,τι αφορά το επόμενο Champions League είναι απλή όσο και δύσκολη.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο δύο παιχνίδια με αντιπάλους τις πρωταθλήτριες των χωρών που βρίσκονται στη βαθμολογία της UEFA μεταξύ των θέσεων 16 έως 47, δηλαδή με ομάδες από χώρες όπως η Ελβετία, η Νορβηγία, η Δανία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Σερβία, η Κροατία και η Κύπρος. Πιο συγκεκριμένα, μία εκ των Κοπεγχάγης, Κάλμαρ, ο ΑΠΟΕΛ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Σάλτσμπουργκ ή μία μικρότερης δυναμικότητας από την Αλβανία, τη Γεωργία, το Καζακστάν ή το Αζερμπαϊτζάν.

Στον επόμενο γύρο οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν δυσκολότερες ομάδες, από το Βέλγιο (Αντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης), την Τσεχία (Σλάβια Πράγας) και ανάλογης δυναμικής πρωταθλήματα. Το ευνοϊκότερο σενάριο είναι να κληρωθούν με την πρωταθλήτρια από τη Βοσνία, τη Λιθουανία, το Καζακστάν, τη Λευκορωσία.

Οσοι αποκλειστούν θα πάνε στο ΟΥΕΦΑ.O δεύτερος του ελληνικού πρωταθλήματος που θα αναδειχθεί μέσα από τα πλέι οφ (μεταξύ Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Λάρισας ή Αρη) θα έχει δυσκολότερο έργο. Στον πρώτο γύρο (τον τρίτο προκριματικό) αντίπαλος θα είναι ένας εκ των τρίτων της Ρωσίας (η Ντιναμό Μόσχας) και της δευτεραθλήτριας από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία (Σπόρτινγκ ή Μπενφίκα), την Ολλανδία (Τβέντε ή Αγιαξ), τη Σκοτία (Σέλτικ ή Ρέιντζερς), την Τουρκία (Μπεσίκτας), την Ουκρανία, το Βέλγιο και την Τσεχία.

Αν προκριθεί θα πάει στον τέταρτο προκριματικό, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των ομάδων που θα τερματίσουν στην τέταρτη θέση στην Αγγλία (…η Αρσεναλ με τα σημερινά δεδομένα), στην Ισπανία (Βαλένθια), στην Ιταλία (Τζένοα) και από την τρίτη θέση της Γερμανίας (Αμβούργο ή Μπάγερν), της Γαλλίας (Μπορντό ή Μαρσέιγ), και όποιος αποκλειστεί θα πάει στο ΟΥΕΦΑ.

Με απλά λόγια, ο Παναθηναϊκός (για παράδειγμα) βρήκε τη Βιγιαρεάλ στη φάση των «16» φέτος και του χρόνου μπορεί να την πετύχει στον προκριματικό για τους ομίλους!

Το Κύπελλο ΟΥΕΦΑΣτο νέο ΟΥΕΦΑ η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τρεις ομάδες, όσες δηλαδή συμμετέχουν στα πλέι οφ, εκτός από την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη.

Ο πέμπτος θα δώσει τρεις προκριματικούς, ο τέταρτος δύο προκριματικούς και η ΑΕΚ θα δώσει έναν ως κυπελλούχος ή φιναλίστ, από τη στιγμή που αντιμετωπίζει στον τελικό τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που έχει κερδίσει την έξοδό του στο Champions League.

ΠΗΓΗ:palo.gr
read more “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 23/04/2009”

ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 23/04/2009


"ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου




Tην ώρα που τα ταμεία βουλιάζουν στα ελλείμματα η κυβέρνηση αναζητεί επειγόντως φιλολαϊκές εξαγγελίες για να προσελκύσει εν δυνάμει ψηφοφόρους, στους οποίους ωστόσο θα στείλει τον λογαριασμό μετά τις εκλογές.

Ουσιαστικά χρησιμοποιεί το «μαστίγιο και το καρότο», προσδοκώντας να δελεάσει ή έστω να ξεγελάσει όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλισμένους.

Ενδεικτικό της... τρικυμίας που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πως τις τελευταίες είκοσι μέρες άλλαξαν τρεις φορές οι ανακοινώσεις για τις αυξήσεις στις συντάξεις. Τελικά... πέρασε η γνώμη του υπουργού Οικονομίας και τα ταμεία κάνουν αγώνα ταχύτητας, προκειμένου να προλάβουν να δώσουν τα βοηθήματα στα τέλη Μαϊου (δηλαδή τελείως συμπτωματικά λίγο πριν από τις ευρωεκλογές).

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση προωθεί τρεις ακόμη ευνοϊκές ρυθμίσεις, που θα ενισχύσουν το φιλολαϊκό της προφίλ.

Στο «πακέτο» με τα δώρα θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων μια νέα ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία, η αναπροσαρμογή των κλιμακίων του ΕΚΑΣ αλλά και η άρση των ανισοτήτων όσων έχουν διαδοχική ασφάλιση.

Κερδισμένοι θα βγουν 300.000 κακοπληρωτές που έχουν το δικαίωμα να μπουν στη ρύθμιση χρεών και περίπου 60.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που θα πάρουν το ΕΚΑΣ.

Ωστόσο το βασικό «ατού» της κυβέρνησης είναι οι προωθούμενες αλλαγές στη διαδοχική ασφάλιση, που αφορούν στο 40% των ασφαλισμένων που καλύπτονται από τουλάχιστον δύο ταμεία.

Η επιτροπή -που έχει πρόεδρο τον Δ. Μπούρλο-προχωρεί με ταχύτατες διαδικασίες και αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της στις 10 Μαϊου (βέβαια στη συνέχεια πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει).

Σήμερα όσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση είναι οι μεγάλοι χαμένοι του συστήματος, καθώς όχι μόνο περιμένουν έως δύο χρόνια για την έκδοση της σχετικής απόφασης, αλλά καλούνται να «συμβιβαστούν» ακόμη και με 30% χαμηλότερη σύνταξη (σε σχέση με το αν είχαν όλα τα χρόνια στο ίδιο ταμείο).

Ωστόσο το «φλερτ» της κυβέρνησης με τους ασφαλισμένους θα λάβει τέλος αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, με δύο κατηγορίες -τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στα βαρέα- να βρίσκονται στο στόχαστρο.

Η καταδίκη της χώρας μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο προσφέρει άλλοθι στο κυβερνητικό στρατόπεδο να ανοίξει το ασφαλιστικό του δημοσίου.

Το θέμα είχε παγώσει πέρσι το φθινόπωρο, όταν έκαναν την εμφάνισή τους δημοσκοπήσεις που εμφάνιζαν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται.

Τώρα το νομοσχέδιο -που ρύθμιζε μια σειρά θεμάτων- αναμένεται να ξεθαφτεί από τα «συρτάρια» και να... εμπλουτιστεί με τις ρυθμίσεις για τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών.

Από τις αλλαγές απειλούνται 140.000 γυναίκες, που θα δουν τις «πόρτες εξόδου» να κλείνουν και εκτός ειδικών περιπτώσεων η συνταξιοδότηση θα γίνεται στο 65ο έτος. Παράλληλα αναμένεται να «ξεπαγώσει» και το θέμα της αναμόρφωσης της λίστας με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαιρέσει μεγάλο μέρος των επαγγελμάτων από το ευνοϊκό αυτό καθεστώς.
read more “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 23/04/2009”

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

ΒΡΑΔΥΠΟΡΙΑΚΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΚΟΣ 2-1


Ήταν όλοι εκεί

Γέλια, χαρά, οικογενειακό κλίμα και στιγμές συγκίνησης περιελάμβανε το μενού του 48ου... ντέρμπι ανάμεσα σε Βραδυποριακό και Ταλαιπωριακό.


γράφει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Λιλόγλου



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής συναντήθηκαν την Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το πρωί για ένα παιχνίδι που έμαθε να... ενώνει.

Περίπου 2.000 φίλοι της ομάδας του Κορυδαλλού και του Ολυμπιακού, κάθισαν μαζί στις εξέδρες και παρακολούθησαν ένα ματς που θύμιζε γιορτή.
Παίκτες με κοιλίτσες, μεγάλοι σε ηλικία, χωρίς την απαραίτητη αντοχή αλλά με το βασικότερο προσόν δηλαδή την όρεξη για μπάλα.

Την διάθεση να βρεθούν ξανά στο γήπεδο και να εισπράξουν το χειροκρότημα από τον κόσμο, που δείχνει πως δεν τους ξέχασε.
Το ξεκίνημα του ματς βρήκε τον Ηλία Ρωσίδη στο δεξί άκρο της ερυθρόλευκης άμυνας για 48η συνεχή χρονιά και έγινε ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που έχει αγωνιστεί σε όλα αυτά τα παιχνίδια.

Ο αμυντικός των ερυθρολεύκων έδειχνε πως ζει για αυτό το ματς και απολάμβανε κάθε του επαφή με την μπάλα.
Μαγικές τρίπλες από τον Γεωργουδάκη που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε άνετα να παίζει σε κάποια ομάδα της μεγάλης κατηγορίας.

Ο "Μπάμπης" (Σταυρόπουλος) και ο Παναγιώτης Κελεσίδης είχαν την τιμητική τους από την εξέδρα, η οποία ήταν ντυμένη στα βυσσινί και στα ερυθρόλευκα.
Την παράσταση έκλεψε και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν βοηθός προπονητή για την ομάδα του Βραδυποριακού ενώ στο δεύτερο έκατσε στον πάγκο του Ταλαιπωριακού.
Η φετινή αναμέτρηση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Αχιλλέα Γραμματικόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 30 Δεκεμβρίου του 2008.
Για την ιστορία οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού (Βραδυποριακός) νίκησαν με 2-1 τον Ταλαιπωριακό (παλαίμαχοι Προοδευτικής) με τον Καλογερόπουλο να χρίζεται δύο φορές σκόρερ.

Ο Ταλαιπωριακός είχε μειώσει με τον Αρακονάκη.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν δύο ημίχρονα, διάρκειας 40’ λεπτών ενώ να σημειωθεί ότι ο Κώστας Νεστορίδης τιμήθηκε από τους παλαιμάχους της Προοδευτικής.
Κύπελλα και τιμητικές διακρίσεις στους συμμετέχοντες απένειμαν με κάθε επισημότητα, ο δήμαρχος Νικαίας Στέλιος Μπενετάτος και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιώς Νίκος Αναστόπουλος και Στέλιος Μπρατσόλης αντίστοιχα, απένειμαν Κύπελλα στις δύο ομάδες.

Επίσης, ο Δήμος Πειραιά και η ΠΑΕ Ολυμπιακός την οποία εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας των βετεράνων του Ολυμπιακού Αντώνης Γλύκας.
Στο γήπεδο παρέστησαν επίσης οι Δαρίβας, Σ. Γκαβέζος, Ψύχος, Κριμιζάς, Μπέσης, Μαριόλης, Μίχος, Βαϊτσης, Μεσολλογγίτης, Τερκεσίδης, Σιώκος, Γκαϊτατζής, Γκαραπαντής, Τζανετουλάκος, Δαμιανίδης, Καλίκας, Ντούμας, Σ. Μητρόπουλος, Τουλγέρολου.
(πηγή: goal.com)

read more “ΒΡΑΔΥΠΟΡΙΑΚΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΚΟΣ 2-1”

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 16/04/2009



Δ.Λιντζέρης: Καταθέση επερωτήσης για τα δικαιώματα των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης των φυλακών Κορυδαλλού.


Για τη μη καταβολή δεδουλευμένων ωρών εργασίας στους εξωτερικούς υπαλλήλους φρούρησης των Φυλακών Κορυδαλλού, κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής β΄Πειραιά Δ.Λιντζέρης, αναφέροντας τα εξής:
«Με επανειλημμένες έγγραφες αναφορές αλλά και εξώδικη διαμαρτυρία, τόσο το πρωτοβάθμιο σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Υ.ΕΦ.Κ.Κ. του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, διαμαρτύρονται για την –χωρίς τη νόμιμη αμοιβή- εξαντλητική εργασία, των εργαζομένων στη Φρουρά Φυλακών Κορυδαλλού και για την άρνηση της Διοίκησης να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους κατά τις πέραν του ωραρίου τους ώρες και ημέρες, παρά τις ισχύουσες διατάξεις.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επίσης για τη μεροληπτική αντιμετώπισή τους ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων για τις πέραν του πενθημέρου ημέρες εργασίας.
Τέλος διαμαρτύρονται διότι τους οφείλονται περισσότερα από 8.000 ρεπό , δηλαδή περισσότερες από 40 ημερήσιες αναπαύσεις ανά υπάλληλο.
Όλα αυτά γίνονται με σαφή παράβαση του άρθρου 22 του Συντάγματος των ν.3388/2005 και ν.3205/2003, αλλά και υπουργικών αποφάσεων που ρυθμίζονται πιο πάνω.
read more “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 16/04/2009”

ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 9/4/2009


Επιστήμονες «διάβασαν» το ανθρώπινο μυαλό
γράφει ο καθηγήτης φυσικής αγωγής Σταύρος Λιλόγλου



Η ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη μηχανών που θα μπορούσαν να διαβάσουν τη μνήμη, αν και οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου καθησύχασαν ότι απέχουμε πολύ ακόμα από τη στιγμή που θα είναι εφικτή η αδιάκριτη ανάγνωση του μυαλού. Επιπλέον θα βοηθήσει στην έρευνα για τις διαταραχές μνήμης που προκαλούν νευρολογικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ, ρίχνοντας φως στην εγκεφαλική περιοχή του ιππόκαμπου, που καταγράφει τη μνήμη και εμπλέκεται στον προσανατολισμό του ατόμου στον χώρο.Οι Βρετανοί ερευνητές Ελεάνορ Μαγκουάιρ και Ντέμης Χασάμπης, από το Κέντρο Νευροαπεικόνισης του Ινστιτούτου Νευρολογίας του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας την τομογραφία μαγνητικού συντονισμού (FMRI) που καταγράφει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, πήραν μία... γεύση από το νοητικό στάδιο των εθελοντών του πειράματος, μέσα σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του υπολογιστή. Στην ουσία, οι νευροεπιστήμονες κατάφεραν να διαβάσουν τη μνήμη των εθελοντών σε σχέση με τη θέση τους στον χώρο.Η έρευνα συμβάλλει ώστε να γίνει πιο κατανοητός ο τρόπος που οι σκέψεις και οι μνήμες κωδικοποιούνται στους νευρώνες (τα εγκεφαλικά κύτταρα), κάτι που αν συμβεί ολοκληρωμένα στο μέλλον, θα επιτρέψει την πλήρη ανάγνωση του μυαλού εγείροντας μία σειρά από σοβαρά ηθικά, υπαρξιακά, πολιτικά και κοινωνικά και άλλα ζητήματα.Η τεχνολογία χρησιμοποιείται, προς το παρόν, σε εθελοντές, ενώ ο καθηγητής Ντ. Χασάμπης δήλωσε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία πριν υπάρξουν εφαρμογές της στον τομέα της εγκληματολογίας, μέσω εξέτασης του εγκεφάλου πιθανών υπόπτων που δεν είναι συνεργάσιμοι με τις ανακριτικές αρχές. Σε περίπτωση, πάντως, που τελειοποιηθεί η συγκεκριμένη μέθοδος του εγκεφάλου, θα μπορούσε να εφαρμοστεί ακόμη και σε συνήθεις ελέγχους σε αεροδρόμια ή εκθεσιακούς χώρους, γεγονός που θα οδηγούσε σε μία εφιαλτική κοινωνία.Η μέθοδος αυτή παραπέμπει στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Μinority Report», όπου μία εταιρεία έχει ανακαλύψει μία μέθοδο με την οποία προβλέπονται τα μελλοντικά εγκλήματα και έτσι οι δράστες συλλαμβάνονται πριν καν τα διαπράξουν.
read more “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 9/4/2009”