Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Η Προστασία του δέρματος από τον ήλιο



Η προστασία του δέρματος από τον βλαβερό ήλιο είναι βασική προτεραιότητα για τις καλοκαιρινές διακοπές ειδικά όταν το δέρμα παρουσιάζει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες ή προβλήματα.



Ακμή



Το μαύρισμα μπορεί να βελτιώνει σημαντικά την όψη του ακνεϊκού δέρματος, χωρίς όμως να αποτρέπεται η δημιουργία νέας ακμής. Επιπλέον, κάποιες δραστικές θεραπείες για την ακμή κάνουν το δέρμα ιδιαίτερα φωτοευαίσθητο και η έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή αμέσως μετά μπορεί να προκαλέσει ακόμη και έγκαυμα στο ήδη ταλαιπωρημένο ακνεϊκό δέρμα. Ο ήλιος αν και ξηραίνει επιφανειακά την επιδερμίδα, ουσιαστικά επιδεινώνει την ακμή γιατί ευνοεί την υπερέκκριση λίπους με το οποίο η επιδερμίδα προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φθορά από την ακτινοβολία.



Προσπαθήστε να εκτίθεστε με μέτρο, ακολουθώντας τις γενικές συμβουλές για την έκθεση στον ήλιο και πάντα με αντηλιακό υψηλής προστασίας. Αν είστε σε θεραπεία ή αν την τελειώσατε πρόσφατα, ζητήστε συγκεκριμένες οδηγίες από τον γιατρό σας.



Σπίλοι



Αν το δέρμα σας έχει την τάση να βγάζει σπίλους (ελιές), αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό ή ανησυχητικό. Θα πρέπει, όμως, να είστε ιδιαίτερα επιμελείς στην προστασία του και κυρίως στην παρακολούθησή του.



Επιβάλλεται ο περιορισμός της έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντηλιακού με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας. Κυρίως όμως, συστήνεται η επίσκεψη στον δερματολόγο για μια εκτίμηση της κατάστασης, ειδικά αν έχετε παρατηρήσει πως οι σπίλοι στο σώμα σας είναι περισσότεροι φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.



Μην πειράζετε το δέρμα



Είτε το πρόβλημά σας είναι η ακμή είτε οι σπίλοι, κρατήστε τα χέρια σας μακριά από τα σπυράκια και τις ελιές αντίστοιχα. Ενδεχομένως γνωρίζετε ότι όταν «πειράζετε» τα σπυράκια, υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης της επιδερμίδας. Ομοίως και για τους σπίλους, ο τραυματισμός ή η μηχανική αφαίρεσή τους μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.



ΠΗΓΗ:zoygla.gr

read more “Η Προστασία του δέρματος από τον ήλιο”

Έκλεισε ο "Ελεύθερος Τύπος" και ο City 99

Οριστικό "λουκέτο" για το συγκρότημα του "Ελεύθερου Τύπου" καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στο site του αποχωρούν ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ένα μεγάλο και κατά τεκμήριο ισχυρό οικονομικά Συγκρότημα Τύπου, ιδιοκτησίας του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου κλείνει υπό το βάρος των εκδοτικών αδιεξόδων και των οικονομικών ανοιγμάτων, εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και ομιχλώδους προσανατολισμού της εφημερίδας.

Στις 12:00 , το μεσημέρι της Δευτέρας σταμάτησε να εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός CITY . Ο διευθυντής του σταθμού Γιάννης αντί δελτίου ειδήσεων μιλώντας στα ερτζιανά , «πώς όλα τα ωραία πράγματα έχουν ένα τέλος «. Αύριο Τρίτη θα εκδοθεί το τελευταίο συλλεκτικό τεύχος της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος. Η ιδιοκτησία του Ομίλου ανακοίνωσε πώς θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις (αποζημιώσεις, μισθούς ,επιδόματα) προς τους εργαζομένους καθώς η επιχείρηση οδηγείται σε εκκαθάριση.

Η είδηση δεν έπεσε σαν βόμβα . Ήδη εδώ και μήνες είχαν γίνει αντιληπτές οι κινήσεις του ζεύγους Αγγελόπουλου προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορούσε την συγκρότηση μετώπου με στρατηγικούς μετόχους .Η δεύτερη αφορούσε την πώληση του Ομίλου σε άλλο εκδοτικό Συγκρότημα ή ιδιώτη. Οι κινήσεις αυτές δεν κατάφεραν να φθάσουν σε κάποιο αποτέλεσμα. Προφανώς λόγω τελικού οικονομικού τιμήματος. Το άνοιγμα που επιχείρησε η Γιάννα Αγγελοπούλου αγοράζοντας την εφημερίδα, μετά την αποτυχία της οικογενείας Αγγελόπουλου να εξαγοράσει την εταιρεία «Πήγασος» του Γιώργου Μπόμπολα, φαίνεται ότι ξεπέρασε τα όρια ακόμη και του πλούσιου επιχειρηματία – συζύγου της. Η έλευση ειδικών από την Ισπανία, οι πειραματισμοί ως προς το περιεχόμενο και την εμφάνιση του φύλλου αλλά και οι συχνές έως και αυτοκαταστροφικές εναλλαγές στην διεύθυνση και το προσωπικό της εφημερίδας κατέληξαν να διογκώσουν το αδιέξοδο και να φορτώσουν με αρνητικό πρόσημο την κυκλοφορία της. Οι απώλειες σε σχέση με το οικονομικό άνοιγμα ήταν δυσανάλογες. Η παραδοσιακή κεντροδεξιά απόκλιση της εφημερίδας ,υπέστη ανακατατάξεις και το συντηρητικό κοινό που την προτιμούσε στράφηκε προς ανταγωνιστικά φύλλα δεδομένου ότι δεν υφίσταται πλέον στην σημερινή εποχή απόσταση που χώριζε κάποτε τις πρωϊνές από τις απογευματινές εκδόσεις.

Το κλείσιμο της εφημερίδας που έστησε το ζεύγος Βουδούρη κατά τις αρχές της δεκαετίας του 80 και που αποτέλεσε τότε ένα στοίχημα για την ανανέωση της τεχνολογίας αλλά και της νοοτροπίας στην έκδοδη εφημερίδων , σημαίνει ότι επιβαρύνεται το κλίμα ανασφάλειας στην αγορά εντύπων αλλά και γενικότερα στα πλαίσια της εμφανούς κρίσης που πλήττει τα Μέσα Ενημέρωσης ανεξαρτήτως κατηγορίας. Η επιβάρυνση αυτή θα γίνει αμέσως αισθητή στην δημοσιογραφική πιάτσα όπου κατά την τελευταία περίοδο λόγω οικονομικής δυσπραγίας ή με άλλοθι την οικονομική κρίση αυξάνει διαρκώς ο αριθμός των ανέργων δημοσιογράφων. Είναι προφανές πώς η συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς κατά ένα 30% στους τηλεοπτικούς σταθμούς, περισσότερο στον περιοδικό τύπο και ελάχιστα λιγότερο στις εφημερίδες, συμβάλλει καταλυτικά στην διαμόρφωση συνθηκών ασφυξίας σε μία αγορά που είναι κατ εξοχήν πληθωρική τόσο ως προς του τίτλους εφημερίδων που κυκλοφορούν, όσο και σε αριθμό περιοδικών εκδόσεων και αριθμό τηλεοπτικών σταθμών. Η «πίττα» της ελληνικής αγοράς είναι δεδομένη, δεν αυξάνει λόγω αντικειμενικών παραγόντων και άρα κατατέμνεται σε περισσότερους από όσους αντέχει, συντελεστές.

Μία άλλη παράμετρος που συνετέλεσε στην βραχεία χρονικά παρουσία του ζεύγους Αγγελόπουλου στα πράγματα του Τύποιυ είναι και η εντυπωσιακή προσπάθεια στην οποία προέβησαν να συνοδεύσουν το εγχείρημα τους με ογκώδεις επενδύσεις και κυρίως με την καλλιέργεια ,μη ρεαλιστικών προσδοκιών στην αγορά. Αυτή η πληθωρική «εισβολή» που συντέλεσε και στην τεχνητή αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων στην επιχείρηση, στα πλαίσια μια εκστρατείας καταγοήτευσης της πιάτσας από τους νέους εκδότες, τελικά προσέκρουσε σε μία αμείλικτη πραγματικότητα.

Ακολουθεί η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ανωνύμου εταιρίας με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής» και της εταιρίας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.». Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των εν λόγω εταιριών.

Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Όταν πριν από τρία χρόνια αναλήφθηκε η ευθύνη του «Ελεύθερου Τύπου» στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση ενός ιστορικού τίτλου. Στόχος ήταν και η συμβολή στην αναζήτηση μιας νέου τύπου και ταυτόχρονα ευρύτερης δημόσιας συζήτησης και μάλιστα σε μια φάση αλλαγών και μετάβασης που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Στο συνολικό εγχείρημα του «Ελεύθερου Τύπου» επενδύθηκαν μεγάλοι οικονομικοί πόροι. Κυρίως όμως και πρώτιστα κινητοποιήθηκαν σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό.
Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.

Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων.
Οι εταιρίες θα εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και όλων των συνεργατών τους.
Σε όλους εκείνους που προσπάθησαν τα χρόνια αυτά, ανήκει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

ΠΗΓΗ:Zougla.gr
read more “Έκλεισε ο "Ελεύθερος Τύπος" και ο City 99”

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Ο Δ. Λιντζερης παρουσίασε το νέο βιβλίο της Αλεξάνδρας Θεοδωρικάκου,




Με την ευθύνη του ανθρώπου που τιμά το παρελθόν ως προοπτική προόδου για το μέλλον, ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δ. Λιντζέρης παρουσίασε το βιβλίο της Αλεξάνδρας Θεοδωρικάκου «Οι Τελευταίες Ρίζες».
Τόσο οι δεσμοί φιλίας που τον συνδέουν με τη συγγραφέα όσο και η εκτίμησή του στην ιστορία της και την ιστορία της Ελλάδας που μάτωσε τόσες φορές στις αρχές και στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, τον προήγαγαν σε έναν εξαίρετο κριτικό βιβλίο που ταυτίστηκε με τα γραφόμενά του.
Ο Δ.Λιντζερης μίλησε για εικόνες τρυφερές και γλαφυρές, για λαογραφία και ιστορική διηγηματική αφήγηση. Για ένα έργο διδακτικό με λαϊκή σοφία. Για τη σοφία που ο καθένας μαθαίνει από τις ρίζες του.
Τόνισε πως χωρίς τις ρίζες μας και τη γνώση τους, χωρίς ταυτότητα θα ήμασταν έωλοι και θνησιγενείς. Θα μασταν εύκολη βορρά σε όσους ιδιαίτερα στις μέρες μας επεξεργάζονται και προωθούν την ομοιομορφία και την ισοπέδωση.
Σε σχέση με τις «τελευταίες ρίζες», χαρακτήρισε τον 20ο αιώνα , σαν τον αιώνα που χάραξε τη μοίρα του ελληνισμού ενώ αναφερόμενος στην Αλεξάνδρα Θεοδωρικάκου αφού είπε πως περιγράφει μέσα από την προσωπική της εμπειρία τη φτώχια, το μόχθο για επιβίωση, την ανέχεια, τη μετανάστευση εσωτερική κι εξωτερική, την παρομοίωσε με το Μενέλαο Λουντέμη, που σαν παιδί μετρούσε κι εκείνη τ΄ άστρα.
Ο πόνος κι η ξενιτιά την ωρίμασαν απότομα ενώ περιγράφει με τρόπο απλό και κατανοητό τη ρωσική επανάσταση, το ΟΧΙ του ΄40, την παράδοση των Ιταλών, την κατοχή, την πείνα του 41, το κάψιμο του χωριού της, τη γέννηση του ΕΑΜ.
Ο Δ.Λιντζερης έκλεισε την παρουσία του βιβλίου επισημαίνοντας πως αν η Αλεξάνδρα Θεοδωρικάκου είχε τη δυνατότητα να σπουδάσει στα σκληρά χρόνια που μεγάλωσε και η μόρφωση ήταν περιττή για τα κορίτσια, η λογοτεχνία θα είχε κερδίσει μια ακόμη Διδώ Σωτηρίου.
read more “Ο Δ. Λιντζερης παρουσίασε το νέο βιβλίο της Αλεξάνδρας Θεοδωρικάκου,”

Η προσωπική ακεραιότητα του Αλέκου Αλαβάνου



Στο τέλος του 2007 ο Αλέκος Αλαβάνος είχε χαρακτηριστεί ως πολιτικό πρόσωπο της χρονιάς.


Το κόμμα του τα είχε πάει αρκετά καλά στις εκλογές, είχε ξεκολλήσει από τον ρόγχο του 3%, είχε κερδίσει και πάλι, μετά πολύ καιρό, τον αέρα των μαζικών χώρων και της νεολαίας, διαμόρφωνε ένα αριστερό προφίλ αρκετά ελκυστικό για τις νεότερες γενιές. Ο ίδιος ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της Αριστεράς, είχε διασκεδάσει προσώρας τη φαγωμάρα των τάσεων, έστεκε υπέράνω της ετικέτας “Αριστερό Ρεύμα”, είχε κερδίσει με ρίσκο και αποκοτιά τη βουλευτική έδρα στο Ηράκλειο. Και τότε, στο ζενίθ του, με όλα τα χαρτιά του ανοιχτά, αιφνιδίασε και πάλι: αποχώρησε από την ηγεσία, προκρίνοντας για πρόεδρο τον “μικρό”, προκρίνοντας αλλαγή προσώπων και αλλαγή ατζέντας.


Η παραίτηση του 2007 περιγράφτηκε ως ευφυής τακτική κίνηση, με στρατηγικό βάθος, αφενός· αλλά και ως ιδιοσυγκρασιακή συμπεριφορά ενός ανθρώπου βαθύτατα πολιτικού, που παίζει ζάρια με την ιστορία. Τολμά, ρισκάρει· κι αν βγει. Προχθές, είπε μέσες-άκρες ότι δεν του βγήκε… Οτι δεν ξέρει αν μετάνιωσε. Κατόπιν, κάλεσε τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, και τους ζήτησε να παραιτηθεί από την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας και του μετωπικού μορφώματος. Σοκαρισμένοι, φαντάζομαι, οι συνιστώντες, του είπαν, όχι, δεν δεχόμαστε την παραίτηση. Το ψυχόδραμα συνεχίζεται τη Δευτέρα.


Ο 59χρονος Αλέκος Αλαβάνος, γόνος παλαιάς πολιτικής οικογενείας της Τήνου, εκπρόσωπος της αντιδικτατορικής γενιάς, από παιδί στο ΚΚΕ, ευρωβουλευτής επί 23 χρόνια (ίσως ο εμπειρότερος Ελληνας της Ευρωβουλής), είναι βετεράνος της πολιτικής. Κανείς πολιτικός αρχηγός σήμερα δεν διαθέτει την αγωνιστική και επιτελική πείρα του, σφυρηλατημένη μάλιστα μέσα σε κορυφαίες στιγμές της μεταπολιτευτικής ελληνικής ιστορίας, και κανείς δεν γνωρίζει τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης εκ τω έσω, όπως αυτός, ο αρχικά ευρωαρνητής κουκουές που σταδιακά μεταμόρφωθηκε σε αριστερό ευρωσκεπτικιστή και ευρωπαϊστή.


Στο πρόσωπο του Αλαβάνου, η Αριστερά, το κομβικό 2004, βρήκε τον ιδανικό ηγέτη: αναγνωρίσιμο, δημοφιλή και αποδεκτό στα μη αριστερά ακροατήρια, με αριστερές περγαμηνές εντούτοις, με ευρωπαϊκή εμπειρία και παιδεία, ανοιχτό στους νέους και τα νέα ρεύματα. Και παρ’ όλη την καταγωγή του από το παλαιολιθικό ΚΚΕ, έτοιμο να οδηγήσει τη Νέα Αριστερά στο δύσκολο νέο περιβάλλον, χωρίς αγκυλώσεις. Το έκανε. Οδήγησε την Αριστερά σε σκολιές ατραπούς, σε αυτοϋπερβάσεις, σε δύσκολες ερμηνείες, σε καιροσκοπικές περιπέτειες, σε κυνήγι του Zeitgeist. Εως σήμερα.


Είπαμε πριν, για ιδιοσυγκρασιακή συμπεριφορά. Πράγματι, η σχέση του με την εξουσία είναι ιδιοσυγκρασιακή, δεν ταιριάζει με τα στερεότυπα που έχουμε για τους ηγέτες, δεξιούς και αριστερούς, οι οποίοι συνήθως γαντζώνονται στην εξουσία, τρέφονται απ’ αυτήν, δεν ξέρουν πότε να αποχωρήσουν, συχνότατα ξεχνούν την ίδια την ουσία της πολιτικής, την πολιτική πράξη, την ιστορική ευθύνη, την προσωπική ακεραιότητα, την υστεροφημία. Ολα χάριν της εξουσίας.


Ο Αλέκος στέκεται αμφίθυμος απέναντι στην εξουσία· σαν αριστερός ουτοπιστής περισσότερο, παρά σαν πραγματιστής διαχειριστής. Αυτό είναι αρετή μα και αδυναμία.


Παρόμοια αμφιθυμία διατρέχει τη σχέση του με το πολιτικό του τέκνο Αλέξη Τσίπρα: χειραφέτηση, αφενός, πατερναλισμός, αφετέρου. Η υπέρβαση φρενάρεται από τον πραγματισμό.


Μα αυτή η αμφιθυμία σφραγίζει την Αριστερά σήμερα: ανάμεσα στην υπέρβαση, στο ουτοπικό πρόταγμα, την ανάδειξη της κοινωνίας των στριμωγμένων και των αποκλειομένων· και στον πραγματισμό της πρότασης εξουσίας, στην πρόθεση διακυβέρνησης. Αυτή η αμφιθυμία, αυτό το ψυχόδραμα, το acting out περιέχονται όλα μες στην παραίτηση Αλαβάνου. Και η ιστορική ευθύνη ενώπιον της διηνεκούς Αριστεράς.

read more “Η προσωπική ακεραιότητα του Αλέκου Αλαβάνου”

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Μην ξεχνάμε τη Μελίνα...




Φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία έχει βαλθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε, ή απλά να μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη για αυτά που ξέρουμε.
Επειδή όμως έχουμε κι εμείς κρίση και κρίνουμε, καλύτερα να θυμηθούμε όλοι πόσο σημαντική ήταν η προσφορά της Μελίνα Μερκούρη που με το δικό της όραμα φτάσαμε εδώ.
Εκείνη ήταν που συνέδεσε το θέμα το μουσείου με την επιστροφή των μαρμάρων και προσπάθησε με κάθε τρόπο να το κάνει ευρύτερα γνωστό...
Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ σύμφωνα με το οποίο το νέο Μουσείο της Ακρόπολης έχει αποκλειστικά τη σφραγίδα Καραμανλή («η πατρότητα της ιδέας του Μουσείου ανήκε σαφώς στον Κωνσταντίνο Καραμανλή» και τα εγκαίνιά του είναι επίτευγμα του Κώστα Καραμανλή), χωρίς την παραμικρή αναφορά στη Μελίνα Μερκούρη.
Δεν θέλω να πάρει κομματικό χρώμα το κείμενο αυτό.
Αναφέρομαι στην προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη και ελπίζω να τη θυμηθούν και άλλοι σήμερα...
Γιατί υπήρχαν και Έλληνες που νοιάζονταν για την Ελλάδα, έκαναν τα πάντα γι'αυτή και ποιο το ευχαριστώ όταν δημιουργείται το μουσείο;
Να αποφεύγουν να αναφερθούν σε εκείνη, επειδή ανήκε σε άλλη κομματική παράταξη!!!
Λυπάμαι, αλλά αυτές οι συμπεριφορές είναι τριτοκοσμικές και δυστυχώς κάποιοι φάνηκαν λίγοι να σηκώσουν στις πλάτες τους το όραμα της Μελίνας...
read more “Μην ξεχνάμε τη Μελίνα...”

ΗΠΑ - Σκόπια: Ηχηρό μήνυμα κατά της παραχάραξης της ιστορίας



Με μία εντυπωσιακή κίνηση, 220 ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο και μέλη των πλέον φημισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού απέστειλαν προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) μακροσκελή επιστολή, ζητώντας να εξασκήσει όλη της την επιρροή προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για να σταματήσει η παραχάραξη της ιστορίας.

«Βοηθήστε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να καταλάβει πως δεν μπορεί να οικοδομεί μία εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας», αναφέρουν στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί.

Ας σημειωθεί πως στη λίστα υπάρχουν ονόματα από καθηγητές των πανεπιστημίων του Πρίνστον, του Χάρβαρντ και την Οξφόρδης. Εκτός των ελληνικών ιδρυμάτων, οι επιφανείς ακαδημαϊκοί αντιπροσωπεύουν και πανεπιστήμια, για παράδειγμα, από τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αυστρία, τον Καναδά το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τις ΗΠΑ.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως οι υπογραφές δεν είναι μόνο Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής ακαδημαϊκών.

Στην επιστολή τους, οι ακαδημαϊκοί απαντάνε σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το θέμα και φυσικά καταλήγουν πως δεν είναι δυνατόν μία χώρα, με τη βοήθεια των ίδιων των ΗΠΑ, να παραχαράσσει ιστορικά δεδομένα με σκοπό να δημιουργήσει την δική της ταυτότητα.

Ετσι καλούν την Ουάσιγκτον να διορθώσει τα «λάθη» της κυβέρνησης του Τζ. Μπους στο συγκεκριμένο θέμα.

Για την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι σαφές λοιπόν πως ο «Μέγας Αλέξανδρος ήταν Ελληνας, δεν ήταν Σλάβος, καθώς οι Σλάβοι και η γλώσσα τους κατέφθασαν στην περιοχή 1.000 χρόνια αργότερα».

Σημειώνουν δε και ζητούν η κυβέρνηση των ΗΠΑ «να βρει τους κατάλληλους τρόπους, ώστε η κυβέρνηση των Σκοπίων να καταλάβει ότι δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας.

Η διεθνής κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει, όταν η ιστορία έχει αγνοηθεί, πόσο μάλλον όταν η ιστορία είναι κατασκευασμένη».

Οι υπογραφές αυξάνονται καθημερινά, καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα για το θέμα αυτό με όλες τις λεπτομέρειες και τη συνέχιση της συλλογής υπογραφών.

Παρακάτω είναι το link της ιστοσελίδας:
read more “ΗΠΑ - Σκόπια: Ηχηρό μήνυμα κατά της παραχάραξης της ιστορίας”

O Κόκκαλης άρπαξε τον Μέλμπεργκ μέσα απο τα χέρια του ΠΑΟ..


Η Γιουβέντους άναψε το πράσινο φως και ο Όλαφ Μέλμπεργκ έχει ήδη πάρει το στιλό στα χέρια του για να υπογράψει το καινούριο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, σε μια υπόθεση που θυμίζει λίγο από... Ρονάλντο και Ρεάλ! Οι "ερυθρόλευκοι" τα βρήκαν με τη Γιούβε στα 2,5 εκατομμύρια Ευρώ και το μόνο που μένει είναι το "ναι" του παίκτη στην πρόταση 2 εκατομμυρίων ετησίως για τριετή συνεργασία.
Η επιθυμία του Τιμούρ Κετσπάγια έγινε πραγματικότητα και ο Ολυμπιακός κινούμενος αστραπιαία εξασφάλισε τη συγκατάθεση της Γιουβέντους για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του Όλαφ Μέλμπεργκ!

Η Γιούβε ζητούσε αρχικά 3 εκατομμύρια Ευρώ για να παραχωρήσει τον παίκτη, ο Ολυμπιακός έδινε 2 και το βράδυ της Πέμπτης η λύση βρέθηκε κάπου στη μέση, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι "ερυθρόλευκοι" πρόσφεραν 2,5 εκατομμύρια στη "Μεγάλη Κυρία", αυτή τα δέχθηκε ευχαρίστως και έδωσε τη συγκατάθεσή της να γίνει η μεταγραφή.Υπό αυτή την έννοια η περίπτωση Μέλμπεργκ θυμίζει κάτι από Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρεάλ.

Όπως η Ρεάλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έτσι και ο Ολυμπιακός πρώτα συμφώνησε με την Γιουβέντους και ύστερα θα επιχειρήσει να αποσπάσει το "Ο.Κ" από τον παίκτη.

Μόνο που επειδή στην περίπτωση των "ερυθρολεύκων" τα ποσά είναι πολύ μικρότερα, η ολοκλήρωση της μεταγραφής μοιάζει με τυπικό θέμα.

Ο Μέλμπεργκ έχει ήδη ενημερωθεί για την προσφορά των πρωταθλητών Ελλάδας, που αγγίζει τα 2 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως για τριετές συμβόλαιο, προφανώς την έχει αποδεχθεί και το μόνο που μένει είναι να μας το πει...


Η είδηση της συμφωνίας μεταξύ Ολυμπιακού και Γιουβέντους για τον Μέλμπεργκ έχει ήδη γίνει θέμα σε σουηδικές εφημερίδες.

Η ηλεκτρονική έκδοση της Aftonbladet αναφέρει πως "ο Ολυμπιακός πήρε την έγκριση της Γιουβέντους για να διαπραγματευτεί με τον Όλαφ Μέλμπεργκ", ενώ η Expressen έχει βασικό θέμα στην αθλητική σελίδα της με τίτλο:

"Ο Όλαφ Μέλμπεργκ είναι έτοιμος να υπογράψει στον Ολυμπιακό".Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν συμφωνήσει με τη Γιούβε έναντι 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις της υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αγγελικής Αρκάδη, που υπαινίσσεται σαφώς ότι η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί σήμερα: "Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις, αλλά ακόμα δεν έχουμε τίποτα επίσημο. Περιμένουμε να φτάσουν κάποια έγγραφα. Θα έχουμε περισσότερα νέα την Παρασκευή", δηλώνει εν αναμονή φυσικά της οριστικής απάντησης και του Μέλμπεργκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Expressen, που πάντως επικαλείται ελληνικές πηγές, ο Σουηδός διεθνής αμυντικός θα λάβει 66 εκατομμύρια Κορώνες, δηλαδή 6 εκατομμύρια Ευρώ, για τριετές συμβόλαιο.

Ο Όλαφ Μέλμπεργκ είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός, που βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο εδώ και πάνω από 10 χρόνια.

Με 93 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα διακρίνεται για το πολύ δυνατό παιχνίδι του και δεν είναι από τους ανθρώπους που μπορείς να τα βγάλεις εύκολα περα μαζί του.Όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό.

Είναι χαρακτηριστική η κόντρα του με μια άλλη μεγάλη φίρμα της Σουηδίας, τον Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ, με τον οποίον σχεδόν δεν μιλιούνται εδω και 7 χρόνια!Όλα ξεκίνησαν από μια προπόνηση της Εθνικής ομάδας το καλοκαίρι του 2002 λίγο πριν το Μουντιάλ.

Ο Μέλμπεργκ έκανε ένα σκληρό τάκλιν πάνω στον Λιούνγκμπεργκ, ο οποίος παρεξηγήθηκε και χρειάστηκε η επέμβαση των συμπαικτών τους για να μη... σκοτωθούν στο ξύλο.

Κανείς τους δεν ξέχασε το συμβάν από τότε και το 2006 αμέσως μετά την ισοπαλία-έκπληξη της Σουηδίας με το Τρίνιταντ και Τομπάγκο στο Μουντιάλ της Γερμανίας, Μέλμπεργκ και Λιούνγκμπεργκ... πλακώθηκαν στα αποδυτήρια στην προσπάθειά τους να... κάνουν διάλογο!


Ο Όλαφ Μέλμπεργκ είναι ένας από τους πιο πιστούς στην Εθνική ομάδα ποδοσφαιριστές, επομένως όλα μπορούν να του συγχωρεθούν. Ακόμα και η... κοπάνα που έκανε μαζί με άλλους δύο συμπαίκτες του πριν από αγώνα.

Ήταν τον Σεπτέμβρη του 2006 λίγο πριν τον αγώνα με το Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του Euro.

Το προηγούμενο βράδυ ο προπονητής Λαρς Λάγκερμπακ άφησε τους παίκτες ελεύθερους να πάνε μια βόλτα, αλλά ο Μέλμπεργκ μαζί με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τον Κρίστιαν Βίλχεμσον το παράκαναν.

Γύρισαν πίσω ενώ είχε ανατείλει ο ήλιος... σκνίπα στο μεθύσι και ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν είχε άλλη επιλογή: τους έστειλε άμεσα στο σπίτι τους.

Παρόλα αυτά ο Μέλμπεργκ παρέμεινε πιστός στην Εθνική και παρόλο που πέρυσι στο Euro η Σουηδία απέτυχε να περάσει από την πρώτη φάση (μαζί με τη δική μας Εθνική), δήλωσε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσει να παίζει σε αυτήν.

Κάτι τέτοια έκανε και στο Μπέρμιγχαμ, όπου έμεινε 7 ολόκληρα χρόνια και έγινε σημαία της Άστον Βίλα.

Η 3η Μαΐου 2008, ημέρα που έγινε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της Βίλα με τον Μέλμπεργκ στη σύνθεσή της εναντίον της Ουίγκαν, ανακηρύχθηκε από τους οπαδούς της "Μέρα του Μέλμπεργκ".

Στον αμέσως επόμενο αγώνα δε, με την Ουέστ Χαμ εκτός έδρας, ο Σουηδός μοίρασε σε όλους τους οπαδούς της Άστον Βίλα από μία φανέλα του με το νούμερο 4 και με το μήνυμα "Thanks 4 your support".

Ίσως γι' αυτό φέτος, όταν έγινε γνωστό ότι φεύγει από τη Γιουβέντους, φούντωσαν οι φήμες ότι θα επιστρέψει στην Άστον Βίλα.

Οι οπαδοί της σίγουρα θα το ήθελαν, ο προπονητής της όμως όχι...

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1977 και είναι ένας από τους κορυφαίους Σουηδούς ποδοσφαιριστές την τελευταία 10ετία.Έχει φορέσει πάνω από 90 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, της οποίας έχει διατελέσει αρχηγός και με την οποία έχει πάρει μέρος στα Μουντιάλ του 2002 και 2006 και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2000, 2004 και 2008.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ερασιτεχνική Γκούλσπανγκ απ' όπου τον πήρε η Ντάγκερφορς το 1996.

Όταν αυτή υποβιβάστηκε, μεταγράφηκε στην ΑΙΚ Στοκχόλμης, απ' όπου έφυγε το καλοκαίρι του 1998 για να αρχίσει την διεθνή καριέρα του.

Πρώτος του σταθμός ήταν η Ρασίνγκ Σανταντέρ, με την οποία διέπρεψε επί τριετία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν ανοίγοντας την πόρτα για την Πρέμιερ Λιγκ και την Άστον Βίλα, που τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2001 και τον έκανε σημαία της.

Στη Βίλα ο Μέλμπεργκ έπαιξε επτά ολόκληρα χρόνια, διετέλεσε αρχηγός και έφυγε πέρυσι μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της για να πάει στη Γιουβέντους.

Με τη Γιούβε υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, αλλά φέτος θέλει να φύγει, διότι επιστρέφει στο Τορίνο ο Καναβάρο και δεν υπάρχει αρκετός χώρος γι' αυτόν.

read more “O Κόκκαλης άρπαξε τον Μέλμπεργκ μέσα απο τα χέρια του ΠΑΟ..”

Ο Σαμαράς στο υπουργείο Εσωτερικών...


Καθώς φουντώνουν τα σενάρια περί ανασχηματισμού (πραγματικά ή ψεύτικα, θα δείξει...), να σας πω τις ...αδιακρισίες που έμαθα κι εγώ;

Έχουμε λοιπόν και λέμε:Ο Πρ. Παυλόπουλος φεύγει από το Εσωτερικών και πηγαίνει ν' αράξει στο Εθνικής Άμυνας.Ο Β. Μεϊμαράκης πηγαίνει από το Άμυνας στη Ρηγίλλης. Επανέρχεται δηλαδή ως Γραμματέας της ΝΔ. Για τον Ζαγορίτη ψάχνουν μια θέση υφυπουργού.

Στο Εσωτερικών μετακινείται -και αναβαθμίζεται!- ο Αντώνης Σαμαράς. Θα είναι η πιο εντυπωσιακή κίνηση και στο εσωκομματικό σκάκι που έχει αρχίσει να παίζει ο Καραμανλής. Τον κάνει πρώτο τη τάξει υπουργό και τον βάζει δυνατά στο παιχνίδι της διαδοχής...

Η Ντόρα Μπακογιάννη (εφόσον γλιτώσει το ...εγκεφαλικό από την αναβάθμιση του Σαμαρά) μένει στο Εξωτερικών ή πηγαίνει στο Οικονομίας και Οικονομικών.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, αν φύγει η Ντόρα, ποιος θέλει να πάει; Ο ...Αβραμόπουλος. Παίζει όμως και το σενάριο να πάει σπίτι του.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, όπως έχει ήδη ακουστεί, γίνεται υπουργός Επικρατείας.Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που διεκδικούσε τη θέση "κόπηκε".

Φεύγουν από την κυβέρνηση οι πιο πολλοί "παλιοί" (Πετραλιά, Χατζηγάκης, Παπαληγούρας) και μπαίνουν ως υφυπουργοί αρκετοί νέοι βουλευτές.
read more “Ο Σαμαράς στο υπουργείο Εσωτερικών...”

Βράζουν οι βουλευτές της ΝΔ για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης...


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Εν όψει των εγκαινίων, οι βουλευτές της ΝΔ διαπίστωσαν ότι δεν έχουν προκληθεί για να παραστούν.

Όπως δεν έχει προσκληθεί και κανένας βουλευτής άλλου κόμματος. Μαθαίνοντας μάλιστα ότι προγραμματίστηκαν prive επισκέψεις άλλων παραγόντων του δημοσίου βίου, όπως των εκδοτών, αρκετοί έγιναν έξαλλοι. Ρώτησαν λοιπόν αρμοδίως και τους απάντησαν ότι ...κάποια στιγμή, αργότερα, θα κληθούν για να ξεναγηθούν οι βουλευτές καθ' ομάδες!!!

"Γιατί άραγε αυτή η άθλια συμπεριφορά και η ασέβεια προς τους βουλευτές;" απορούσαν σημειώνοντας ότι λόγω θερινής περιόδου δεν θα βρίσκονταν όλοι οι βουλευτές στην Αθήνα και έτσι θα αποφευγόταν ο ...συνωστισμός - αν αυτό απασχολούσε το υπουργείο Πολιτισμού και τον κ. Παντερμαλή.

Αρκετοί βουλευτές, ακόμη και φίλοι του, ήταν χολωμένοι με τον κ. Σαμαρά.

Όπως επίσης ρωτώντας έμαθαν ότι και από τους διατελέσαντες υπουργούς και υφυπουργούς Πολιτισμού προσκλήθηκαν μόνο ο Ε. Βενιζέλος και ο Μ. Λιάπης.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι θέμα δημιουργήθηκε γιατί δεν είχαν προσκληθεί και όσοι διετέλεσαν μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Χρειάστηκαν οι έντονες αντιδράσεις της στενής συνεργάτιδας της Μελίνας Μερκούρη, Μανουέλλας Παυλίδου, που φέρεται να έβαλε τις φωνές, για να διορθωθεί τουλάχιστον αυτό το λάθος...
read more “Βράζουν οι βουλευτές της ΝΔ για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης...”

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού


Η Φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού
γράφει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Λιλόγλου
http://stauroslilo.blogspot.com




Η φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού είναι μια υπόθεση που αφορά όλη την οικογένεια και όχι μόνο τους γονείς. Η επεξεργασία των πληροφοριών που δέχεται το παιδί αρχίζει από τη στιγμή της γέννησης και αφορά όλο το φάσμα των αισθήσεων. Αν ακολουθηθούν κάποιες απλές φαινομενικά τακτικές τότε υπάρχει καλυτερη αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών:


  1. Καλό είναι να μιλάτε καθαρά στα παιδιά και όχι με αστείες εκφράσεις ή ήχους. Αντιλαμβάνεται καλύτερα απ’ότι μπορεί να σας μιλήσει ενώ συγχίζεται περισσότερο στην επιλογή και αναγνώριση των ηχητικών και νοηματικών πληροφοριών που του δίνεται. Χρησιμοποιήστε την χροιά και τον τόνο της φωνής για να μεταφέρετε τα συναισθήματα. Αποφύγετε την ευκολία της πιπίλας που αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο για την οδοντοφυία αλλά και για την ομιλία ενώ θεωρείται και ένδειξη σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες ψυχοσυναισθηματικής ανωριμότητας μετά από κάποια χρονική στιγμή.

  2. Μην φοβάστε να κρατάτε αγκαλιά το παιδί σας. Η αφή ενεργοποιεί την αποδοχή πληροφοριών από το μεγαλύτερο όργανο του σώματος – το δέρμα. Οι παλιές τακτικές του τύπου « μην το αγκαλιάζεις γιατί θα συνηθίσει» είναι ξεπερασμένες.

  3. Μην χρησιμοποιείται περπατούσες-στρατούρες γιατί θεωρείται ότι επιβραδύνουν την αυτόνομη βάδιση του παιδιού καθώς δεν μαθαίνει σωστά τον κινητικό συντονισμό και την ισορροπία ενώ μπορεί να ξεφύγουν από την προσοχή σας καθώς δεν έχει αναπτυχθεί η οπτικοκινητική και χωροταξική αντίληψη επαρκώς. Βοηθήστε το στις εξερευνήσεις του όντας παρόντες και έτοιμοι να παρέμβετε αν χρειαστεί.

  4. Μην φοβάστε να βάλετε όρια, πρόγραμμα αλλά και υποχρεώσεις στο παιδί που πρέπει να αντιληφθεί την οικογενειακή ισορροπία. Το παιδί δεν έχει θέση να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς καθώς θα πρέπει καταρχήν να αντιλαμβάνεται τα όρια τους αλλά και να διαφυλάσσεται η ζωή του ζευγαριού.

  5. Να είστε σταθεροί στις απόψεις σας ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στο παιδί. Έχετε δικαίωμα να κάνετε λάθος αλλά και υποχρέωση να ζητήσετε συγνώμμη. Το να είμαστε ανθρώπινοι βοηθά στο να εγκαθιδρύεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα σε σας και το παιδί σας. Αν το παιδί αντιληφθεί ότι λέτε ψέματα, δεν θα σας εμπιστευθεί ξανά.

  6. Μην φοβάστε να μιλάτε στο παιδί και να του δίνεται παιχνίδια με χρώματα, διαφορετικά μεγέθη και χρήσεις ενώ η μουσική μπορεί να συντροφεύει κάθε δραστηριότητα. Η χρήση υπολογιστή θεωρείται πλέον ότι αν γίνεται με μέτρο , μπορεί να αποφέρει πολύ καλά αποτελέσματα ειδικά σε θέματα οπτικοκινητικού συντονισμού και αναγνώρισης οπτικών ερεθισμάτων . Το παιδί πρέπει να έχει κατακτήσει την λεπτή κινητικότητα που απαιτείται αλλά και έχει έρθει σε επαφή με παραδοσικά μέσα όπως τα βιβλία και να έχει μάθει τις βασικές μαθηματικές έννοιες αν πρόκειται και για χρήση αριθμομηχανής.

  7. Μην ακούτε την γειτόνισσα...και μην συγκρίνετε το πότε περπάτησε, μίλησε ή γενικά κατάκτησε άλλο παιδί κάποιο αναπτυξιακό ορόσημο. Το δικό σας παιδί όπως και κάθε παιδί αποτελεί μοναδική περίπτωση. Ο ειδικός αναπτυξιολόγος θα εκτιμήσει κατάλληλα αν πρέπει να προχωρήσει σε διαγνωστικές διαδικασίες ή προκείται απλά για φυσιολογικές παραλλαγές της ανάπτυξης.
    Όταν ο γονέας ανησυχεί, συνήθως έχει δίκιο. Καλό να συμβουλεύεται έγκαιρα τον αναπτυξιολόγο σχετικά με οτιδήποτε μπορεί να έχει παρατηρήσει.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

read more “Φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού”

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΜΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!


ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΜΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Οι Εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη»(του Γ. Π. Δημακόγιαννη - με έδρα την Αρεόπολη της Μάνης, από το 1997) συμμετέχουν για τρίτη φορά στην ετήσια Έκθεση Βιβλίου του Πειραιά. Φέτος στεγάζονται στο Περίπτερο υπ’ αριθ. 30.
Η Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά, στο πανέμορφο «Πασαλιμάνι», ξεκίνησε Παρασκευή 12 Ιουνίου και ολοκληρώνεται Κυριακή 28 Ιουνίου 2009, με ώρες λειτουργίας καθημερινά 7.00 μμ. - 11.00 μμ.
Ο εκδότης Γ. Π. Δημακόγιαννης σημειώνει χαρακτηριστικά για το νόημα της συμμετοχής της «Αδούλωτης Μάνης» στον Πειραιά:
«Ως γνωστόν για μας τους Μανιάτες ο Πειραιάς θεωρείται «Πρωτεύουσα της Μάνης», αφού εδώ το μανιάτικο στοιχείο είναι πολυπληθές, συμπαγές και με σημαντική καταγεγραμμένη κοινωνική, οικονομική, πολιτική,…, παρουσία. Καιρός ήταν να συνοδευτούν όλα αυτά και με συνεπή πνευματική και πολιτιστική παρουσία και προβολή της ανυπότακτης γης, κι αυτό έρχεται να σηματοδοτήσει η κατ΄ έτος παρουσία της «Αδούλωτης Μάνης» στην Έκθεση, δίπλα σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους του Πειραιά και της Αθήνας».
Οι Εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη» διαθέτουν στην Έκθεση πλήθος νέα και παλαιά βιβλία, CD και DVD, για τη Μάνη και τις γύρω περιοχές Λακωνίας και Μεσσηνίας, ενώ προγραμματίζουν καθημερινά βραδιές γνωριμίας με Μανιάτες και φιλοΜανιάτες πνευματικούς δημιουργούς (συγγραφείς, εκδότες κ.ά.). Το αναλυτικό καθημερινό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα (site)
www.adoulotimani.gr (ή μπορείτε να το ζητήσετε να σας σταλεί και μέσω fax ή e-mail).
Τέλος σε όποιον προμηθεύεται ο,τιδήποτε από το περίπτερο της Μάνης τού προσφέρονται δωρεάν έντυπα, βιβλία, CD και DVD, από την πλούσια εκδοτική παραγωγή της «Αδούλωτης Μάνης»!
Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ο εκδότης Γ. Π. Δημακόγιαννης απαντά στο κινητό τηλ. 6978 991863.


ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
Πρόγραμμα παρουσιών για όλες τις μέρες της Εκθέσεως βιβλίου τού Πειραιά
- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-6-‘09
Γιάννης Πουλ. Λεκκάκος (καθηγητής – σχολ. σύμβουλος ε.τ., συγγραφέας βιβλίου «ΜΑΝΗ Ερανίσματα Ιστορίας και Λαογραφίας» και ερευνητής πηγών για οικογένειες και πατριές τής Μάνης)
- ΣΑΒΒΑΤΟ 13-6-’09
Γιώργος Η. Βενιζελέας (συγγραφέας βιβλίου «Ταξιδιωτικός και Πολιτιστικός οδηγός τής Μάνης» και δημιουργός της Ιστοσελίδας
www.mani.org.gr)
Σταύρος Ξανθέας (συντ. δάσκαλος, συγγραφέας βιβλίου «Λαογραφικά τής Έξω Μάνης»)
Σταύρος Καπετανάκης (ψυχίατρος, ιστορικός ερευνητής - συγγραφέας των αρχειακών βιβλίων με τα χιλιάδες ονόματα βραβευθέντων Μανιατών Αγωνιστών του 1821 και τους εκλογικούς καταλόγους όλης της Μάνης 1840-90!)
- ΚΥΡΙΑΚΗ 14-6-‘09
Βασίλης Πατρικάκος (ιατρός χειρουργός, συγγραφέας πολλών φιλοσοφικών μυθιστορημάτων. Πρώτη παρουσίαση τού νέου του βιβλίου «Σε κάποια μικρή πολιτεία» που η υπόθεσή του εκτυλίσσεται στην Αρεόπολη και σε άλλα χωριά της Μάνης, με «ήρωες» υπαρκτά πρόσωπα!)
Γιάννης Μανιατέας (φιλόλογος, συγγραφέας πολλών βιβλίων για τα Λαογραφικά τής Μάνης –Παραμύθια, Θρύλοι, Ακατάλληλα…-, το «Λεξικό της Μανιάτικης διαλέκτου», «το μυστηριώδες πλανητικό φως του Ταϋγέτου» κ.π.ά.!)
Σταύρος Καπετανάκης
- ΔΕΥΤΕΡΑ 15-6-‘09
Κυριάκος Δ. Κάσσης (ποιητής, ζωγράφος και πολυγραφότατος συγγραφέας βιβλίων για τη Μάνη, αλλά και την Ελληνική ιστορία και προϊστορία!)
- ΤΡΙΤΗ 16-6-‘09
Πέτρος Κασιδόκωστας (ποιητής, συνεργάτης της «Αδούλωτης Μάνης», που γράφει στο Μανιάτικο γλωσσικό ιδίωμα!)
- ΤΕΤΑΡΤΗ 17-6-‘09
Άγγελος Μπελιτσάκος (ενημέρωση για το καλοκαιρινό φεστιβάλ στο ανοικτό «Αμφιθέατρο Μάνης Κ. Καζάκος», στο δρόμο Πλάτσας – Μηλέας)
- ΠΕΜΠΤΗ 18-6-‘09
Παρασκευάς Χονδροκούκης (Πρόεδρος Ένωσης Απανταχού Μανιατών «η Μάνη» και εκδότης της εφημερίδας «Λακωνία SOS»)
Νίκος Καλαποθαράκος (εκδότης της εφημερίδας «Φωνή της Μάνης»)
- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-6-‘09
Νίκος Μαντάγαρης (πρόεδρος του Συλλόγου της ενιαίας Μάνης «Ευνομία», ενημέρωση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάνης και τα σχετικά προβλήματα των Μανιατών)
Χρίστος Κοτσωνής (εκδότης περιοδικού «Όριον», Λακωνίας – Μεσσηνίας – Αρκαδίας)
Αντώνης Ρουμανέας (εκδότης εφημερίδας «Μανιάτικη Αλληλεγγύη»)
- ΣΑΒΒΑΤΟ 20-6-‘09
Χρίστος Δρακ. Γούδης (Αστροφυσικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης», πολυγραφότατος συγγραφέας, συγγραφέας και τού βιβλίου «Λόγος για τη Μάνη»)
Αντώνης Φελούρης (Γεν. Διευθυντής τηλεοπτικού σταθμού ΕΛΛΑΔΑ TV, Λακωνία)
Γιώργος Λουκάκος (Ιατρός, πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας)
Νίκος Μαντάγαρης
Χρίστος Κοτσωνής
Στέλιος Διακουμάκος (πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βαχού)
- ΚΥΡΙΑΚΗ 21-6-‘09
Άρης Πουλημενάκος (Γενεαλογικές και αρχειακές έρευνες, Γενεαλογικά δέντρα «οι Ρίζες»)
Ντόν. – Γεώργιος Μακφαίηλ (διευθυντής περιοδικού «ΜΑΝΗ χθες σήμερα αύριο»)
- ΔΕΥΤΕΡΑ 22-6-‘09
Βασίλης Πατρικάκος
- ΤΡΙΤΗ 23-6-‘09
Αντώνης Καλογήρου (συγγραφέας του βιβλίου «Μονοπάτια της Μέσα Μάνης», ειδικός στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού)
- ΤΕΤΑΡΤΗ 24-6-‘09
Γιώργος Η. Βενιζελέας
Λεωνίδας Δρογκάρης (σκηνοθέτης ντοκυμαντέρ «η Μάνη άνωθεν», «η κραυγή της Μάνης», «Βυζαντινή Μάνη» κ.ά.)
Ελισάβετ Ιακωβίδου (εκπαιδευτικός, συγγραφέας μανιάτικου μυθιστορήματος «Άγραφο Δίκιο»)
- ΠΕΜΠΤΗ 25-6-‘09
Χρίστος Δρακ. Γούδης
- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-6-‘09
Αντώνης Ξεπαπαδάκος (ιστορικός συγγραφέας, συγγραφέας βιβλίου «650 παραδοσιακά μανιάτικα τραγούδια»)
- ΣΑΒΒΑΤΟ 27-6-‘09
Βασίλης Πιερρακέας (συγγραφέας βιβλίου λαογραφίας «Οι παλαιοί Μανιάτες»)
Μπάμπης Παυλόπουλος (φωτογράφος, ερευνητής, συγγραφέας του βιβλίου «Πύργοι και οχυρές κατοικίες της Πελοποννήσου»)
- ΚΥΡΙΑΚΗ 28-6-‘09
Γιάννης Πουλ. Λεκκάκος

ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ”
Αρεόπολη, ΜΑΝΗ, Τ.Κ. 230 62 Λακωνίας
τηλέφ. – fax: 27330 53670, κινητό: 6978 991863
site: http://www.adoulotimani.gr/, e-mail: gpdimak@otenet.gr
read more “ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΜΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!”

Σε κλίμα οδύνης ολοκληρώθηκε στο Γαλανάδο της Νάξου, η κηδεία του του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα.


Σε κλίμα οδύνης ολοκληρώθηκε στο Γαλανάδο της Νάξου, η κηδεία του του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα.

Σε μια τεράστια εξόδιο πομπή, στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν οι γονείς και η σύζυγος του αδικοχαμένου αστυνομικού, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι κατευόδωσαν τον συντοπίτη τους, φωνάζοντας «αθάνατος» την ώρα που το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο έβγαινε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος.

Στη χθεσινοβραδυνή αγρυπνία που τηρήθηκε προς τιμήν του 41χρονου αστυνομικού και πατέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, συμμετείχε ολόκληρο το χωριό, στο οποίο ο Νεκτάριος Σάββας σχεδίαζε, μάλιστα, γρήγορα να επιστρέψει προκειμένου να κατοικήσει μόνιμα εκεί.

Ο Μητροπολίτης Νάξου απένειμε τιμητικά στον εκλιπόντα τον Μεγαλόσταυρο του Αμβροσίου Β΄, ενώ στον επικήδειο που εκφώνησε ο (επίσης Ναξιώτης) επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ταξίαρχος Δημήτρης Χωριανόπουλος, σημείωσε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες.
read more “Σε κλίμα οδύνης ολοκληρώθηκε στο Γαλανάδο της Νάξου, η κηδεία του του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα.”

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Νεκρός αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής από πυρά αγνώστων στα Πατήσια

Νεκρός έπεσε ύστερα από επίθεση αγνώστων που δέχθηκε στις 6:20 αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, που φρουρούσε γυναίκα μάρτυρα στη δίκη για τον ΕΛΑ, στον πεζόδρομο της Δημητρακοπούλου 2 στα Πατήσια.

Ο αστυνομικός που βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό του όχημα, φρουρούσε την Σοφία Κυριακίδου, πρώην σύζυγο του Αγγελέτου Κανά, κατηγορούμενου στην υπόθεση του ΕΛΑ.

Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν τις κινήσεις των αστυνομικών που φρουρούσαν τη μάρτυρα στην υπόθεση του ΕΛΑ, καθώς πραγματοποίησαν την επίθεση λίγο μετά την αλλαγή της βραδινής βάρδιας, καθώς τα βράδια είχαν υπηρεσία δύο αστυνομικοί, ενώ το πρωί μόνο ένας.

Ο 40χρονος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, δέχθηκε περισσότερους από 20 πυροβολισμούς από δύο ή τρία όπλα, στο στήθος και το κεφάλι, ενώ βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητό του, έξω από την οικία της κ. Κυριακίδου. Ο αστυνομικός βρέθηκε με την πόρτα του υπηρεσιακού του αυτοκινητου ανοικτή.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι δράστες ήταν συνολικά 4 εκ των οποίων οι 2 κινήθηκαν πίσω από το περιπολικό και εκτέλεσαν τον 40χρονο.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενώ μεταβαίνει ιατροδικαστής.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης
read more “Νεκρός αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής από πυρά αγνώστων στα Πατήσια”

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Γιατί αφήσαμε την τοποθέτηση Τούρκου Διοικητή του ΝΑΤΟ στο Στρατηγείο της Λάρισας;

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ -ΙΟΥΝΙΟΣ 2009


Είναι αλήθεια ότι η σκληρή καθημερινότητα του Έλληνα, το άγχος για το αύριο, και η συνολική απαξίωση θεσμών και αξιών, δεν του επιτρέπουν να ασχοληθεί και να πληροφορηθεί σημαντικά γεγονότα και αποφάσεις που στο μέλλον θα δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα.


Ένα θέμα που δεν έχει αναδειχτεί επαρκώς είναι η τοποθέτηση Τούρκου Διοικητή του ΝΑΤΟ στο Στρατηγείο της Λάρισας.


Μια απίστευτη εξέλιξη γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία, την ευθύνη του ελληνικού εναέριου χώρου θα έχει Τούρκος διοικητής!!!!!!
Για την ακρίβεια ανά 2 χρόνια θα εναλλάσσονται Διοικητής Τούρκος Υποδιοικητής Έλληνας.


Η υπόθεση αφορά την νέα δομή του ΝΑΤΟ, και η απορία εύλογη για το πως το δέχτηκε η Ελληνική Κυβέρνηση, και γιατί δεν διαφώνησε με την εναλλαγή όπως έκανε και η Τουρκία για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της στο στρατηγείο της Σμύρνης (εκεί η Ελληνική παρουσία θα είναι στη θέση του Επιτελάρχη) και να επιμείνει στην παραχώρηση της θέσης του υποδιοικητή στην Τουρκία.Δηλαδή ο Τούρκος διοικητής της Λάρισας θα ενημερώνει το ΝΑΤΟ για τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, από τους Τούρκους;


Ποιος Έλληνας πιλότος θα έχει την ψυχολογία να αναχαιτίσει τις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων;Νόμιζα ότι σε ένα πράγμα είχαμε συμφωνήσει όλοι, στο δόγμα της δεκαετίας του 80'...


Δεν διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα... το ξεχάσαμε και αυτό;
read more “Γιατί αφήσαμε την τοποθέτηση Τούρκου Διοικητή του ΝΑΤΟ στο Στρατηγείο της Λάρισας;”

Απελευθερώνονται τα λεγόμενα «κλειστά» επαγγέλματα


Από εβδομάδα σε εβδομάδα αναμένεται η κατάθεση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για την απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι η εναρμόνιση της Ελλάδας με τη σχετική κοινοτική οδηγία, την οδηγία 123/2006.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», η οδηγία περί απελευθέρωσης των υπηρεσιών πρόκειται να τεθεί σε πλήρη ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2010, επιτρέποντας σε πολίτες άλλων χωρών-μελών της ΕΕ να ασκούν στη χώρα μας σειρά επαγγελμάτων. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι Δικηγόροι, Γιατροί, Χημικοί, Γεωπόνοι, Οπτικοί, Αρχιτέκτονες, Ορκωτοί ελεγκτές, Εμπορικοί πράκτορες, Ηλεκτρολόγοι, Υδραυλικοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Κουρείς, Κομμωτές, Λογιστές, Μηχανικοί, Μηχανολόγοι, Μαίες, Ναυπηγοί, Οδοντίατροι, Νοσηλευτές, Περιβαλλοντολόγοι, Πολεοδόμοι, Πολιτικοί Μηχανικοί, Φαρμακοποιοί, Φοροτεχνικοί, Φυσιοθεραπευτές, Πιστοποιητές - ειδικοί δοκιμών.

Μέχρι σήμερα, η χώρα μας έχει καταδικαστεί και της έχει επιβληθεί πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή απαγορεύει την είσοδο ξένων αλυσίδων οπτικών ειδών. Η εφημερίδα αναφέρει ότι, στην παρούσα φάση, η απελευθέρωση δεν θα αφορά τους ξεναγούς, τους συμβολαιογράφους και τους οδηγούς ταξί.

Επίσης, η απελευθέρωση των υπηρεσιών θα γίνει τμηματικά προκειμένου να αποφευχθούν έντονες αντιδράσεις.

Πάντως, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των υπηρεσιών σε αρκετούς από τους παραπάνω κλάδους, εικάζεται οι συνθήκες στην αγορά θα εξακολουθούν να είναι ολιγοπωλιακές.

Αιτία είναι ότι, σε πολλά από τα επαγγέλματα αυτά οι τιμές θα συνεχίσουν να καθορίζονται με διοικητικές πράξεις.


Πηγή: Έθνος
read more “Απελευθερώνονται τα λεγόμενα «κλειστά» επαγγέλματα”

Αντισυνταγματικός ο «νόμος Παυλόπουλου»


Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο λεγόμενος «νόμος Παυλόπουλου», ο νόμος 3260/04, κατά το μέρος που προέβλεψε την απομάκρυνση χιλιάδων διευθυντικών στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, οργανισμών και επιχειρήσεων που εποπτεύει το κράτος.

Κατά συνέπεια, τα χιλιάδες στελέχη που απομακρύνθηκαν κατά την περίοδο 2004-05, στο ξεκίνημα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δικαιούνται υπέρογκα κονδύλια, αφού πρέπει να εισπράξουν μισθούς υπερημερίας αναδρομικά, από την ημέρα που εκδιώχθηκαν μέχρι την ημέρα που θα έληγε κανονικά η θητεία τους ή η σύμβαση ορισμένου χρόνου (συνήθως 3ετής έως 5ετής).

Τα κονδύλια καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Στην πράξη η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να διπλοπληρώσει τα στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αφού, πέρα από τα ποσά που κατέβαλε σε όσους η ίδια τοποθέτησε, θα πρέπει να καταβάλει αντίστοιχα ποσά και σε όσους έδιωξε λόγω της «επανίδρυσης» με τον αντισυνταγματικό ν. 3260/04.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, «ήδη εκδόθηκε η πρώτη απόφαση του Αρείου Πάγου, που δικαιώνει απομακρυθέντα με τον ν. 3260/04 κρίνοντας ότι πρέπει να του καταβληθούν μισθοί υπερημερίας 14 μηνών λόγω πρόωρης λήξης της σύμβασής του, ενώ παράλληλα δέχεται ότι παράνομα μειώθηκαν οι αποδοχές του κατά 2.669,41 ευρώ μηνιαίως (από 5.869,41 έγιναν 3.200 ευρώ).

Έτσι, για μία μόνο περίπτωση πρέπει να καταβληθούν μισθοί υπερημερίας 37.371,74 ευρώ και μάλιστα νομιμοτόκως».


Πηγή: Έθνος
read more “Αντισυνταγματικός ο «νόμος Παυλόπουλου»”

Έκτακτη εισφορά και για ανέργους και πολύτεκνους


Περίπου 130.000 φορολογούμενοι, ανάμεσά τους άνεργοι και πολύτεκνοι, θα κληθούν να καταβάλουν από τέλος Ιουνίου έκτακτη εισφορά από 1.000 έως 25.000 ευρώ, σύμφωνα με νέα ρύθμιση του υφυπουργού Οικονομίας.

Πρόκειται για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που δήλωσαν όλα τα ατομικά εισοδήματά τους με αποτέλεσμα να υπερβούν το όριο των 60.000 ευρώ. Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Αντώνη Μπέζα, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, οι οποίοι δήλωσαν όλα τα ατομικά εισοδήματά τους, ακόμη κι αυτά που απαλλάσσονται από τη φορολογία ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο με αποτέλεσμα να υπερβούν το όριο των 60.000 ευρώ, θα αναγκαστούν να καταβάλουν την έκτακτη εισφορά.

Την εισφορά θα κληθούν να πληρώσουν και άνεργοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι εμφάνισαν για το 2007 εισοδήματα υψηλότερα των 60.000 ευρώ, επειδή εισέπραξαν μεγάλα ποσά αποζημιώσεων λόγω απολύσεων, εθελουσίας εξόδου ή επειδή έλαβαν μεγάλα ποσά εφάπαξ. Για να εξαιρεθούν, θα πρέπει να πάνε στην εφορία προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν είναι υπόχρεοι και να απαλλαγούν από τον κεφαλικό φόρο.

Σε εισφορά υπόκεινται ακόμη και τα επιδόματα τριτέκνων, πολυτέκνων και ανέργων, εφόσον τα ποσά αυτά αθροιζόμενα με άλλα εισοδήματα οδηγούν σε υπέρβαση των 60.000 ευρώ.

Επίσης, την εισφορά θα πληρώσουν και μεγαλομέτοχοι ανωνύμων εταιριών και ΕΠΕ που εισέπραξαν το 2007 υψηλά ποσά μερισμάτων, μέλη διοικητικών συμβουλίων Α.Ε. που εισέπραξαν υψηλές αμοιβές καθώς και άτομα που απέκτησαν μεγάλα ποσά κερδών το 2007 από μετοχές στο Χρηματιστήριο, μόνο όμως εφόσον δήλωσαν τα εισοδήματά τους αυτά (δεν είναι υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία να τα δηλώσουν).

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ακόμα ότι οι προσφυγές κατά της εισφοράς δεν αναστέλλουν την υποχρέωση πληρωμής της ενώ εξαιρούνται από την εισφορά όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι για την επιβολή της εισφοράς λαμβάνεται υπόψη το καθαρό εισόδημα από όλες τις κατηγορίες καθώς και το τεκμαρτό εισόδημα που υπερβαίνει το 20% του εισοδήματος που δηλώθηκε και η συνολική τεκμαρτή δαπάνη εφόσον δεν έχει καλυφθεί από τον φορολογούμενο.
Πηγές: Ελεύθερος Τύπος, Έθνος
read more “Έκτακτη εισφορά και για ανέργους και πολύτεκνους”

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Έωλη παραμένει η κατασκευή οικολογικού πάρκου στον φαληρικό όρμο

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ 18/06/2009


Ολόκληρο το Λεκανοπέδιο και πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι του Μοσχάτου περιμένουν εδώ και πέντε χρόνια το περιβόητο οικολογικό πάρκο στην ακτή του φαληρικού όρμου, το έργο όμως παραμένει στο «θα»...

Οι εκτάσεις όπου προβλέπεται η κατασκευή του οικολογικού πάρκου, ανήκουν στην κρατική εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» η οποία χθες ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 5 Ιουλίου θα γίνει δημόσια διαβούλευση μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.olympicpropreties.gr και υποσχέθηκε πως μέχρι τις 15 Ιουλίου θα ανακοινώσει την τελική μορφή του πάρκου και το χρονοδιάγραμμα υλοποιησής του.

Επίσης, η εταιρεία δημοσίευσε τη μελέτη κι άλλων προβλεπόμενων έργων εκτός του οικολογικού πάρκου όπως, γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 και μπάσκετ, πάρκων νερού και αναψυχής, πισίνα με αμμουδιά, βοτανικό κήπο, υπαίθριο κινηματογράφο, Adventure Park, κ.α. Τις ίδιες ανακοινώσεις είχε κάνει και πέρυσι χωρίς όμως να προχωρήσει σε καμία υλοποίηση τους.

Υπάρχει κι άλλο σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει τις γύρω κατοικημένες περιοχές και είναι ότι κοντά στο προβλεπόμενο οικολογικό πάρκο βρίσκεται ο κυκλοφοριακός κόμβος που εγκαινίασε ο κ. Σουφλιάς εν όψη των ολυμπιακών αγώνων. Στον κόμβο αυτό δεν έχουν τοποθετηθεί ηχοπετάσματα όπως είχαν υποσχεθεί πριν πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ηχορύπανση. Ακόμη οι περιοχές αύτες με την πρώτη βροχή μετατρέπονται σε χώρος υποδοχής των μπάζων της πρωτεύουσας, οπότε υπάρχει σοβαρή μόλυνση των νερών στα κανάλια του Ιλίσου και Κηφισού.

Ο προιστάμενος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, μετά από διάβημα που έστειλαν οι τοπικοί φορείς (Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου, «Μεσοποταμία», Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Φαλήρου), διέταξε πριν από ένα μήνα κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση κατά του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για παραβάσεις των περιβαλλοντικών όρων στο οδικό έργο. Η διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ ισχυρίστηκε ότι η προθεσμία ισχύος των περιβαλλοντικών όρων αποτελεί προθεσμία για την υλοποίησή τους.

Οι κάτοικοι πάντως αγανακτισμένοι από τις κούφιες υποσχέσεις, προσέφυγαν στο Συνήγορο του Πολίτη, στο Σώμα Επιθεωρητών της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς επίσης απευθύνθηκαν μέχρι και στα αρμόδια Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενημερώνοντας τους για το πώς λειτουργεί εις βάρος της υγείας των πολιτών, ένα έργο το οποίο έχουν χρηματοδοτήσει.


Πηγή: Ελευθεροτυπία
read more “Έωλη παραμένει η κατασκευή οικολογικού πάρκου στον φαληρικό όρμο”

Το υπουργείο Παιδείας «ανοίγει το δρόμο» στα κολέγια


Το πράσινο φως δίνει τελικά το υπουργείο Παιδείας στα κολέγια, μετά από πολύχρονες διαμάχες και έντονες αντιδράσεις κομμάτων, ακαδημαϊκών και φοιτητών. Η διαδικασία αδειοδότησης μπήκε στην τελική ευθεία, παρόλο που είχε «παγώσει» μετά την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Παιδείας από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Καθημερινή, τα στελέχη του Γραφείου Κολεγίων και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών έχουν αρχίσει εδώ και λίγες μέρες να προετοιμάζουν τις συνθήκες, ειδοποιώντας όσους ιδιοκτήτες κολεγίων έχουν υποβάλει αίτηση, να καλύψουν τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στους φακέλους τους. Πρόκειται για κολέγια που λειτουργούν ως παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Τα περίπου 40 κολέγια, που έχουν υποβάλει αίτηση, εξέλαβαν πολύ θετικά την ενέργεια αυτή, καθώς οι άδειες πρέπει να χορηγηθούν μέχρι το τέλος του Αυγούστου, εν όψει της ακαδημαϊκής χρονιάς που ξεκινά τον Σεπτέμβριο.

Παρά τις τελευταίες εξελίξεις, ο δρόμος για την εξίσωση των κολεγίων με τα ελληνικά ΑΕΙ είναι ακόμα μακρύς, τόσο σε νομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο:

Η υπουργική απόφαση, που έχει εκδοθεί με βάση το νόμο 3696/2008 (περί κολεγίων) θεωρείται ότι θέτει στα κολέγια «παράνομους όρους» (π.χ. ορίζει ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να αξιολογεί τους τίτλους σπουδών των καθηγητών που διδάσκουν) με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Επίσης, οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας αναμένονται ραγδαίες, καθώς η πλειοψηφία των ακαδημαϊκών έχει ταχθεί κατά της αναβάθμισης των κολεγίων.

Η Ελλάδα έχει ήδη καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων επειδή δεν εφάρμοσε σωστά την ευρωπαϊκή οδηγία 89/48 για την αναγνώριση του καθεστώτος των κολεγίων - παραρτημάτων ευρωπαϊκών ΑΕΙ στην Ελλάδα. Η οδηγία αντικαταστάθηκε και σύμφωνα με τη νέα, μόνο το ΑΕΙ είναι αρμόδιο να αξιολογεί το παράρτημά του και όχι οι αρχές της χώρας όπου αυτό βρίσκεται. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα δεν έχει ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία.

Σημειώνεται ότι η σχετική Επιτροπή Ελέγχου Κολεγίων δεν έχει λειτουργήσει ποτέ έως τώρα, από το καλοκαίρι του 2008 και την ψήφιση του νόμου 3696/2008. Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Α. Σπηλιωτόπουλος προορίζει για πρόεδρό της έναν εκ των στενότερων συνεργατών του, τον Η. Βάλβη. Η απόφαση αυτή φαίνεται να δηλώνει την πρόθεση της ηγεσίας να ρυθμίσει το ζήτημα, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.

Πηγή: Καθημερινή
read more “Το υπουργείο Παιδείας «ανοίγει το δρόμο» στα κολέγια”

Νομοσχέδιο για καρτοκινητά με... ονομα και διεύθυνση προωθεί η κυβέρνηση


Στο πλαίσιο των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την «πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και των εγκληματικών ενεργειών», όλοι οι κάτοχοι καρτοκινητών θα καλούνται από εδώ και πέρα να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους, προκειμένου να έχουν σύνδεση καρτοκινητής τηλεφωνίας, έτσι ώστε οι αρχές να μπορούν να εντοπίσουν το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνσή τους.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση άμεσα, στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι περίπου 13,5 εκ. συνδρομητές καρτοκινητών τηλεφώνων θα πρέπει να δηλώσουν στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας τον αριθμό σύνδεσής τους και το ονοματεπώνυμό τους. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι θα κάνουν την αντιστοίχιση μεταξύ των κατόχων και του μοναδικού σειριακού αριθμού (κάρτα SIM) που έχει το κάθε κινητό.

Απαραίτητη θα είναι η πιστοποίηση των κατόχων, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν ταυτότητα - διαβατήριο, για τους Έλληνες υπήκοους, και πράσινη κάρτα για τους αλλοδαπούς. Οι ομογενείς θα πρέπει να υποβάλουν φωτοτυπία του ειδικού δελτίου ταυτότητας που κατέχουν, ενώ οι αλλοδαποί, προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα θα πρέπει να προσκομίζουν στις εταιρίες, εκτός από το διαβατήριο, φωτοτυπία ενός ή περισσοτέρων εκ των παρακάτω εγγράφων: δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού, ειδικό δελτίο αιτούντος ασύλου, δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού φυγάδα, ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού, πιστοποιητικό μη απέλασης κ.λπ.

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας διαφωνούν με το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς θεωρούν ότι τα έσοδά τους θα μειωθούν σημαντικά. Εκπρόσωποι και των τριών παρόχων δήλωσαν στον Ελεύθερο Τύπο ότι πριν από την ύπαρξη ενός κειμένου νόμου θα έπρεπε να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ), της ΑΔΑΕ, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και άλλων αρμόδιων φορέων.

Η μεταβατική περίοδος για την «ονομαστικοποίηση» των καρτοκινητών θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2010.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
read more “Νομοσχέδιο για καρτοκινητά με... ονομα και διεύθυνση προωθεί η κυβέρνηση”

1η Ιουλίου... τέλος το κάπνισμα!

Κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία θα λαμβάνουν από 1η Ιουλίου όσοι δεν συμμορφωθούν στα αντικαπνιστικά μέτρα του υπουργείου Υγείας και συνεχίζουν να καπνίζουν εκεί όπου απαγορεύεται. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, οι κλήσεις θα είναι παρεμφερείς με αυτές της παράνομης στάθμευσης, που όμως θα αγγίζουν μέχρι και τα 500... ευρώ.

Όπως προκύπτει από τις τελευταίες ρυθμίσεις για τα αντικαπνιστικά μέτρα, δύο εβδομάδες πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος, από 1η Ιουλίου θα ισχύει «ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους». Αυτό συνεπάγεται ότι εργαζόμενοι θα μπορούν να καπνίζουν μόνο στο... πεζοδρόμιο, αφού δεν προβλέπεται η δημιουργία καπνιστηρίων.

Τα μέτρα για τα καταστήματα

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος άνω των 70 τ.μ., όπως καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κ.λπ., θα πρέπει να δημιουργήσουν ειδικούς χώρους για κάπνισμα, αλλιώς θα ισχύει η «ολική απαγόρευση» και, εάν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες την παραβιάσουν, θα λαμβάνουν πρόστιμα. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η επιφάνεια του ειδικού χώρου για το κάπνισμα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% του ωφέλιμου χώρου του καταστήματος, ενώ θα χωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο με διαχωριστικό που εκτείνεται από το δάπεδο έως την κορυφή. Τα νέα μέτρα, βέβαια, κάνουν ένα μικρό «δωράκι» σε καταστήματα διασκέδασης με ζωντανή μουσική αλλά και καζίνο, εμβαδού άνω των 300 τ. μ., όπου οι ειδικοί χώροι δύνανται να φτάσουν έως και το 40% της συνολικής επιφάνειας.

Σε όλους τους χώρους καπνίσματος των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κλ.π. πρέπει να υπάρχει ειδικό σύστημα εξαερισμού, αλλά και θάλαμος αρνητικής πίεσης, δηλαδή θα πρέπει να εγκατασταθεί ειδικός μηχανισμός που δεν θα επιτρέπει στον καπνό να μεταφέρεται στον υπόλοιπο χώρο.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στους χώρους καπνιζόντων θα απαγορεύεται στους ανηλίκους ενώ η διάταξή τους θα είναι τέτοια ώστε οι μη καπνιστές να μην αναγκάζονται να περνούν μέσα από αυτά για να βρουν θέση. Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν μόνο για τους κλειστούς χώρους των καταστημάτων.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από την πλευρά του, προχωράει στην «καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους των πλοίων της ακτοπλοΐας». Έτσι, οι καπνιστές επιβάτες θα μπορούν πλέον να καπνίζουν μόνο στο κατάστρωμα, αφού το κάπνισμα θα απαγορεύεται στις εν πλω καφετέριες και τα εστιατόρια.

Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Πρόστιμα από 1.000 έως 20.000 ευρώ προβλέπει ο νόμος για όσους καταστηματάρχες δεν εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο, τα οποία θα επιβάλλονται από εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας ή των υπαλλήλων του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας. Οι επιθεωρητές αναλαμβάνουν τον έλεγχο των εστιατορίων, καφέ και κέντρων διασκέδασης, για τα οποία προβλέπονται πρόστιμα ως και 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι αστυνόμοι του Δήμου θα κόβουν κλήσεις ανάλογες με αυτές που αφορούν την παράνομη στάθμευση, αλλά, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, δεν θα είναι ανάλογος και ο τρόπος πληρωμής των προστίμων, που φτάνουν έως και 500 ευρώ για τους ανυπάκουους καπνιστές. «Ο έλεγχος των παραβάσεων θα είναι πιο αυστηρός και τα πρόστιμα θα πληρώνονται σε σύντομο χρόνο».

Σημειώνεται ότι η παραβίαση του νόμου δεν επιφέρει κυρώσεις σε βάρος των υπευθύνων λειτουργίας των καταστημάτων, εφόσον η παράβαση δεν υποδείχθηκε από πελάτη, επισκέπτη ή εργαζόμενο στο κατάστημα. Κυρώσεις δεν θα υπάρχουν, επίσης, εάν ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος μερίμνησε για την αντιμετώπιση της παραβίασης, απομακρύνοντας τον παραβάτη ή λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα, με παράλληλη ενημέρωση των Αρχών.

Για την επιβεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή προστίμων θα λαμβάνεται υπόψη η πρόθεση των υπευθύνων της επιχείρησης να εφαρμόσουν τα μέτρα.

Αριθμός «καταγγελιών» για τους επίδοξους παραβάτες

Από τη μέρα απαγόρευσης του καπνίσματος, θα ενεργοποιηθεί τετραψήφιος αριθμός κλήσης, τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να καλούν για να καταγγέλλουν τους παραβάτες του νόμου. Η γραμμή καταγγελιών θα «εγκαινιαστεί» σύντομα στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τέλος, από 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορευτεί και η διαφήμιση προϊόντων καπνού, σε υπαίθριους χώρους και κινηματογράφους.

Πηγές: Ελεύθερος Τύπος, Καθημερινή, Νέα, Έθνος
read more “1η Ιουλίου... τέλος το κάπνισμα!”

Δεν βάζει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές ο Θ. Ρουσόπουλος..


Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, ο Θ. Ρουσόπουλος.

Ο κ. Ρουσόπουλος στην επιστολή του αναφέρει:

«Αγαπητέ πρόεδρε,

Με αυτή την επιστολή σου γνωστοποιώ την απόφασή μου να μην διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός μας, στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν. Με ενδιέφερε η συμμετοχή μου, δεν το κρύβω. Δεν με ενδιαφέρει πια. Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό, δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία, είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους, είτε δυστυχώς από φίλους. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω το έργο της κυβέρνησης».

Επίσης προσθέτει:

«Αγαπητέ πρόεδρε, εισήλθα στην πολιτική επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής, αξιοπρεπής αποχωρώ. Καμία πικρία για πρόσωπα. Σε ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες. Προσπάθησα πάντοτε να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, πιστεύω ότι από τη θέση μου συνέβαλα -έστω και στο ελάχιστο- στις νικηφόρες εκλογές του 2004 και του 2007. Ανταποκρίθηκα υπηρετώντας αρχές και αξίες. Δεν διαπραγματεύθηκα και δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου επιβίωση σε βάρος της αξιοπρέπειάς μου. Πεποίθησή μου πάντοτε παραμένει ότι οι πολίτες δεν θέλουν πολιτικούς που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν σε όλες τις καταστάσεις, αλλά πολιτικούς που όταν έρχεται η ώρα είναι έτοιμοι να πουν το μεγάλο όχι- το σωστό».

«Αναμενόμενη, αυτονόητη, αν και βραδυφλεγής, καθώς ελήφθη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση», είναι η απόφαση Ρουσόπουλου σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ. «Αναρωτιέμαι όμως από τι παραιτείται ο κ. Ρουσόπουλος; Παραιτείται από την εκλογική του αποτυχία; Είναι σαφές πως τόσο ο κ. Ρουσόπουλος στην τοπική κοινωνία του, όσο και όλοι οι υπόλοιποι Νεοδημοκράτες σε όλη την κοινωνία, δέχονται ερωτήματα για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Νομίζω πως το θέμα δεν είναι η προσωπική πολιτική τύχη του κ. Ρουσόπουλου, αλλά η διαλεύκανση ενός σκανδάλου έστω και μετά την παραγραφή του», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Καρακλιούμη.

«Έκλεισε ένας κύκλος που θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα. Ο κ. Ρουσόπουλος φιλοξενήθηκε μετά τιμών και λαμπάδων από μία παράταξη την οποία 'κουτσούλισε' αρκούντως», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
read more “Δεν βάζει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές ο Θ. Ρουσόπουλος..”

Έρχεται αλλαγή σκυτάλης στον Ολυμπιακό;


Η επιχείρηση Ολυμπιακός –όπως έχει αποκαλύψει από καιρό το press-gr- οδεύει από την οικογένεια Σωκράτη Κόκκαλη προς την οικογένεια Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και συγκεκριμένα τους γιούς του Παναγιώτη και Γιώργο, που ανάμεσα στις υψικαμίνους, τα δεξαμενόπλοια και τις τραπεζικές μετοχές, θα συμπεριλάβουν όχι μόνο την ΚΑΕ αλλά και την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ήδη ο 69χρονος πρόεδρος του πειραικού συλλόγου, που χάρη στην αγάπη και αφοσίωσή του στην ερυθρόλευκη ομάδα της έδωσε 12 πρωταθλήματα στα τελευταία 13, είναι απογοητευμένος γιατί ο μεγάλος του γιός Πέτρος, δεν θέλει να συνεχίσει ως ιδιοκτήτης του «Θρύλου».

Αλλά και συγκινημένος γιατί, αν όχι αμέσως, πάντως οπωσδήποτε, θα τα παραδώσει ΟΛΑ σε δύο νέους ανθρώπους, που έχει διαπιστώσει ότι αγαπούν και θα αφοσιωθούν στην ομάδα που ο ίδιος λάτρεψε.

Το έχει πει μάλιστα ότι...καμιά επιχείρησή του δεν αγάπησε όσο τον Ολυμπιακό, όπως «ο Ωνάσης την Ολυμπιακή»…Σύντομα θα έχετε νεώτερα για την στενότερη συνεργασία (ακόμη και αλλαγή της σκυτάλης) τμηματικά, ίσως αμέσως, από τον Κόκκαλη στους Αγγελόπουλους, που –πρωτοφανές για επιχειρηματίες τέτοιου βεληνεκούς- που αν και θα ρίξουν πακτωλό χρημάτων, θέλουν τον Σωκράτη Κόκκαλη (τον γκουρού τους) να κατέχει ισοβίως τον τίτλο του προέδρου της λαοφιλέστερης ομάδας της χώρας.
read more “Έρχεται αλλαγή σκυτάλης στον Ολυμπιακό;”

Πιάστηκαν στα χέρια" ΝΔ-ΛΑΟΣ...


Η δήλωση Καρατζαφέρη ότι ανοίγει τις πόρτες του κόμματος του σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ προκάλεσε σύρραξη της κυβέρνησης με τον ΛΑΟΣ.

Ο Ευ. Αντώναρος έσπευσε να απαντήσει ότι «η αντιδημοκρατική και πρωτοφανής για την πολιτική ζωή του τόπου προτροπή του κ. Καρατζαφέρη σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά να ανατρέψουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας απεικονίζει ανάγλυφα το απαράδεκτο πολιτικό ήθος του αρχηγού του ΛΑΟΣ».

Και απαντώντας σε ανάλογους τόνους ο ΛΑΟΣ έκανε λόγο για «σύγχυση εν κρανίω που υπάρχει στο μυαλό της Νέας Δημοκρατίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα» και εξηγεί πως δεσμεύεται ότι δεν θα πάρει κανένα βουλευτή όσο διαρκεί η κοινοβουλευτική θητεία. «Επαναλαμβάνουμε όμως ότι, όταν προκηρυχθούν εκλογές και προκειμένου να μην χαθούν από τις αστοχίες της Κυβέρνησης Καραμανλή, ισχυρά κομματικά στελέχη και μείνουν εκτός Κοινοβουλίου, αυτά μπορούν να έχουν θέση στο συνδυασμό μας.

Εμείς επαναλαμβάνουμε, Μητσοτάκης του ’65 δεν γινόμαστε»...
read more “Πιάστηκαν στα χέρια" ΝΔ-ΛΑΟΣ...”

Δημοσκόπηση κόλαφος για κυβέρνηση-Καραμανλή


Οι πολίτες θεωρούν ότι η ΝΔ έχασε τις εκλογές λόγω σκανδάλων, λαθών και ανικανοτητας και όχι λόγω της οικονομίας ή της διεθνούς κρίσης.

Ο Καραμανλής βρίσκεται στην τρίτη θέση στις θετικές γνώμες για τους πολιτικούς αρχηγούς και η ΝΔ στην τελευταία θέση στις θετικές γνώμες για τα κόμματα.

Η δημοσκόπηση της Public Issue πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Σκάι και της Καθημερινής τις 9 έως τις 10 Ιουνίου σε δείγμα 1.052 ατόμων. Σύμφωνα με την ανάλυση του ραδιοσταθμού " το 32% απάντησε ότι ο λόγος που η ΝΔ έχασε τις ευρωεκλογές ήταν τα σκάνδαλα και διαφθορά.

Ποσοστό 28% απάντησε ότι έφταιξαν η κακή διακυβέρνηση και η λάθος πολιτική, ενώ 21% απέδωσε την ήττα σε έλλειψη κυβερνητικού έργου και ανικανότητα διακυβέρνησης. Ακολουθούν η αντιλαϊκή πολιτική (9%), η οικονομική πολιτική, η ακρίβεια και η ανεργία (9%), η γενική δυσαρέσκεια (6%), ενώ μόλις το 2% απαντά ότι η ήττα οφείλεται στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των ποσοστών του ΛΑΟΣ, το 47% τη θεωρεί θετική και το 44% αρνητική.

Κατά ψήφο, το 64% από όσους ψήφισαν ΝΔ στις ευρωεκλογές πιστεύει πως είναι θετική η άνοδος του ΛΑΟΣ και το 26% αρνητική, ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ 37 στους εκατό απαντούν πως είναι θετική η άνοδος του ΛΑΟΣ και 53 στους εκατό πως είναι αρνητική.

Για το 55% των ερωτηθέντων η αποχή δεν είναι τρόπος για να εκφράσει πολιτικά κάποιος αυτό που πιστεύει σε αντίθεση με το 43%.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η γνώμη των ψηφοφόρων για τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα.

Στις θετικές γνώμες προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου, στη δεύτερη θέση είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στην τρίτη ο Κώστας Καραμανλής, στην τέταρτη η Αλέκα Παπαρήγα και στην πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις θετικές γνώμες για τα κόμματα προηγείται το ΠΑΣΟΚ, στη δεύτερη θέση ο ΛΑΟΣ, στη τρίτη το ΚΚΕ στην τέταρτη ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πέμπτη θέση η ΝΔ.
read more “Δημοσκόπηση κόλαφος για κυβέρνηση-Καραμανλή”

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Τελικά αποτελέσματα στις περιφέρειες Α΄και Β΄Πειραιά και το κόλπο με την αποχή ....

Αφού συνήλθε από το σοκ των exit polls, η ΝΔ προσπάθησε χθες να αλλάξει την "ημερήσια διάταξη" στα talk shows διαδίδοντας ότι η αποχή έφτασε ή και ξεπέρασε το 50%.
Τα νεοδημοκρατικά στελέχη που επρόκειτο να μιλήσουν στα κανάλια πήραν ανάλογες οδηγίες. ¨Ηταν πράγματι τόσο μεγάλη η αποχή;
Η αλήθεια είναι ότι η πραγματική αποχή δεν έφτασε ποτέ τόσο ψηλά.
Μετά την κατάργηση των εκλογικών καταλόγων, οι υπολογισμοί αυτοί στηρίζονται στα πρόχειρα ελληνικά δημοτολόγια που συμπεριλαμβάνουν από μετανάστες μέχρι νεκρούς του... Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Το ποσοστό του 50% προκύπτει επειδή σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμένων (στα δημοτολόγια) ανέρχεται σε 9,971,324 άτομα!!.
Την στιγμή που με βάση την τελευταία απόγραφή ο συνολικός αριθμός των κατοίκων της χώρας είναι περίπου 10.,5 εκατ συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών , των παιδιών και νέων μέχρι 18 ετών κλπ.
Για να είχαν 9,971,324 άτομα δικαίωμα ψηφου θα έπρεπε στην χώρα να κατοικούν περίπου 15 εκατομμύρια!!
Η αποχή ήταν σχετικά υψηλή για τα ελληνικα δεδομένα (15-30%) αλλά δεν έχει καμμία σχέση με το 50%.
Τα νεοδημοκρατικά στελέχη που επρόκειτο να μιλήσουν στα κανάλια πήραν όμως οδηγίες να κάνουν λόγο για τεράστια αποχή, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και υποτιμώντας την κυβερνητική ήττα.
Τίτλοι όπως ¨πρώτο κόμμα η αποχή" έκαναν την εμφάνιση τους στην ΝΕΤ και αναμεταδόθηκαν από τα κυβερνητικά στελέχη, με αποτέλεσμα να διαδοθεί ευρέως η άποψη ότι η αποχή ήταν τόσο μεγάλη ώστε τα αποτελέσματα δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία.
Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες φορές τα τελευταία χρόνια που η κυβερνητική μηχανή λειτούργησε συντονισμένα...

Στην Α΄Πειραιώς, με ποσοστό 32.45 % προηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ έναντι 31.13 % της ΝΔ. Ακολουθεί ο ΛΑΟΣ με 9.11 %, το ΚΚΕ με 8.80 %, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5.36 % και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4.08 %.Στη Β΄Πειραιώς, με ποσοστό 37.07 % προηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ έναντι 21.78 % της ΝΔ.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 13.92 %, ο ΛΑΟΣ με 8.83 %, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5.70 % και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4.19 %.
read more “Τελικά αποτελέσματα στις περιφέρειες Α΄και Β΄Πειραιά και το κόλπο με την αποχή ....”

Οι 10 πιο δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας


Πίσω από κάθε σοκαριστικό και καταστροφικό γεγονός που έχει στιγματίσει την ανθρωπότητα κρύβεται και μια βαθύτερη εξήγηση όχι και τόσο πιστευτή. Με σκοπό να δοθεί μια πιο ικανοποιητική απάντηση μπροστά στην ανικανοποίητη ερμηνεία που τα μέσα επικοινωνίας μας παρουσιάζουν, οι άνθρωποι δημιουργούμε θεωρίες συνωμοσίας. Διαβάστε τις 10 πιο δημοφιλείς από αυτές!


1) Ο Λι Χάρβεΐ Όσβαλντ δεν έδρασε μόνος του ή μπορεί και να μην ήταν καν ο υπαίτιος για το θάνατο του Κένεντυ. Το γεγονός πως δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Κένεντυ, ο Όσβαλντ δολοφονήθηκε έδωσε έναυσμα για υποψίες συνωμοσίας γύρω από το θάνατο του πρώτου. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Κένεντυ, όπως η CIA, ο Φιντέλ Κάστρο και ο Λίντον Τζόνσον.


2) Ίσως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα είναι ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταΐάνας το οποίο ακόμα δεν έχει βρει εφησυχασμό. Η θεωρία πως το τροχαίο ατύχημα στο οποίο απεβίωσε η Νταΐάνα και ο Ντόντι αλ Φαγιέτ ήταν προσχεδιασμένο με σκοπό την εξουδετέρωση τους βρίσκει μέχρι και σήμερα πολλούς υποστηρικτές.


3) Η θεωρία πως το AIDS είναι μια αρρώστια που εφευρέθηκε από τον άνθρωπο προήλθε από μία ομάδα 500 Άφρο-Αμερικανών. Αυτοί υποστηρίζουν πως με σκοπό να αποκτήσουν οι κυβερνήσεις τον έλεγχο του ανθρώπινου πληθυσμού και να εξασθενήσουν τις φυλετικές μειονότητες και τους ομοφυλόφιλους εξαπέλυσαν αυτή την καταστροφική αρρώστια.


4) Η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου είναι η πιο δημοφιλής θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή. Η φήμη πως αμερικάνικη κυβέρνηση ήταν αναμειγμένη με τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους έχει βρει ευρεία απήχηση.


5) Μπορεί ο Έλβις να ζει ακόμα στις καρδιές μας όμως σίγουρα έχει πεθάνει. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να πιστεύουν πως ο θάνατος του Έλβις Πρίσλεΐ είναι μία πλεκτάνη και πως απλά θέλησε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας σκηνοθετώντας έτσι το θάνατο του.


6) Η θεωρία πως η προσεδάφιση του διαστημόπλοιου Απόλλο το 1969 δεν πραγματοποιήθηκε έχει πλέον καταρριφθεί.


7) Η πρόσκρουση ενός μπαλονιού από υδρογόνο (το οποίο χρησίμευε ως μετρητής θερμοκρασίας) στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού το 1947 θεωρήθηκε από πολλούς ως πρόσκρουση ιπτάμενου δίσκου. Γεγονός το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει όπως πιστεύεται.


8) Έχει ακουστεί πως η καταστροφή του περιβάλλοντος και το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αυτό βρίσκει βάση στο ό,τι οι κυβερνήσεις θέλουνε να διασκορπίσουνε τον πανικό ώστε να διατηρήσουνε τον έλεγχο και να μειώσουν τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό του πληθυσμού.


9) Αμφίσημη έχει αποδειχτεί και η ύπαρξη του Σαίξπηρ. Λέγεται πως το όνομα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ ήταν απλά ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιούνταν από μια ομάδα συγγραφέων. Έτσι εξηγείται και το γεγονός πως η υπογραφή του διαφέρει από έργο σε έργο.


10) Η πιο εκκεντρική θεωρία συνωμοσίας είναι αυτή των ερπετόμορφων ανθρωποειδών. Αυτή η θεωρία άρχισε να διαδίδεται το 1999 με την κυκλοφορία του βιβλίου ‘ Το μεγαλύτερο μυστικό-το βιβλίο που θα αλλάξει τον κόσμο ‘ του Ντέηβιντ Ίκε.


ΠΗΓΗ:tvxs.gr
read more “Οι 10 πιο δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας”

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Γ. Παπανδρέου: Όμηρος ανομιών η κυβέρνηση



«Το πρώτο βήμα είναι αύριο να καταδικάσουμε τις πολιτικές της ΝΔ που οδηγούν σε μια όλο και πιο μίζερη, άδικη, αδιαφανή, ανασφαλή και ανίσχυρη Ελλάδα», αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου».


Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «όμηρο ανομιών» και κάνει λόγο για μια «προβληματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αδύναμη, φοβική».


Εκτιμά επίσης πως η κυβέρνηση δεν θα αντέξει υπό το βάρος των προβλημάτων και θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές πριν από τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2010.


«Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Μπορούμε να ξαναφέρουμε την ελπίδα. Χρειαζόμαστε μια νέα αρχή, με νέα ηγεσία. Με όραμα, φιλοδοξία, σχέδιο, υψηλούς στόχους», σημειώνει χαρακτηριστικά.


read more “Γ. Παπανδρέου: Όμηρος ανομιών η κυβέρνηση”

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ακονίζονται τα μαχαίρια στη ΝΔ για την Κυριακή το βράδυ...


Ραγδαίες προβλέπονται οι εξελίξεις στη ΝΔ από το βράδυ της Κυριακής εφόσον οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν και το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κινηθεί στα επίπεδα του 5-6%. Προς το παρόν, ο εσωτερικός εμφύλιος στο κυβερνών κόμμα με αφορμή την υπόθεση Καραβέλα, που πρώτο αποκάλυψε το Press-gr, φουντώνει.

Ήδη η καραμανλική πλευρά φορτώνει την επερχόμενη ήττα στην πλευρά της κ. Μπακογιάννη λόγω των αποκαλύψεων για την ολιγωρία της με το γνωστό έγγραφο από την πρεσβεία της Ουρουγουάης.

"Θα χάναμε με μικρή διαφορά αλλά με αυτά που έκανε η Ντόρα η ήττα γίνεται μεγαλύτερη..." λένε στελέχη του καραμανλικού χώρου.

Και η πλευρά της υπουργού Εξωτερικών, που πιάστηκε στον ύπνο, πνέει τα μένεα επειδή θεωρεί ότι της την "έστησαν" από το Μέγαρο Μαξίμου, με τη διαρροή του γνωστού εγγράφου, για να "αφοπλιστεί" εσωκομματικά εν όψει της επόμενης μέρας των εκλογών...
read more “Ακονίζονται τα μαχαίρια στη ΝΔ για την Κυριακή το βράδυ...”

VPRC: Στο 6% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σημαντική πτώση των Οικολόγων




Αύξηση της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σημαντική μείωση του ποσοστού των Οικολόγων Πράσινων καταγράφει έκτακτη δημοσκόπηση της VPRC για το tvxs, τρεις μόλις μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές.


Η εικόνα που προκύπτει για τους εκλογικούς συσχετισμούς ενόψει των Ευρωεκλογών φέρνει τη ΝΔ στο 32%, το ΠΑΣΟΚ στο 38%, το ΚΚΕ στο 8%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 7%, τους Οικολόγους-Πρασίνους στο 5.5% και τον ΛΑΟΣ στο 5%.


Η καμπύλη επιρροής των κομμάτων δείχνει κάμψη της ΝΔ, άνοδο του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, σταθερότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και μείωση της δημοσκοπικής επιρροής των Οικολόγων-Πρασίνων.


Η δημοσκοπική μείωση των τελευταίων είναι εντυπωσιακή και το ενδεχόμενο να συνεχιστεί δεν μπορεί να αποκλειστεί.


Η μάχη για την τρίτη θέση, αν και εξακολουθεί να είναι ανοικτή, φαίνεται να κλίνει προς το ΚΚΕ. Το τελευταίο εμφάνισε σημαντική καμπύλη ανόδου το τελευταίο τριήμερο, της τάξης της μιας ποσοστιαίας μονάδας.


Μικρή αυξητική τάση εμφάνισε και ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως τόσο ισχυρή ώστε να μπορεί να τον φέρει εμφανώς σε ανώτερα από το όριο του 7% ποσοστά.


Τέλος, η κρίση της ΝΔ δίνει σοβαρή έως τώρα ώθηση στον ΛΑΟΣ, το εκλογικό σώμα του οποίου εμφανίζει εικόνα μεγάλης συμπαγότητας από την αρχή της εκλογικής περιόδου.
read more “VPRC: Στο 6% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σημαντική πτώση των Οικολόγων”

Απαγχονισμένος βρέθηκε ο Ντέιβιντ Καραντάιν


Ο Αμερικανός ηθοποιός, Ντέιβιντ Καραντάιν, ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς «Κουνγκ Φου» και των ταινιών «Kill Bill» του Κουέντιν Ταραντίνο, βρέθηκε απαγχονισμένος σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Μπανγκόκ και η αστυνομία της Ταϊλάνδης κάνει λόγο για πιθανή αυτοκτονία.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μπανγκόκ επιβεβαίωσε ότι ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο 73χρονος Καραντάιν βρισκόταν στην Ταϊλάνδη για τα γυρίσματα της ταινίας Strech του Σαρλ ντε Μο, τα οποία ολοκληρώθηκαν πριν από τρεις ημέρες. Η γαλλική εταιρεία παραγωγής, ΜΚ2, που ανακοίνωσε πρώτη το θάνατό του, ανέφερε ότι «ενδέχεται να οφείλεται σε ατύχημα».
Ωστόσο, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας είπε ότι οι αρχές πιστεύουν πως αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με τον αστυνομικό Πιρόμ Τζανταπίρμο, ο Καραντάιν βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στην ντουλάπα του δωματίου του. Οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου δεν έδειξαν κανέναν να μπαίνει ή να βγαίνει από το δωμάτιο. Δεν υπήρχαν σημάδια πάλης στο δωμάτιο, που ήταν κλειδωμένο από μέσα, ενώ τα προσωπικά αντικείμενα του ηθοποιού δεν είχαν πειραχτεί.
Η οικογένειά του, από το Χόλιγουντ, δήλωσε «συντετριμένη» μέσω της εκπροσώπου της, Τζούλι Νάθανσον. «Η οικογένεια Καραντάιν είναι συντετριμένη με την είδηση του θανάτου του Ντέιβιντ. Οι συνθήκες του θανάτου του παραμένουν άγνωστες και δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο πριν τις επιβεβαιώσουμε» ανέφερε.
Ο Ντέιβιντ Καραντάιν γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1946 και ήταν γιος του Τζον Καραντάιν, ενός από τους αγαπημένους ηθοποιούς του Τζον Φορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του πρωταγωνιστώντας σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «Κουνγκ Φου» -δημιούργημα του Μπρους Λι- παίζοντας ένα Σαολίν μοναχό, δάσκαλο πολεμικών τεχνών.
Τη δεκαετία του 1970 συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες όπως ο Μάρτιν Σκορτσέζε, αλλά και ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «Αυγό του Φιδιού». Στα τέλη της δεκαετίας, όμως, η καριέρα του πήρε την κατηφόρα λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και έκτοτε έπαιζε κυρίως σε ταινίες β΄ διαλογής. Το 2003 επανήλθε δυναμικά όταν ο Ταραντίνο του ζήτησε να παίξει τον «κακό» στις δύο ταινίες «Kill Bill» με συμπρωταγωνίστρια την Ούμα Θέρμαν.
read more “Απαγχονισμένος βρέθηκε ο Ντέιβιντ Καραντάιν”