Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΣΤ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ


Ο Δημήτρης Λιντζέρης απαντά…


… στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ και αποκαλύπτει


άγνωστες πτυχές του εαυτού του στο PIRAEUS NEWS


Γιατρός, Μαιευτήρας Χειρούργος Γυναικολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών , κορυφαίο στέλεχος και εξέχων βουλευτής στη Β' Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ, πολιτικός εκπρόσωπος του για τα θέματα Πολιτισμού - Αθλητισμού και φανατικός ...γαύρος, ο Δημήτρης Λιντζέρης, απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ αποκλειστικά στον Σταύρο Λιλόγλου για το PIRAEUS NEWS. Απαντήσεις που ξαφνιάζουν γιατί κάθε άλλο παρά φτιασιδωμένες είναι. Και σίγουρα έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις κλασσικές στερεότυπες πολιτικές ερωταπαντήσεις των ημερών καθώς αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του εσωτερικού κόσμου ενός από τα από τα πιο γνωστά πρόσωπα του δημοσίου βίου και ενός από τα δυνατά χαρτιά του Γιώργου Παπανδρέου στη Β' Πειραιά...


Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι; Κάθε φορά που ως γιατρός-μαιευτήρας συμβάλλω στο να γεννηθεί μια νέα ζωή, ένα παιδί.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί; Οι καθημερινές δεσμεύσεις μου στον κόσμο. Το να είμαι συνεπής απέναντί τους.


Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια; Με κάθε ευκαιρία. Η ζωή είναι πολύ μουντή, ειδικά επί Ν.Δημοκρατίας… το γέλιο χαρίζει ζωή.

Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου ; Γιατί δε ρωτάτε κάποιον δικό μου άνθρωπο;

Το βασικό ελάττωμα σου; Ότι σκέφτομαι πολύ πριν πάρω κάποια απόφαση.

Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια; Στα λάθη από κεκτημένη ταχύτητα που δεν έχουν πρόθεση

Η τελευταία φορά που έκλαψες…; Όταν έχασα πρόσφατα κάποιον παιδικό μου φίλο.

Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο; Με τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Ποιοι είναι οι ήρωες σου σήμερα;…Ο απλός λαός, που αγωνίζεται, για το μεροκάματο…

Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε; «Το τραίνο της μεγάλης φυγής», Αντρέι Κοντσαλόφσκι.

Το αγαπημένο σου ταξίδι; Στο Άγιο Όρος.

Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς; Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, Οδυσσέας Ελύτης.

Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα; Την εντιμότητα.

Και σε μια γυναίκα; Την εντιμότητα.

Ο αγαπημένος σου συνθέτης ; Ελένη Καραίνδρου.

Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους; Ανάλογα με τη διάθεση.

Το βιβλίο που σε σημάδεψε; «Το μονόγραμμα», του Οδυσσέα Ελύτη.

Ο αγαπημένος σου ζωγράφος; Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας.

Το αγαπημένο σου χρώμα; Πράσινο, λόγω πεποιθήσεων.

Ποια θεωρείς ως τη μεγάλη επιτυχία σου; Το ότι ό κόσμος με φωνάζει στο δρόμο με το μικρό μου όνομα.

Το αγαπημένο σου πότο; Το πιο ελληνικό. Το ούζο.

Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο; Προσπαθώ να προνοώ για να μην μετανοώ.

Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ΄όλα; Την έπαρση.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία; Η ζωγραφική.

Ο μεγαλύτερος φόβος σου; Τον εξορκίζω.


Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα; Για να μην πληγώσω με την αλήθεια.

Ποιο είναι το μότο σου; «Έχεις πολλά να μάθεις αν το ασήμαντο εμβαθύνεις».

Πως θα επιθυμούσες να πεθάνεις; Στον ύπνο μου, με τα όνειρα τις επόμενης μέρας.

Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει; Να μου εξηγήσει, όπως στο ανέκδοτο, πως λειτουργεί το γυναικείο μυαλό…

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό; Σε πνευματική υπερδιέγερση.


read more “Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΣΤ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ”

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες μου,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
παίρνω την πρωτοβουλία να σας στείλω την ακόλουθη επιστολή, την οποία έστειλα ήδη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, την Ομοιοπαθητική Ένωση και άλλους φορείς με την παράκληση να τη μεταδώσετε προς κάθε φίλο, γνωστό σας ή άλλο φορέα, με στόχο την ορθή ενημέρωση και την πρόληψη μιας ενδεχόμενης τραγικής πανδημίας που σύμφωνα με αναφορές και έρευνες μπορεί να κοστίσει την υγεία ή και τη ζωή ακόμη εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.


Ονομάζομαι Βίκυ Χρυσού και είμαι Ελληνίδα blogger -διαχειρίστρια της σελίδας TOXOTIS,
αλλά και αρθρογράφος στον ειδικό κυρίως τύπο. Η αιτία της επιστολής μου αυτής είναι η φερόμενη ως πανδημία "γρίπης των χοίρων" και η πρόθεση των κυβερνήσεων να περάσουν σε μαζικούς αναγκαστικούς εμβολιασμούς.

Πέρα από το επικίνδυνο των εμβολιασμών γενικά, τίθεται ένα βασικό ζήτημα περί ασφάλειας των σκευασμάτων που πρόκειται να χορηγηθούν στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Οκτώβριο στα σχολεία -όπως δήλωσε και η Ελληνική κυβέρνηση- και τις συνέπειες αυτών στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Ήδη η αυστριακή δημοσιογράφος Jane Burgermeister σε συνεργασία με ειδικούς έχει προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές εναντίων των εμπλεκομένων (Baxter, Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, άλλες φαρμακευτικές και "χορηγούς" των σκευασμάτων), Το παράδειγμα της ακολούθησαν και άλλοι πολίτες στη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ- μέχρι στιγμής, ενώ ξεκίνησε και ένα Παγκόσμιο κίνημα ενάντια στους αναγκαστικούς εμβολιασμούς -βλέπε λίνκ στο τέλος της επιστολής...

Ιδιαίτερα οι πολίτες των ΗΠΑ, κατ' αρχήν-
• όπου έχουν γίνει τροποποιήσεις των νομοθεσιών έτσι ώστε να μην μπορεί ο πολίτης να αρνηθεί τον εμβολιασμό του,
• αλλά και να μην μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα του για αποζημίωση απέναντι σε κατασκευάστριες εταιρίες και
• απειλείται με αναγκαστικό εγκλεισμό του σε "στρατόπεδα συγκεντρώσεων"...
αντιμετωπίζουν πρώτοι τον κίνδυνο πραγματικής πανδημίας και απειλής των συνταγματικών ελευθεριών τους... αλλά και οι υπόλοιπες χώρες ακολουθούμε...

Σίγουρα δεν μπορώ μέσα σε λίγες γραμμές να εκθέσω όλη την εικόνα, όμως σας δίνω κάποια βασικά στοιχεία, ώστε να ενημερωθείτε και να ερευνήσετε και οι ίδιοι, ώστε να δούμε στη συνέχεια πως μπορούμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο που απειλεί όλους μας με την μορφή εμβολίων...

Η δικογραφία όπως σχηματίστηκε και υιοθετείται με μικροαλλαγές από χώρα σε χώρα -στην αγγλική-
• BIOTERRORISM EVIDENCE
• CRIMINAL CHARGES
• Injunction Mass Vaccinations.docx

Bilderberg, εμβόλια και "γρίπη των χοίρων"
Σύμφωνα με την "ημερησία" η Ελλάδα έχει παραγγείλει
• 2.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Glaxo. Η παραλαβή τους θα ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.
• 3.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Novartis. Η παραλαβή των 2.000.000 δόσεων θα γίνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσουν στις αρχές Ιανουαρίου ακόμη 1.000.000 δόσεις.
• 3.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Sanofi Pasteur. Η παραλαβή θα ξεκινήσει 15 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Ιανουαρίου.
Το θέμα είναι πως αυτές οι εταιρίες είναι συγκατηγορούμενες σε αγωγές και μηνύσεις που τρέχουν κατά αυτών και κατά της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Παγκόσμιο Κίνημα ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό! ) σε διάφορες χώρες με την κατηγορία συνωμοσίας για γενοκτονία (Διεθνής "συμμορία" σχεδιάζει μαζική γενοκτονία )

Το θέμα είναι πως τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας διατρέχουμε τον ίδιο κίνδυνο σε περίπτωση έναρξης του προγράμματος μαζικών εμβολιασμών τον Οκτώβρη στα σχολεία -όπως εξήγγειλε η κυβέρνηση.... !

Ο κόσμος πρέπει να αρνηθεί τον εμβολιασμό πάση θυσία! -γιατί αυτοί που θα εμβολιάζονται θα διασπείρουν στην πραγματικότητα τον τεχνητό ιό στια κοινότητες τους!

Το 1918 η Ελλάδα είχε γλιτώσει το "μαύρο θάνατο" επειδή οι κάτοικοι δεν είχαν εμβολιαστεί -περίπτωση που αποτελεί παράδειγμα σε πολλές χώρες στο εξωτερικό αυτή την περίοδο! Σήμερα όμως κινδυνεύουμε από τα εμβόλια!

Στην Νέα Ζηλανδία ήδη κάνουν έρευνες σχετικά με τις εταιρίες παραγωγής των εμβολίων και ΔΕΝ θα παραδώσουν τους κατοίκους της χώρας τους στα νύχια της ΠΟΥ! όπως αναφέρουν άνθρωποι εκεί που αγωνίζονται για το παγκόσμιο κίνημα ενάντια στους αναγκαστικούς εμβολιασμούς!

Με την ελπίδα να μετρήσει ΠΡΩΤΑ η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ουσιαστική έγνοια για τον άνθρωπο και τον ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
και να σταματήσουμε την πρόθεση εμβολιασμών! Για το σκοπό αυτό πρέπει να ακυρωθούν οι άδειες λειτουργίας των παραπάνω εταιριών στη χώρα και να ξεκινήσουν δικαστικοί αγώνες και έρευνες της αστυνομίας και στην ΕΛΛΑΔΑ _Παρακαλώ ενημερώστε όσους συνεργάτες και φίλους σας μπορείτε

Με εκτίμηση
Βίκυ Χρυσού

ΥΓ: θερμή παράκληση η παρούσα επιστολή να ανακοινωθεί και σε κάθε άλλο συνεργαζόμενο με εσάς φορέα στο θέμα της υγείας και της δικαιοσύνης ή της ενημέρωσης των πολιτών.

Ευχαριστώ θερμά
ΒΧ
read more “ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ”

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ


Από τις προσπάθειες που αξίζουν προβολής. Χθες βράδυ στον Πειραιά, στην οδό Ανδρούτσου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια ενός σύγχρονου πρωτοποριακού και οργανωμένου χώρου, πώλησης βιβλίων και αίθουσας διαλέξεων με το όνομα ΘΥΜΕΛΗ βιβλιοφιλική εταιρία. Εμπνευστής και ιδιοκτήτης της όλης προσπάθειας είναι ο επιχειρηματίας ο Δημήτρης Χουρδάκης.
Την όλη οργάνωση του εγχειρήματος επιμελείται ο καθηγητής... Νικήτας Παρίσης.
Στο ισόγειο σε ένα όμορφα διαμορφωμένο χώρο, υπάρχουν όλοι οι κύριοι εκδοτικοί οίκοι με τα σχετικά τους βιβλία, καθώς και ξεχωριστός χώρος για το παιδικό βιβλίο. Στον πρώτο όροφο υπάρχει αίθουσα συνδιαλέξεων για 100 περίπου άτομα οργανωμένη με πάνελ και όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Στον χώρο αυτό σύντομα θα αρχίσει σειρά διαλέξεων, σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την κοινωνία γενικότερα.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε πολύ κόσμος, μεταξύ των οποίων πνευματικοί άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, όπως οι κ.κ. Μαρωνίτης Ι., Μουρσελάς Γ., Λιλόγλου Σ., Κανατσέλης Ι. κλπ.
Ευχόμαστε από καρδιάς ευόδωση των προσπαθειών και επιτυχίες για τέτοιες πνευματικές επενδύσεις που στόχο έχουν έναν και μόνο.
Την πνευματική ανάταση των κατοίκων του Πειραιά.
read more “ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ”

Μαριέττα Γιαννάκου: «Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μπαίνουν άνθρωποι που δεν μπορούν να εκλεγούν»;


Τη δήλωση της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου μπορούμε να την παραδώσουμε στους φιλολόγους. Πώς ερμηνεύουν το αμφίσημο λεχθέν: «Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μπαίνουν άνθρωποι που δεν μπορούν να εκλεγούν»; Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ποιον αφορά η μπηχτή, αν όχι τον επικεφαλής;
Ο κ.
Γιώργος Σουφλιάς θα κατέβαινε περίπατο στον κάμπο και θα έβγαινε πρώτος αν το ήθελε, ή μήπως έχουν αλλάξει τα δεδομένα; Ο υπουργός Χωροταξίας λέγεται ότι ξελάσπωσε τον Πρωθυπουργό, είχε την ιδέα για πρόωρες εκλογές. Γενικώς είναι ο πολιτικός που θέλει να ξελασπώσει τη χώρα, με κυριολεκτικό τρόπο. Οπου λάσπη (και χώμα), επιθυμεί να στρώσει λίγο τσιμέντο, για λόγους καθαριότητας και ανάπτυξης.

Ο υπουργός Μεγάλων Εργων θέλει σώνει και καλά να εκτρέψει τον Αχελώο. Δεν θα αναφερθούμε στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν τέσσερις φορές παράνομο το έργο. Ας δούμε όμως ποια είναι η παγκόσμια πρακτική: στον δυτικό κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια θεωρείται έγκλημα η βίαιη παρέμβαση στον ρουν των υδάτων. Μόνο η Ινδία εκτρέπει τα νερά, αλλά μάλλον δεν θέλουμε να συγκριθούμε με τριτοκοσμική χώρα. Ας παρουσιάσουμε τις εικόνες: το ποτάμι αντί να κυλά στη φύση, θα μπει σε σήραγγες τσιμέντου. Το γάργαρο νερό με τα λουλουδάκια και τις λιβελούλες θα δώσει τη θέση του σε μια κατασκευή που θυμίζει υπόνομο. Αυτά τα λένε ορισμένοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει σχετικά ότι η εκτροπή του Αχελώου «ενδεχομένως να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει. Είναι βέβαιον ότι θα υποβαθμίσει περιβαλλοντικά το σύστημα των υγροβιοτόπων». Ο υπουργός αντιθέτως υποστηρίζει: «Πρόκειται για σπουδαίο περιβαλλοντικό υδρευτικό, υδροηλεκτρικό και αρδευτικό έργο, το οποίο έχει την αποδοχή όλου του πολιτικού κόσμου, πλην λίγων εξαιρέσεων» . Είναι ζήτημα ποσότητας. Υποστηρίζει ότι υπάρχει πλεόνασμα νερού και ότι δεν υποθηκεύεται το περιβαλλοντικό μέλλον.

- Πυρηνικά και πράσινη πολιτική


Ας πιάσουμε ένα άλλο θέμα που έφερε σε δύσκολη θέση τον κ. Σουφλιά. Το ενεργειακό. Σε διεθνές συνέδριο πέρυσι είχε πει: «Βασικός στόχος είναι η αύξηση παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Σωστό; Σωστό, όλοι μιλούν για αιολικά πάρκα, για φωτοβολταϊκές κυψέλες και άλλα πράσινα. Ο υπουργός όμως εννοούσε κάτι άλλο: «Στόχος είναι η πράσινη ενέργεια και κατά την προσωπική μου άποψη ορθά η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει συμπεριλάβει σε αυτήν την κατηγορία και την πυρηνική ενέργεια». Δεν πρόλαβε να το πει και τσουπ πετάχτηκε ο κ. Σταύρος Δήμας, επίτροπος Περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Είπε ότι η πυρηνική δεν είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Υπήρξε σε αυτήν τη διαμάχη ζήτημα διατύπωσης, για την «ανανεώσιμη» και την πράσινη ενέργεια. Ετσι το ΥΠΕΧΩΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση: «Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο επίτροπος κάνει πως δεν γνωρίζει τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών συμβουλίων». Ας προσπεράσουμε τους ορισμούς για να εξετάσουμε την πρόταση Σουφλιά. Να τα φτιάξουμε τα εργοστάσια τα πυρηνικά. Οι μηχανικοί μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα γίνει ατύχημα. Η παραγωγή θα είναι απολύτως ασφαλής. Τι θα κάνουμε όμως με τα απόβλητα σε μια χώρα η οποία δεν μπορεί να φτιάξει μια χωματερή της προκοπής για τις κονσέρβες και τα πλαστικά; Πού θα βάλουμε τα πυρηνικά σκουπίδια αν δεν κατασκευάσουμε διαστημόπλοιο να τα στείλουμε στον Αρη;

- Ημιυπαίθριες επινοήσεις


Ο κ. Σουφλιάς έχει σε γενικές γραμμές μεγάλη ευρηματικότητα. Η ιδέα για τους ημιυπαίθριους θα απέφερε πάνω από 2 δισ. ευρώ μέσα σε έναν χρόνο. Ποιος άλλος πολιτικός κατάφερε να ξεγεννήσει τόσο χρήμα από το πουθενά; Αν η κυβέρνηση τού απονέμει τα εύσημα για την επινόηση, ο νομικός κόσμος διαφωνεί. Οι συμβολαιογράφοι εκτιμούν ότι η ρύθμιση δεν νομιμοποιεί τις αυθαίρετες κατασκευές, συνεπώς η μεταβίβασή τους είναι παράνομη. Βέβαια ο κ. Σουφλιάς το έχει παραδεχτεί από μόνος του, δημόσια: «Δεν μιλάμε για νομιμοποίηση, μιλάμε για τακτοποίηση» . Ο υπουργός δημιουργεί την εντύπωση ότι οι παρανομίες «τακτοποιούνται». Σήμερα είναι οι ημιυπαίθριοι, αύριο θα είναι τα σπίτια στην άμμο, μεθαύριο τα εργοστάσια στο δάσος. Αρκεί να πληρωθεί το παράβολο. Θα λέγαμε ότι το μέτρο είναι μια κακή αρχή, αν δεν είχε προηγηθεί η σαρωτική ρύθμιση «αν το δηλώσεις, μπορείς να το σώσεις» τη δεκαετία του ΄80.

Η διάθεση του επικεφαλής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας έχει διαφανεί σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις του. Ποιο είναι το όραμά του για την Αττική; Να επεκτείνεται όλο και περισσότερο, να ενωθεί η Κυψέλη με το Λαύριο. Ως ανθρώπινη λύση προκρίνεται παγκοσμίως η αναπαλαίωση κτιρίων και η αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών, αλλά αυτό δεν ελήφθη υπ΄ όψιν. Πρέπει να δουλέψει η οικοδομή. Στο όραμα του κ. Σουφλιά περιλαμβάνονται μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι. Θα αγοράσουμε καινούργια αυτοκίνητα για να γκαζώνουμε στους μεγάλους δρόμους, αλλά προσοχή: στο διάζωμα ανάμεσα στις λωρίδες θα φυτευτούν θάμνοι και χορταράκια - δεν πιάνει τίποτα με βαθιές ρίζες όταν από κάτω υπάρχει υπόγεια πόλη. Ενας από τους μεγάλους δρόμους, ο περιφερειακός του Υμηττού, θα κατέληγε στο μητροπολιτικό πάρκο της θάλασσας. Ετσι δεν μας είχαν υποσχεθεί, ότι το παλιό αεροδρόμιο θα γινόταν κάτι σαν το δάσος της Βουλώνης; Σύμφωνα με τα σχέδια Σουφλιά δεν ξέρουμε πού να πρωτοπάμε για πικνίκ: στον Αγιο Κοσμά ή στου Γουδή, το δικό μας Χάιντ Παρκ. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό, όπως έχει εξηγήσει ο υπουργός Δημοσίων Εργων, «κατατάσσεται στην κατηγορία των μεγαλύτερων αστικών πάρκων του κόσμου και ίσως να είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως». Δεν μπορεί να γίνει σε μια μέρα. Για το πάρκο στου Γουδή καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες. Χάσαμε μερικά χρόνια επειδή υπήρχε η οικολογική πρόκληση: να γίνει εκεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού και γύρω γύρω από τις κερκίδες να φυτευτούν λεύκες. Προκρίθηκε ο Βοτανικός, αν και η λύση δόθηκε την τελευταία στιγμή, προεκλογικά. Ο κ. Σουφλιάς ήταν σαφής όταν έλεγε ότι δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση: «Αγαπώ τον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να τηρηθεί ο Νόμος». Από τον σαματά που έγινε ανάμεσα σε εκείνον και τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη χάσαμε το θέμα. Τελικά θα υπερισχύσει η θέληση του εργολάβου, θα το φτιάξει το εμπορικό κέντρο; Πάντως, ας μην αδικήσουμε τον υπουργό Δημοσίων Εργων. Αν η τελευταία του απόφαση αφορούσε το γήπεδο του Παναθηναϊκού, η προτελευταία επέτρεπε την ανέγερση του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ στα Σπάτα.

- Εγκλωβισμένοι στο γκρίζο

Σε μια εποχή όπου όλος ο πολιτικός κόσμος προκρίνει το πράσινο ο κ. Σουφλιάς επιλέγει το γκρίζο, το κλασικό χρώμα της ελληνικής ανάπτυξης. Οι κάτοικοι των Αθηνών κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν σε μια πόλη με 13 εκατομμύρια κατοίκους. Περισσότερα από 200.000 στρέμματα θα ενταχθούν στο σχέδιο πόλης. Τα επόμενα 20 χρόνια θα εξασφαλίσουν καινούργιο κεραμίδι 8 εκατομμύρια νέοι κάτοικοι. Σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά στόχος των ρυθμίσεων είναι η πάταξη της διάσπαρτης, αυθαίρετης δόμησης. Αφού θα χτιστεί που θα χτιστεί όλη η Αττική, ας γίνει- λέει- με οργανωμένο πολεοδομικό σχέδιο. Οσοι απεύχονται την προοπτική μπορούν να μετακομίσουν. Να πάνε σε κάποια εξοχή και να αγναντεύουν τη θάλασσα. Σιγά μη δουν τη θάλασσα. Με το νέο χωροταξικό, εμπνεύσεως κ. Σουφλιά, επιτρέπεται να ανεγερθούν παραθεριστικά χωριά στα πιο όμορφα μέρη. Ας μη φοβόμαστε όμως ότι θα καταντήσουμε Ισπανία. Ο υπουργός αποσαφήνισε: «Το Ειδικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό προβλέπει διώροφα κτίρια και μόνο σε μικρό ποσοστό τριώροφα, τα οποία θα αναπτυχθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων από τον αιγιαλό».

Ας είμαστε ρεαλιστές. Για να τοποθετήσει ο κ. Κ. Καραμανλής τον κ. Σουφλιά σε μια τόσο κρίσιμη θέση, θεωρεί ότι ο υπουργός εκφράζει το κοινό αίσθημα και είναι αποδεκτός. Στο κάτω κάτω, όποιος θέλει να δει δεντράκια και κύματα μπορεί να τα απολαύσει σε ντοκυμαντέρ, σε τεράστια τηλεοπτική οθόνη.
ΠΗΓΗ:tovima.gr
read more “Μαριέττα Γιαννάκου: «Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μπαίνουν άνθρωποι που δεν μπορούν να εκλεγούν»;”

Έφυγε η Σπέραντζα Βρανά


Έφυγε πριν από λίγο η δημοφιλής ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Σπεράντζα Βρανά. Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι στις 6 Φεβρουαρίου 1932 (κατά άλλους 1926) και το πραγματικό της ονοματεπώνυμο είναι Ελπίδα Χωματιανού. Έγραψε αρκετά βιβλία, με σπουδαιότερο το αυτοβιογραφικό "Τολμώ". Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
read more “Έφυγε η Σπέραντζα Βρανά”

ΘΡΥΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!!!


.
Ο Ολυμπιακός απέδιεξε ότι είναι μεγάλη ομάδα και εμπιστεύτηκε την δύναμη του Αργεντινού Εστέμπαν Γκερέρι στη «Super League Formula» όπου χθες σημείωσε την παρθενική νίκη της ομάδας του Ολυμπιακού στο γκραν-πρι του Εστορίλ στην Πορτογαλία.
Ο Αργεντινός έκανε καλή εκκίνηση, αλλά μετά το πιτ στοπ που έκανε βρέθηκε πίσω από τα μονοθέσια της Κορίνθιανς (οδηγός ο Πιτσόνια) και της Λίβερπουλ (οδηγός ο Βάγες). Με αντεπίθεση διαρκείας ο Γκερέρι προσπέρασε πρώτα τον Πιτσόνια και μετά τον Βάγες φτάνοντας στη νίκη
Η Πορτογαλία και...

η πίστα του Εστορίλ, όπου ο Άιρτον Σένα το 1985 πέτυχε την πρώτη του νίκη, έμελλε να είναι αυτή στην οποία θα έπαιρνε την παρθενική του νίκη ο Ολυμπιακός στη Superleague Formula. Aυτή επιτεύχθηκε στον πρώτο εκ των δύο αγώνων του 4ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος.
Ο Αργεντινός πιλότος του Ολυμπιακού Εστεμπάν Γκερέρι έκανε πολύ καλή εκκίνηση πίσω από τον poleman Aντόνιο Πιτσόνια της Κορίνθιανς, και πολύ γρήγορα κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση και να αφήσει πίσω του τόσο τον Πιτσόνια όσο και τον Βάγιες της Λίβερπουλ. Μετά από το pit stop, όμως, βρέθηκε πάλι πίσω από τους Βάγιες και Πιτσόνια.
Ο Γκερέρι δεν κατέθεσε τα όπλα, σημείωσε ταχύτερους γύρους, και στον 20ό γύρο πέρασε μπροστά από τον Πιτσόνια και στον 26o γύρο και από τον Βάγιες. Ήταν η πρώτη νίκη του ερυθρόλευκου μονοθέσιου και, αν μη τι άλλο, ένα ακόμη τρόπαιο θα προστεθεί στην πλούσια συλλογή του πειραϊκού συλλόγου.
Τον δεύτερο αγώνα κέρδισε η Πόρτο, δηλαδή μια νίκη εντός έδρας για το γαλανόλευκο μονοθέσιο. Όσο για τον σούπερ τελικό ανάμεσα στις Σεβίλλη, Ολυμπιακό και Λίβερπουλ, νικήτρια αναδείχθηκε η Σεβίλλη με τον Σεμπαστιάν Μπουρντέ, η οποία και κατέκτησε το έπαθλο των 100.000 ευρώ! Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 3 Οκτωβρίου στο «ναό της ταχύτητας», τη Μόντσα της Ιταλίας.
Η βαθμολογία, κι ενώ απομένουν δύο ακόμη γύροι για το τέλος του φετινού πρωταθλήματος, έχει διαμορφωθεί ως εξής: Λίβερπουλ 282, Τότεναμ 224, Βασιλεία 223, Μίλαν 212, Κορίνθιανς 211, Πόρτο 203, Άντερλεχτ 189, Ολυμπιακός 178.

read more “ΘΡΥΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!!!”

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Κύριοι,

Εχθές γίναμε δέκτες των δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου και των αθλητικών εφημερίδων σχετικά με την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ που κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πολωνία. Το γεγονός αυτό δημοσιεύτηκε σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα πρωτοστάτησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Δουβής Σταύρος, ο οποίος πήγε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τη νικήτρια ομάδα!!!
Κάτι ανάλογο δεν έγινε ΠΟΤΕ με την αντίστοιχη Ομάδα Μπάσκετ Κωφών που κατέκτησε το Χάλκινο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στους 21ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Θερινοί Deaflympics) που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην Ταϊπέι / Ταϊβάν, όπως επίσης δεν έγινε πότε κάτι παρόμοιο και με τις υπόλοιπες εθνικές μας ομάδες κωφών που κατακτήσανε ανάλογες θέσεις. Ήδη έχουμε ενημερώσει από τα καθημερινά δελτία τύπου ότι η Ελληνική Αποστολή των Deaflympics έφερε συνολικά 5 μετάλλια: στο μπάσκετ, στην κολύμβηση, στο τάε κβον ντο και στο μπόουλινγκ (2 ασημένια και 3 χάλκινα).
Επίσης, η χώρα μας και συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη παρέλαβαν τη σημαία των επόμενων 22ων Θερινών Deaflympics που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, δια μέσου αντιπροσώπου, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Deaflympics 2013, κ. Σκάλκος Ιωάννης. Οι επόμενοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με περισσή υπερηφάνεια το Καλοκαίρι του 2013 στην Αθήνα!!!
Αν λάβουμε υπόψη μας τα παραπάνω, ποιος ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία στους κωφούς αθλητές μας να νιώσουν τιμημένοι και με όλη τους τη ψυχή να δοθούν στον αγώνα τους, καθώς επίσης να σηκώσουν την Ελληνική μας σημαία; Για ποιο λόγο οι κωφοί αθλητές μας που θυσιάζονται για τον ίδιο σκοπό, θεωρούνται αθλητές και πολίτες Γ’ κατηγορίας και οδηγούνται στην κοινωνική απομόνωση; Γιατί δεν προβάλλονται και τα δικά τους μοναδικά επιτεύγματα, αλλά μόνο των υπολοίπων, όπως της ανάλογης εθνικής ομάδας που κατέκτησε τη 3η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ;
Κρίνοντας τα παραπάνω η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών εκφράζει τη βαθιά της λύπη για την περιφρόνηση που δείχνει ο ευρύτερος χώρος των ΜΜΕ, η πολιτική ηγεσία και οι λοιποί και ζητά τη δικαίωση και την αποκατάσταση της εικόνας των αθλητών μας, ζητώντας να βγουν επιτέλους στη δημοσιότητα και να αναγνωριστούν οι ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ των ΚΩΦΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.
Βλέποντας όμως και το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στους αγώνες μπάσκετ κωφών στην Ταϊπέι και στον ανάλογο αγώνα μπάσκετ όπου κατακτήθηκε το Χάλκινο μετάλλιο, παραβρέθηκε ένα σημαντικό πρόσωπο: ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Χόρτου, κ. Χατζημιχάλης Δημήτρης. Ο ίδιος επίσης, ως εκπρόσωπος της ΕΟΕ παρακολούθησε την παράδοση της σημαίας των Αγώνων κατά τη Τελετή Λήξης των 21ων Θερινών Deaflympics 2009 στην Ταϊπέι, που δόθηκε από την ICSD (Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών) στην Ελληνική Επιτροπή.
Ευχαριστούμε όσους έως σήμερα προσπάθησαν να στηρίξουν τις προσπάθειές μας, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών. Ευχαριστούμε τις αθλητικές εφημερίδες Φως και Φίλαθλος για την συνεχή υποστήριξη και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των Deaflympics, σε αντίθεση με κάποιες άλλες εφημερίδες που προσελκύονται από οικονομικά κίνητρα και δείχνουν αδιαφορία ή αγνοούν τα θέματα του αθλητισμού κωφών.
Τέλος, είναι άξιο απορίας επίσης το γεγονός ότι από πλευράς της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των 22ων Θερινών Deaflympics – Αθήνα 2013, κα Μαριάννας Βαρδινογιάννη, δεν δόθηκε έως σήμερα κανένα δημοσίευμα ή επίσημο μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες, στο οποίο να δηλώνεται ότι από την παραλαβή της σημαίας στην Ταϊπέι, μετράμε αντίστροφα τις ημέρες έως την ώρα που θα υποδεχθούμε τους αθλητές και την έναρξη των επερχόμενων αγώνων στη χώρα μας.
Ελπίζουμε σύντομα οι Κωφοί αθλητές της Χώρας μας να λάβουν της ανάλογης δημοσιότητας που τους αξίζει, γιατί γεννήθηκαν και ζουν ως ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Μετά τιμής,

Στουφής Ιωάννης ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΑΚ
read more “ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ”

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΟΜΜΑ ΕΣΤΙ...


Κόμμα εστί:Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν’ αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι”.
Εμμανουήλ Ροΐδης ,
Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904).
read more “ΚΟΜΜΑ ΕΣΤΙ...”

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ :"Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"

γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου
Αν νομίζατε ότι τα επαγγέλματα που θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά είναι τα παραδοσιακά χειρονακτικά που όλοι γνωρίζουμε τότε ζείτε κι εσείς σε μια πλάνη!

Αρκεί να δείτε το πρόγραμμα ενός υποψήφιου βουλευτή και θα καταλάβετε από πού πηγάζει ο όρος υπηρέτης του λαού.
Πρωινό ξύπνημα, επισκέψεις σε λαϊκές, συναντήσεις με εργαζομένους στα δημόσια ταμεία , με φιλήσυχους ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ, αναγνωριστικές συζητήσεις με νέους στα "ιν μπαρ" της πόλης ….
Και η καθημερινή περιοδεία δεν έχει τέλος στην πολιτική αρένα που ο όποιος κόψει πρώτος το νήμα θα λάβει το δάφνινο στεφάνι της βουλής!

Ποιος όμως θυμάται μετά την εκλογή του τα πρόσωπα όλων αυτών που συνάντησε σ’ αυτή την τρελή κούρσα εντυπώσεων και φρούδων υποσχέσεων;

Όταν την επομένη μέρα τα φώτα σβήσουν όλες αυτές οι επισκέψεις γίνονται απλά σημειώσεις στο πρόγραμμα της επόμενης προεκλογικής εκστρατείας .
Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν ξεχνάνε όπως ο παππούς που του έσφιξε το χέρι και πίστεψε για ένα λεπτό ότι θα σταματήσει η σύνταξη της πείνας ,το παιδί που το ανέβασαν στην εξέδρα της συγκέντρωσης, ο άνεργος που πίστεψε και αυτός ότι θα βρει εργασία και τόσοι απλοί άνθρωποι που δεν είναι τίποτα άλλο παρά σκιές στο χρονικό ενός υποψηφίου βουλευτή….
read more “ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ :"Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"”

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ:"ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ"


Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Βασίλης Καραπιάλης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την ... καραμέλα της διαιτησίας κάθε φορά που κερδίζει η ομάδα του Πειραιά. Παράλληλα ο άλλοτε μέσος της ομάδας του Πειραιά χαρακτήρισε...

το τέρμα του Τοροσίδη καλύτερο από αυτό που είχε σημειώσει εκείνος με τον Παναθηναϊκό.

Αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ο Βασίλης Καραπιάλης όπου τόνισε «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό και από το πρώτο πρωτάθλημα και μετά όλο η ίδια καραμέλα.

Δεν έχουν καταλάβει ότι κάποτε λιώνει και ότι το παραμύθι τελειώνει.


Σιχάθηκα αυτή την ιστορία με την διαιτησία. Μόλις κερδίζει ο Ολυμπιακός αρχίζουν να αναλύουν τις φάσεις και ψάχνονται ενώ θα έπρεπε να ψάχνονται αλλού.

Ας αφήσουν ήσυχο τον Ολυμπιακό και να κοιτάξουν να παίξουν λίγο μπάλα για να ευχαριστηθεί ο κοσμάκης, να πάει στο γήπεδο. Λες και ο Ολυμπιακός θέλει βοήθεια από την διαιτησία για να κερδίσει την ΑΕΚ».

Σε ότι αφορά το γκολ του Τοροσίδη σε σύγκριση με αυτό που είχε πετύχει εκείνος στο 4-2 επί του Παναθηναϊκού είπε «Του Βασίλη ήταν πολύ πιο δύσκολο.

Ήταν μόνος του με τρεις αντιπάλους και τους πήρε μαζί του σε μια καταπληκτική προσπάθεια .

Το δικό μου ήταν τετ α τετ και έπειτα από μια έτοιμη πάσα του Γκόγκιτς. Είχε μεγάλο θράσος να πάει ο Τοροσίδης στην φάση έτσι όπως το έκανε».

gazzetta team
read more “ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ:"ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ"”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ : Μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Νίκαια, στην Ένωση Σμυρναίων








Χίλιοι πεντακόσιοι πολίτες της Β΄ Πειραιά, σε μια πρωτοφανή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, παρακολούθησαν την ομιλία του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β΄ Πειραιά και τομεάρχη Αθλητισμού κ. Δημήτρη Λιντζέρη.Οι πολίτες της Β΄ Πειραιά κατέκλυσαν την αίθουσα της Ένωσης Σμυρναίων στη Νίκαια (24/9) και υποδέχθηκαν με θερμές εκδηλώσεις τον Δημήτρη Λιντζέρη.Ο ενθουσιασμός κυριάρχησε και ο υποψήφιος βουλευτής αναγκάστηκε να σταματήσει πολλές φορές την ομιλία του διακοπτόμενος από τα χειροκροτήματα των πολιτών της Β΄ Πειραιά.

Ο Δημήτρης Λιντζέρης, απευθυνόμενος στους πολίτες, τόνισε:

«Είμαι δίπλα σας μαζί σας σε αυτή τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Γιατί στους αγώνες αυτού του κινήματος, μπροστά – μπροστά και στην πρωτοπορία, ήταν πάντα οι απλοί αγωνιστές.Αυτοί που δε γεννήθηκαν μέσα στην εξουσία, αυτοί που κράτησαν όρθιο το Πάσοκ σε δύσκολες εποχές.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ο κ. Λιντζέρης τόνισε: « είναι τιμή να διεκδικείς την ψήφο των πολιτών της Β΄ Πειραιά.

Δεν είμαι στην πολιτική για να δημιουργήσω σχέσεις συναλλαγής και εξάρτησης, απρόσωπες σχέσεις που εξατμίζονται την επόμενη ημέρα των εκλογών. Από μένα δεν θα πάρετε ποτέ υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, δεν πρόκειται ποτέ να σας πουλήσω ψεύτικες ελπίδες.Αρκετά πια με την πολιτική των ψεύτικων υποσχέσεων, των αθέμιτων υποσχέσεων,του εμπορίου ελπίδας και της ιδιοκτησιακής αντίληψης για την ψήφο των πολιτών. Γνωρίζω ότι τη δύναμη που θα μου δώσετε με τη ψήφο σας, σας τη χρωστάω και δεν μου τη χρωστάτε. Πιστεύω ότι πολιτική σημαίνει αρχές, ιδέες και έργο. Για αυτό σας καλώ όλους μαζί να συστρατευτούμε με τον Γεώργιο Παπανδρέου για να βγάλουμε την πατρίδα μας από το τέλμα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ

read more “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ : Μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Νίκαια, στην Ένωση Σμυρναίων”

Ο ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


Ο Γιάννης Τραγάκης βρέθηκε την Κυριακή σε γνωστό καφενεδάκι στο Πέραμα,παρέα με πολλούς φίλους και συζήτησαν για τις εκλογές.


Ο Γιάννης είναι ένας υπέ-ροχος άνθρωπος, άξιος πολιτικός και οικογενειάρχης. Έχει προσφέρει πάρα πολλά κατά τη διάρκειας της μακρόχρονης πορείας του στα βουλευτικά έδρανα.


Οι θέσεις που διαχειρίστηκε δεν είχαν προσωπικό όφελος για τον ίδιο, αφού αναλωνόταν καθημερινά σε θέματα ουσίας που είχαν να κάνουν με συντονισμό Βουλευτών και Κόμματος.


Πάντα όμως έβρισκε χρόνο, για να ακούει και να λύνει τα προβλήματα, για να βλέπει και να βοηθά τον κόσμο της περιφέρειάς του, τους πολλούς φίλους. Αυτό ο κόσμος το γνωρίζει και τον αγαπά πιστά. Υπάρχει μια γνήσια σχέση που δεν έχει ποτέ σταματήσει και αυτό κάνει το Γιάννη να προσπαθεί όλο και περισσότερο. Το όμορφο καφενεδάκι είχε γεμίσει ασφυκτικά και όλοι περίμεναν υπομονετικά να του σφίξουν το χέρι και να του ευχηθούν καλή επιτυχία. Ανάμεσά τους διακρίναμε την πρόεδρο της τοπικής της Ν.Δ. στο Πέραμα Γ. Βοϊδονικόλα, τους πρώην αντιδημάρχους Λ. Γιακουμή, Μ. Βασσάλο, τον αγαπητό γιατρό Π. Ζουμπούλη, τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Θ. Γραμματικόπουλο, Τ. Χατζηγιάννη, τους επιχει-ηματίες Στ. Ψαρρά, Γ. Διαμαντόπουλο, Τ. Νικολινάκο, τον εκδότη Δ. Κανδεράκη, τον κ. Μηναϊδη και πολλούς άλλους.


read more “Ο ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ”

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Δ. ΚΑΡΥΔΗΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ


ΣΗΜΕΡΑ 25/9/09 ,
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ L' ACTION FOLIE ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ ΣΤΙΣ 9Μ.Μ.

ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΣΟΚ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ
read more “Δ. ΚΑΡΥΔΗΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ”

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΙΜΑ!!!

Μερισιώτης Βαγγέλης Ευαγγελισµός ΜΕΘ2 ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00 Χρειάζεται να κάνει µεταµόσχευση συκωτιού και πρέπει να ßρούµε αίµα αποκλειστικά οµάδας 'Ο αρνητικό'.
Εάν µπορείτε...... ανακοινώστε το διότι έχει ζωή µία µε δύο εßδοµάδες.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ. Τ
ΗΛ-ΦΑΞ :26210-35638ΚΙΝ: 6944 434 559 ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ Π Α Ν Τ Ο Υ.. 1 ΛΕΠΤΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤE
read more “ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΙΜΑ!!!”

Γ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ:ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ



Ο Γ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και υπ. Βουλευτής Β’ Πειραιώς Γιάννης Τραγάκης, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Κερατσίνι, την Δευτέρα στις 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 7 το απόγευμα, στο Πάρκο Σελεπίτσαρι (Μυστρά & Κωνσταντινουπόλεως).

read more “Γ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ:ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ”

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΧΑΡΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!


Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Σωκράτης Κόκκαλης αμέσως μετά την λήξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είδε να δικαιώνονται οι επιλογές του το τελευταίο διάστημα και τα χαμόγελα να επιστρέφουν στο λιμάνι. Αμέσως μετά το τέλος του χθεσινού ματς επικοινώνησε τηλεφωνικά με στενούς συνεργάτες του και τους ζήτησε να...

μεταφέρουν στον προπονητικό επιτελείο και στους παίκτες τα συγχαρητήρια του.

«Πετύχαμε μια πολύ σπουδαία νίκη και μας γεμίσατε υπερηφάνεια. Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σε όλους σας», ήταν το μήνυμα του Σωκράτη Κόκκαλη προς τα μέλη της αποστολής στο ΟΑΚΑ. Ικανοποιημένος ήταν και ο Ζίκο, ο οποίος συνδύασε το ντεμπούτο του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο με μια τόσο σημαντική νίκη.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, αγκάλιασε και φίλησε όλους τους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια αλλά δεν παρέλειψε να τους τονίσει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τώρα να χαλαρώσουν καθώς ακολουθούν σημαντικά ματς τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο μεταξύ περισσότεροι από 100 οπαδοί του Ολυμπιακού περίμεναν στο Ρέντη την αποστολή της ομάδας τους προκειμένου να αποθεώσουν τους παίκτες. Οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί τους υποδέχτηκαν με συνθήματα και τους χειροκροτούσαν για τη μεγάλη νίκη τους επί της ΑΕΚ με 2-1. Στο επίκεντρο βρέθηκε όπως ήταν λογικό ο Βασίλης Τοροσίδης, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού περικύκλωσαν το αυτοκίνητο του 24χρονου άσου και τον αποθέωσαν. Έκπληκτος από την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Ρέντη έμεινε ο νέος προπονητής της ομάδας Ζίκο που λίγες ώρες πριν είχε κάνει το ντεμπούτο στην Ελλάδα στον πάγκο των πρωταθλητών.
ΠΗΓΗ:gazzetta.gr




read more “ΧΑΡΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!”

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ


Για έναν και μόνο λόγο θα χάσει τις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής. Έχει κάνει μεγάλη πατάτα. Όταν ένας ασθενής έχει...καρκίνο ποτέ δεν το παίζεις...ειλικρινής να πας να του πεις:
"Κοίτα μεγάλε θα πεθάνεις αργά ή γρήγορα. Είναι η αλήθεια. Οι υπόλοιποι σε κοροιδεύουν ότι και αν σου λένε. Δύο χρόνια ζωής σου μένουν". Αυτό λέει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ο Καραμανλής. Ότι θα μας ξεσκίσει για δύο χρόνια. Ενώ ο ...

Παπανδρέου έρχεται σαν καλός γιατρός και ακολουθεί το νόμο της αισιοδοξίας και της καλής ψυχολογίας και λέει στον ασθενή:
"Κοίτα είμαστε δύσκολα αλλά θα το παλέψουμε ρε παιδί μου. Θα δούμε πως θα πάει. Θα βρούμε την άκρη. Υπάρχουν φάρμακα καινούρια και θα βρούμε κάτι καλό".

Και ανταπαντάει ο Καραμανλής:

"Τι του λες ρε του ασθενή. Δεν ντρέπεσαι πια νέα φάρμακα θα βρεθούν. Δεν νικιέται ο καρκίνος με τίποτα. Θα πεθάνει. Πες του το να το ξέρει. Εγώ του λέω αλήθεια".

Ε, από τους δύο ποιον θα επιλέγατε αν το μέλλον σας ήταν προδιαγεγραμμένο να πεθαίνατε;

Με τον Καραμανλή θα πηγαίνατε μια ώρα νωρίτερα με τέτοια ψυχολογία που έχει. Να ζήσουν οι επικοινωνιολόγοι του!
read more “ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ”

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ


Δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις από τον Γιώργο Σουφλιά για το εξοχικό του στην Ανάβυσσο. Όχι τίποτα άλλο αλλά θα φθάσουμε στην ΔΕΘ του 2010 να λέει ο όποιος αρχηγός της Ν.Δ ότι δεν αξιολογήσαμε σωστά το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ...ΠΡΩΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ



Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μετά και την τοποθέτησή του στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ., οφείλει να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα:

1).Ποιο είναι το εμβαδόν της εξοχικής του κατοικίας;

2).Πώς μπορεί να χτίζει με ληγμένη οικοδομική άδεια -μάλιστα επί υπουργίας του- σε απολύτως προστατευόμενη περιοχή, όπου από το 2003 απαγορεύονται ακόμη και τα αναψυκτήρια;

3).Γιατί η εξέταση του φακέλου της υπόθεσης από το ΚΣΧΟΠ και τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ξεκινά από το 2001;

4).Γιατί δεν δίνει εντολή να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία της νέας οικοδομικής άδειας και οι βεβαιώσεις των αρμόδιων αρχών (αρχαιολογία, δασαρχείο);
ΠΗΓΗ:enet.gr




read more “ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ”

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ



Δ. Λιντζέρης :

«o Κορυδαλλός αποφάσισε για τις 4η Οκτώβρη»

Σε μια συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο από κόσμο, ο Κορυδαλλός ψήφισε περίπου 14 μέρες νωρίτερα από τις εκλογές, ΠΑΣΟΚ και Δ. Λιντζέρη για τη β΄ Πειραιά.


Ήταν μια εκδήλωση ανοικτή, σε μια από τις μεγαλύτερες Πλατείες της πόλης, στον Άγιο Γιώργη, όπου ο Δ.Λιντζέρης παρουσία του Δημάρχου Κορυδαλλού, Σταύρου Κασιμάτη, αλλά και του Δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, πήρε το «χρίσμα» των Κορυδαλλιωτών για την 4η Οκτωβρίου.


Οι δύο Δήμαρχοι με διαφορετικά λόγια ο καθένας αλλά ακριβώς με την ίδια εκτίμηση στο πρόσωπο του υπ.βουλευτή , εξήραν τόσο το έργο του όσο και την προσωπικότητα του και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους που ξεπέρασαν σε αριθμό τα 1500 άτομα.


Ο Δ. Λιντζέρης από την πλευρά του προτίμησε σ΄ αυτή τη συνάντηση να πει λίγα λόγια από μικροφώνου και πολλά κατ΄ ίδιαν με τους ανθρώπους που τον τίμησαν και βρέθηκαν κοντά του στο χώρο της πλατείας.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ

read more “Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ”

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Η Έλλη Ντεντιδάκη θα κάνει την διαφορά στην Α΄ Πειραιά


Ψήφους από παντού αλιεύει η εκλεκτή
υποψήφια του ΠΑΣΟΚ

στην Α' Πειραιά Έλλη Ντεντιδάκη.

Πολιτικός με σθένος και ήθος, θεωρείται η σωστή επιλογή του
Γιώργου Παπανδρέου, σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

read more “Η Έλλη Ντεντιδάκη θα κάνει την διαφορά στην Α΄ Πειραιά”

ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Η ΦΡΑΣΗ "ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ"


Ποιοι ήταν αυτοί που εξέθεσαν την Πάπια και την έβγαλαν ....διεφθαρμένη βγάζοντας την ρήση:
"Έκανε την πάπια;"

Διαβάστε παρακάτω:


Ρωτάς πρώτα τους ορνιθολόγους και σε διαβεβαιώνουν ότι το συμπαθέστατο και πολλές φορές πανέμορφο αυτό πουλί δεν διακρίνεται για την αναισθησία του και άλλωστε από την εποχή των Ρωμαίων ως τη σημερινή εποχή των αμερικανικών στρατοπέδων οι πάπιες χρησιμοποιούνται ως φύλακες λόγω της εξαιρετικής τους ακοής και ευαισθησίας στην προσέγγιση ξένων. Στο Βυζάντιο όμως υπήρχε κάποιο αξίωμα, αυτό του παπία ή κλειδοκράτορα, που κάποτε το κατείχε ένας πολύ ύπουλος άνθρωπος που, ενώ τους διέβαλλε όλους στον αυτοκράτορα, όταν τον εγκαλούσαν οι παθόντες υποκρινόταν ότι δεν είχε κάνει το παραμικρό. Ετσι βγήκε η πλήρης απέχθειας φράση «ποιείς τον παπίαν;». Και την πλήρωσε το συμπαθέστατο πτηνό.



read more “ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Η ΦΡΑΣΗ "ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ"”

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ 1-2!


Μήπως να το ξανασκεφθεί ο Κόκκαλης και αυτός ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς του βγει ...Μπόζινταρ Μάλκοβιτς;

Θα είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει μείνει αήττητος και θα έχει φύγει από τον πάγκο μιας ομάδας έχοντας κερδίσει δύο πολύ δύσκολα ματς.

Άτιμη κοινωνία επειδή ο ...λευκός Πελέ έχει το όνομα θα φύγει ο Μπάντοβιτς που πρόλαβε και έφτιαξε όνομα.

Βέβαια να πούμε την αλήθεια για το 1-2 του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Οι παίχτες του Ολυμπιακού παίζουν με πάθος για να αποδείξουν ότι ο Τιμούρ τους έβριζε τζάμπα και βερεσέ.

Τους κατέβασε την ψυχολογία στο ναδίρ και τελικά όταν άλλαξε ο προπονητής ανέβηκε στο ζενίθ.

Ο Βραζιλιάνος Ντιόγκο θα πάρει μπροστά και ήδη έβαλε ένα γκολ και ο Ολυμπιακός αν περάσει και από την ΑΕΚ τότε είναι σαν να μην πέρασε μια ημέρα.

Νίκη επί Καβάλας και Χ στην Τούμπα. Απλά ήρθαν ανάποδα!
read more “ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ 1-2!”

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Δέκα χρόνια Blogger


Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε η πλατφόρμα αυτοδημοσίευσης Blogger (www.blogger.com), η οποία τάραξε τα νερά και έδωσε τη δυνατότητα «φωνής» στους μέχρι τότε «άφωνους» του διαδικτύου, και το γιορτάζει με μια σειρά από νέες δυνατότητες.

Η πλατφόρμα συστάθηκε τον Aύγουστο του 1999 από μια μικρή εταιρεία ονόματι Pyra Labs στο Σαν Φρανσίσκο και εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Google τον Φεβρουάριο του 2003 και άλλαξε τις ισορροπίες στους χώρους της ενημέρωσης.

Eνδεικτικά για την Ελλάδα, μέσω της εν λόγω πλατφόρμας κραύγασε την απόγνωσή της, η Aμαλία Kαλυβινού (το http://fakellaki.blogspot.com στο οποίο η καρκινοπαθής Aμαλία κατέγραφε με συγκλονιστικό τρόπο τη μάχη της ενάντια στην επάρατη νόσο, καθώς και στα «φακελάκια» του ελληνικού συστήματος υγείας μέχρι τον θάνατό της σε ηλικία 30 ετών) αλλά και φιλοξενήθηκαν τα καλέσματα διαμαρτυρίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 σε Πάρνηθα και Hλεία.

Το Blogger χαρακτηρίζεται από την ευκολία στη χρήση του σε σχέση με αντίστοιχες πλατφόρμες, και μπορεί πλέον να μη βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς κυριαρχεί η υπηρεσία Twitter, αλλά παραμένει το δημοφιλέστερο εργαλείο αυτοδημοσίευσης στον παγκόσμιο ιστό.

Σήμερα η πλατφόρμα Blogger φιλοξενεί δέκα εκατ. «ενεργούς» χρήστες, ενώ δέχεται μηνιαίως περίπου 300 εκατ. μοναδικές επισκέψεις. Xαρακτηριστικά, κάθε λεπτό της ώρας, στα ιστολόγια της υπηρεσίας γράφονται περί τις 270.000 λέξεις.

Με αφορμή λοιπόν τον εορτασμό των δέκα χρόνων λειτουργίας η πλατφόρμα εμπλουτίζεται με νέες δυνατότητες, όπως το «Aναγνώστες» το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να αποκτά οπαδούς, να τους μοστράρει στο blog του, καθώς και να δηλώνει ο ίδιος οπαδός άλλων ιστολογίων, στα πρότυπα των followers του Twitter, το «πλαίσιο αναζήτησης» με το οποίο πραγματοποιούνται αναζητήσεις όρων σε ιστολόγια, links, blogrolls, το «SocialVibe» που συγκεντρώνει χρήματα για φιλανθρωπίες και το «event» όπου ο καθένας μπορεί να διαφημίσει μια εκδήλωση.

Eπιπλέον, ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει σε μια «λίστα ανάγνωσης» ενημερώσεις με τα όσα δημοσιεύονται στα ιστολόγια, τα οποία ο ίδιος έχει επιλέξει να παρακολουθεί και να ανανεώνει το blog του «εν κινήσει», είτε μέσω κινητού τηλεφώνου είτε μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail (Mail-to-Blogger).

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο καιρό, η άλλοτε πρωτοποριακή πλατφόρμα φαντάζει κάπως παρωχημένη και δέχεται έντονες πιέσεις από ανταγωνιστές οι οποίοι «διεκδικούν το θρόνο». Το αν θα κρατηθεί στη κορυφή θα το δείξει ο χρόνος, όμως η ιστορία έχει καταγράψει το Blogger, ως την αρχή της απόλυτης ελευθερίας της έκφρασης.

Πηγή: Έθνος
read more “Δέκα χρόνια Blogger”

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΠΑΝΣΟΦΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ!

γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου*


Η δυναμική που έχει προσδώσει στο ΠΑΣΟΚ η λαϊκή υποστήριξη, μεγαλώνει, μέρα με τη μέρα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα εκλογικό αποτέλεσμα – έκπληξη.

Να επαναλάβουμε εδώ, πως για δεύτερη χρονιά, στη σειρά, η παρουσία του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, έδωσε πρωτοφανή ώθηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι όπως πέρσι έκανε το μεγάλο βήμα και πέρασε μπροστά, στην αποδοχή του λαού, φέτος έκανε το άλμα και έκανε τη νίκη του στις εκλογές της 4ης Οκτωμβρίου αδιαμφισβήτητη .

Εκτός αυτού, όμως, ξεκαθάρισε το τοπίο, σχετικά με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλα ζητήματα και κυρίως γι΄ αυτό της Οικονομίας.

Με δεδομένο αυτό το σκηνικό κι αυτή τη δυναμική, φαντάζουν μάταιες και ασήμαντες οι όποιες προσπάθειες εκδηλώνονται και αποπειρώνται να δημιουργήσουν δυσκολίες και εμπόδια στην πορεία προς την αναλήψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Ανάμεσα σ΄ αυτούς που δυσαρεστήθηκαν από τα περιεχόμενα του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, είναι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που φρόντισε να επισημάνει, μέσω του κ. Αλμούνια, με μια αγωνιώδη δήλωση για

«…τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν, από τη νέα κυβέρνηση…», θέλοντας να διαιωνίσει το κλίμα της καταστροφολογίας της απερχόμενης κυβέρνησης, που βασάνισε τον ελληνικό λαό με την γνωστή συνταγή του παγωμάτος των μισθών και τη φορολογική καταπίεση των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Την στιγμή μάλιστα που αφενός, κάποιοι "πάνσοφοι φωστήρες" της εμπλέκονται σε πρωτοφανή σκάνδαλα και αφετέρου, κάποια άλλα "χρυσά παιδιά" της αμείβονται σε περίοδο αυστηρής λιτότητας με τα αστρονομικά ποσά των εκαντοντάδων χιλιάδων ευρώ...

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτά που ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη και είναι μελετημένα, είναι συγκεκριμένα και δεν περιέχουν, ούτε πάγωμα μισθών, ούτε αύξηση της φορολογίας.

Στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν θα βάλει το λαό στο γύψο, των ξεπερασμένων και υπαίτιων για τη διεθνή κρίση, πολιτικών, της Διεθνούς του Νεοφιλελευθερισμού, αλλά θα προσχωρήσει στη μεγάλη τομή και θα εφαρμόσει στην πράξη, την εναλλακτική πολιτική του προοδευτικού χώρου, η οποία περιέχει προτάσεις και μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, αύξησης των δημόσιων επενδύσεων και δραστικού περιορισμού της ασυδοσίας και της ληστρικής λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Αυτά τα μέτρα θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός κι αυτά θα πρέπει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κι ας λένε κι ας μηχανορραφούν, όσο θέλουν, οι εραστές των συνταγών της σκληρής και άκρατης λιτότητας, είτε βρίσκονται στις Βρυξέλλες, είτε στην Αθήνα είτε οπουδήποτε αλλού...


*Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστήμιου Αθηνών.
read more “ΟΙ ΠΑΝΣΟΦΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ!”

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΙΚΟ


Τον καλύτερο προπονητή που μπορούσε να πάρει (στην παρούσα φάση) πήρε ο Σωκράτης Κόκκαλης. Αντικειμενικά θεωρείται ο κορυφαίος που έχει πάρει ο Ολυμπιακός. O καλός Ζίκο. Όχι ο κακός της ΤΣΣΚΑ.
Ποια είναι τα οφέλη της πρόσληψης του Ζίκο για τον Ολυμπιακό.

Και αυτός θα δώσει εξετάσεις. Πολύ φραγκοφονιάς...

1). Ο Ολυμπιακός θα έχει στην θέση του προπονητή έναν άνθρωπο που τον σέβονται όλοι. Από τους διαιτητές μέχρι και την UEFA.

2). Θα ανεβάσει τους Βραζιλιάνους παίχτες του Ολυμπιακού, τον Ντιόγκο και τον Ντούντου. Μιλάνε την ίδια γλώσσα και θα παίξουν μπάλα για να τον δικαιώσουν.

3). Ο Ζίκο...

έχει ανάγκη να πάει καλά γιατί ως προπονητής έκανε πολύ καλή πορεία όμως τα χάλασε τον τελευταίο χρόνο και θέλει να πάρει ρεβάνς.

Η προπονητική καριέρα του Ζίκο

Το 2002 ο Ζίκο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ιαπωνίας, η οποία είχε ταλαιπωρηθεί από τις κόντρες του Φιλίπ Τρουσιέ με τα Μέσα της χώρας και κάποιους από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος προέτρεψε τους παίκτες να εκφράσουν τις απόψεις τους μέσα στο γήπεδο. Με τον Ζίκο στον πάγκο η Ιαπωνία παρέτασσε ένα αξιόμαχο σύνολο και είχε σεβαστή παρουσία στο Confederations Cup (το 2005) και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας (το 2006). Μάλιστα, το 2004 οι Ιάπωνες με ...

τον Ζίκο κατέκτησαν το Κύπελλο Ασίας.

Το Ιούλιο του 2006 υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Φενερμπαχτσέ. Στον πρώτο του χρόνο στη γειτονική χώρα κατέκτησε το τουρκικό πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ Τουρκίας. Τη σεζόν 2007/08 υπό τις οδηγίες του Ζίκο η «Φενέρ» έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League, ενώ προκρίθηκε ως δεύτερη στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της Σεβίλλης. Στους «8» του Champions League κληρώθηκε με την Τσέλσι και τελείωσε έτσι το ταξίδι της…

Οι Τούρκοι λάτρεψαν τον Ζίκο και τον αποκαλούσαν «Βασιλιά Αρθούρο»! Παρόλα αυτά, τον Ιούνιο του 2008 αρνήθηκε να επεκτείνει το συμβόλαιο του και υπέβαλε την παραίτησή του, επειδή όπως αργότερα αποκάλυψε, ήθελε να αντικαταστήσει τον Κέβιν Κίγκαν στη Νιούκαστλ. Το 2008 συμφώνησε με την Μπουνιοντκόρ του Ριβάλντο, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την οποία όμως απολύθηκε πριν από λίγες ημέρες λόγω της κακής πορείας της ομάδας στο πρωτάθλημα και αντικαταστάθηκε από τον Χουάντε Ράμος.

Βραβεία ως προπονητής

Εθνική Ιαπωνίας: Κύπελλο Ασίας 2004
Φενερμπαχτσέ: Πρωτάθλημα Τουρκίας 2006/07, Σούπερ Καπ Τουρκίας 2007
Μπουνιοντκόρ: Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ουζμπεκιστάν 2008
CSKA Μόσχας: Σούπερ Καπ Ρωσίας 2009, Κύπελλο Ρωσίας 2008/09
read more “ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΙΚΟ”

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Tα 4 απαραίτητα βήματα πριν ξεκινήσετε δίαιτα



γράφει καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Λιλόγλου

1. Βάλτε στόχο

Σκεφτείτε πόσα κιλά θέλετε να χάσετε πριν ξεκινήσετε τη δίαιτα.

Αν είστε υπέρβαροι ήπαχύσαρκοι: Καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό και να σας δώσει συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αν έχετε παραπανίσια κιλά: Οι διαιτολόγοι συνιστούν να ελέγχετε το μέγεθος της μερίδας, κάτι που θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις προσλαμβανόμενες θερμίδες. Για να υπολογίζετε σωστά το μέγεθος των μερίδων, συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο.

2. Κατανοήστε τη διατροφική σας συμπεριφορά

Η προσωπικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στη στάση μας απέναντι στη διατροφή, σημειώνει ο Thomas R. Przybeck, επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο του Σαιντ Λούις, ο οποίος έχει εκδώσει βιβλίο για το θέμα της διατροφής και της προσωπικότητας. Το να γνωρίζετε τις τάσεις σας είναι σημαντικό για να προσαρμόσετε τη δίαιτά σας στις ανάγκες σας και να αποφύγετε τις παρεκτροπές.

Παρορμητικοί: <<Αν έχετε την τάση να είστε παρορμητικοί, είστε ικανοί ό, τι και αν βρεθεί μπροστά σας να θέλετε να το καταβροχθίσετε>>, επισημαίνει ο Thomas R. Przybeck. Είναι σαφές ότι είστε από τους ανθρώπους, που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε τους πειρασμούς.

Χωρίς συναίσθηση: Αν έχετε την τάση να μην καταλαβαίνετε τι τρώτε - μήπως είστε ο τύπος που μασουλάει ασυναίσθητα την ώρα που βλέπει τηλεόραση; - πρέπει να αποφεύγετε τέτοιες καταστάσεις, αν θέλετε να ελέγχετε το μέγεθος της μερίδας που τρώτε.

Νευρικοί: Αν είστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, νευρικοί και κυκλοθυμικοί μπορεί να σας συμβαίνει συχνά να θέλετε να φάτε μόνο και μόνο για να αισθανθείτε καλύτερα.

Επίμονοι: Ορισμένες προσωπικότητες δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη δυσκολία στο να χάσουν βάρος. "Αν έχετε αυτοπειθαρχία, υπομονή, επιμονή και προσαρμοστικότητα, η δίαιτα θα είναι για σας σχετικά εύκολη υπόθεση", δηλώνει ο Thomas R. Przybeck.

Κοινωνικοί: Έχετε την τάση να παρακολουθείτε την πρόσληψη της τροφής σας καλύτερα από τους άλλους σύμφωνα με τον Thomas R. Przybeck.

3. Συνδυάστε: Διατροφή & Άσκηση

Η δίαιτα για να έχει καλύτερα αποτελέσματα είναι απαραίτητο να συνδυάζεται με τακτική άσκηση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει κατ 'ανάγκη να γραφτείτε στο γυμναστήριο. Μπορείτε να αγοράσετε έναν κυλιόμενο διάδρομο ή να πηγαίνετε για τρέξιμο ή έστω να πηγαίνετε το σκύλο για βόλτα.

Προσπαθήστε να εντάξετε τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή σας: περπατήστε στις κοντινές αποστάσεις αντί να πηγαίνετε παντού με το αυτοκίνητο και ανεβείτε με τις σκάλες αντί να πάρετε το ασανσέρ. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας: ο συνδυασμός της δίαιτας και της άσκησης είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους.

4. Μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας

Για να έχει επιτυχία μία δίαιτα , είναι απαραίτητο να κατανοήσετε γιατί θέλετε να χάσετε βάρος. Έτσι, πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αναρωτηθείτε:

* Είστε έτοιμοι να το κάνετε αυτό;

* Είναι κάτι που θέλετε πραγματικά;

* Μπορείτε να ασχοληθείτε με περιστασιακές παρεκτροπές ή γενικά με την πρόοδό σας;

* Μπορείτε να προσηλωθείτε 100% στην προσπάθεια να χάσετε βάρος;

Αν για παράδειγμα περνάτε μία περίοδο επαγγελματικών αλλαγών ή σας απασχολούν σοβαρά άλλα ζητήματα, θα ήταν καλύτερα να επιλύσετε αυτά τα θέματα και στη συνέχεια να επικεντρωθείτε στην προσπάθεια να χάσετε τα περιττά κιλά.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε δεσμευτεί να χάσετε βάρος για τον εαυτό σας -και όχι επειδή κάποιος άλλος σας πιέζει να το κάνετε.

Και το κυριότερο: επιδιώξτε να χάνετε βάρος σιγά σιγά για να είναι πιο σταθερό το αποτέλεσμα γιατί μην ξεχνάτε ότι το σημαντικότερο δεν είναι να χάσετε τα περιττά κιλά αλλά να μην τα ξαναπάρετε.
read more “Tα 4 απαραίτητα βήματα πριν ξεκινήσετε δίαιτα”

ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΟΥ " ΓΙΩΡΓΟΥ "


Πάντα πίστευα ότι ο Γιωργάκης είναι Γιώργος.

Με την σημερινή του απόφαση και κόψιμο του Σημίτη δείχνει ότι έχει μεγάλο σθένος να διοικήσει τον τόπο.

Μπράβο του γιατί κανένας μέχρι σήμερα πολιτικός δεν τόλμησε ποτέ τέτοια εσωκομματική ρήξη.

Μένει τώρα ο λαός να τον τιμήσει.

Έχω την εντύπωση ότι ο Γιώργος πάει για μεγάλη αυτοδυναμία.

Το "Γιώργο προχώρα άλλαξε τα όλα" τώρα εν τη πράξει.
read more “ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΟΥ " ΓΙΩΡΓΟΥ "”

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΞΕΠΕΣΜΟΥ.....


γράφει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Λιλόγλου

Δυστυχώς η απογοήτευση που εισπράτει ο Έλληνας από το πολιτικό μας σύστημα μέρα με την μέρα διογκώνεται.
Τα πολιτικά κόμματα τον αντιμετωπίζουν τουλάχιστον σαν κάτοικο των νήσων Παπούα (όχι σύγχρονο αλλά του περασμένου αιώνα).
Πως αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει τις υποψηφιότητες που πάνε να του πλασσάρουν;
Μπορεί αυτές να βασίζονται κύρια ή αποκλειστικά στην αναγνωρισιμότητα;
Είναι δυνατόν ο οποισδήποτε κατάφερε να ασχολούνται - τις περισσότερες φορές για πλάκα - τα μέσα μαζί του, να είναι πιθανός αυριανός εθνοπατέρας;
Είναι δυνατόν να προωθούνται προς τα βουλευτικά έδρανα κάτι - κατά τα άλλα χαριτωμένοι έως και ενδιαφέροντες - τύποι που θήτευσαν σε έδρανα της εκχυδαϊσμένης τηλεοπτικής μας πραγματικότητας, που συνειδητά παίζει το ρόλο του διαφθορέα ....
των νεανικών ψυχών και οδηγεί στην εύπεπτη και εύκολα ενστερνούμενη θεωρία του καλοπερασάκια που τείνει να γκρεμίσει τις όποιες αντιστάσεις παραμένουν σε προσωπικό ή οικογενειακό επίπεδο;
Τι να πει κανείς για κόμματα που αντί να ψάξουν και να αναδείξουν υποψηφιότητες που όχι μόνο θα κοσμούν τα ψηφοδέλτια αλλά και θα αποτελούν εχέγγυο για στροφή της πολιτικής προς την σοβαρότητα και την ηθική, που τόσο λείπει από την χώρα μας, αναζητούν και προβάλλουν οτιδήποτε ελαφρύ, φαιδρό ή άσχετο;
Αναρωτιόμαστε ποιός πρώτος θα επιχειρήσει να εντάξει στα ψηφοδέλτιά του τους άπειρους τηλεοπτικούς μαϊντανούς που με περισσή φροντίδα μας ταϊζει τα τελευταία χρόνια η ελεύθερη και αυθαίρετη τηλεόραση.
Και φυσικά ποτέ δεν έχει λείψει η ελαφρότητα από τη Βουλή.
Και φυσικά δεν ξεχνάμε τους 153 βουλευτές που φέρεται να έχουν "δεχτεί" (τι κομψά που το διατυπώνουμε!!!) δωράκια από τον Χριστοφοράκο.
Και φυσικά δεν ξεχνάμε τα "αναψυκτήρια",τους "βατοπεδινούς", τις άγονες γραμμές, την ειδοποιό διαφορά μεταξύ "νόμιμου και ηθικού", την υπόθεση Ζαχόπουλου καθώς και άπειρες υποθέσεις που μια άλλης σύνθεσης και κύρους Βουλή θα μπορούσε να είχε προσεγγίσει με περισσή ευαισθησία και ευθύνη.
read more “ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΞΕΠΕΣΜΟΥ.....”

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Η Άγνωστη Πολυνίκης Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών




Η Εθνική ομάδα μπάσκετ Ανδρών Κωφών συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια ζωής, αλλά έχει ήδη καταφέρει να κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια (ένα ευρωπαϊκό κι ένα παγκόσμιο) δύο αργυρά μετάλλια (ένα ευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο και ένα χάλκινο ευρωπαϊκό και πέμπτη κ έκτη θέση σε ολυμπιάδες
'Όλα ξεκίνησαν χάρη στο όραμα των Αργύρη Φωτίου (πρώην προέδρου της Ε.Ο.Α.Κ) και Θεόδωρου Σταρόγιαννη, (πρώην προέδρου της Ε.Ο.Α.Κ). Τον Οκτώβριο του 1991 η ομοσπονδία συμπεριέλαβε στα αθλήματα της και το μπάσκετ και από τότε άρχισε μια πορεία που έφτασε μέχρι και την κορυφή του κόσμου.
Στο κείμενο που ακολουθεί γίνεται μία αναφορά στην πορεία του της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ των Κωφών. Πριν από αυτό, όμως απαραίτητο είναι να πούμε λίγα λόγια και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω από τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2002.
Αν νομίζετε ότι ήταν το ευκολότερο πράγμα να δημιουργηθεί αλλά και να λειτουργήσει αυτή η αξιόμαχη ομάδα, κάνετε λάθος. Ακόμα και το πιο απλό, αλλά απαραίτητο πράγμα, γίνεται σύνθετο. Οι παίκτες χρησιμοποιούν την αυξημένη αίσθηση του χώρου που διαθέτουν προκειμένου να αντιληφθούν τις παρατηρήσεις του προπονητή τους .Η οπτική επαφή ανάμεσα σε πάγκο και παίκτες πρέπει να είναι συνεχής. Ακόμα περισσότερη προσπάθεια χρειάζεται και στην συνεννόηση μεταξύ των παικτών εντός του αγωνιστικού χώρου. Σε αυτόν τον τομέα το πλεονέκτημα δίδεται από το προνόμιο της αυξημένης αίσθησης του χώρου, που έχουν οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής. Φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη προσοχή στις κινήσεις των συμπαικτών του πρέπει να δίνει ο πλέι-μέικερ της ομάδας, που μπορεί μόνο μέσω της όρασης του να αντιληφθεί τις κινήσεις μέσα στο παρκέ και να εκμεταλλευτεί τα ξεμακαρίσματά τους. Διαφορετική από τη συνηθισμένη είναι και η διαδικασία των τάιμ-άουτ. Στο νεκρό αυτό διάστημα του αγώνα ο προπονητής δίνει τις ακριβές οδηγίες τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουν οι παίκτες του. Η ταχύτητα στα ταμ-άουτ της Εθνικής ομάδας κωφών και σε κάθε άλλο σύλλογο με αθλητές που έχουν προβλήματα ακοής πρέπει να είναι διπλάσια.
Απαραίτητος συνεργάτης του προπονητή είναι ένας γνώστης της νοηματικής γλώσσας, ο οποίος καλείται να μεταφέρει στους αθλητές με ακρίβεια όλα όσα λέει ο προπονητής. Σε αυτόν τον τομέα η προσφορά του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, Γιάννη Στουφή, είναι σημαντικότατη.
Το σίγουρο είναι ότι σε όλες τις ομάδες, αλλά κυρίως στην περίπτωση της Εθνικής ομάδας κωφών οι οποίες δυσκολίες είναι απλές λεπτομέρειες. ¨Όλη η ομάδα, που ξεκινάει από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ανδρέα Ρήγα, και φτάνει μέχρι τον νεότερο παίκτη, διακρίνεται για το άριστο κλίμα συνεργασίας.
Η θέληση της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών για επιτυχία είναι τόσο μεγάλη, που δεν επιτρέπει στα προβλήματα καθημερινής φύσης να σταθούν εμπόδιο στην ανοδική πορεία που άρχισε το 1991, με την ίδρυση της Εθνικής, συνεχίστηκε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου το 2000 στο Πανευρωπαϊκό στην Πάτρα κορυφώθηκε με την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο το 2002 στην Αθήνα. Δυο αργυρά μεταλλία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σλοβενία 2004 και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κίνα 2007 και ένα χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό στην Γερμάνια το 2008
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η πρώτη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Κωφών στο 5ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ισραήλ, το 1992, συνοδεύτηκε από την κατάκτηση της 8ης θέσης. Το 1993 πήρε μέρος στους 16ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, στη Σόφια, καταλαμβάνοντας την 9η θέση. Η πρώτη νίκη ήρθε το 1996, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, στην Λιθουανία. Η Εθνική, με προπονητή τον Σερέν Γιούρι, επικράτησε 76-67 της Λετονίας, αλλά δεν προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης. Το πρώτο μετάλλιο της Εθνικής ήταν χρώματος χρυσού. Η Ελλάδα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό, που έγινε στην Πάτρα το 2000.
Νίκησε τη Λιθουανία με 87-61, στη συνέχεια επικράτησε 52-34 του Ισραήλ και ακολούθως, στο μεγάλο ντέρμπι, κατέλαβε την αντίσταση της Γερμανίας με 63-58. Στον ημιτελικό η Ελλάδα νίκησε 61-40 τη Σουηδία και στον τελικό διέλυσε 75-41 την Ιταλία. Προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν ο Παναγιώτης Παναγόπουλος.Ένα χρόνο αργότερα, στους 19ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών της Ρώμης, η Εθνική ανδρών μας κατέλαβε την 6η θέση.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η κορυφαία στιγμή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Κωφών ήταν η κατάσταση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στην Αθήνα το 2002.
Οι παίκτες του Διονύση Γαζή πέτυχαν 7 νίκες σε ισάριθμα ματς, με μεγαλύτερη, βέβαια, αυτήν κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο μεγάλο τελικό. Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας έμοιαζαν με σάκους του μποξ. Στον τελικό οι Αμερικανοί αποτέλεσαν εμπόδιο μέχρι τα μέσα της 3ης περιόδου, όταν και το σκορ ήταν ισόπαλο 62-62.
Από το σημείο εκείνο και μετά η Ελλάδα πήρε μπρος κι έφτασε ακόμα στο +19 (86-67). Το τελικό 93-83 χάρισε στους παίκτες του Διονύση Γαζή την πρώτη θέση στον κόσμο. Για την ιστορία, στο συγκεκριμένο αγώνα είχαν αγωνιστεί οί : Κωνστάντιος 5, Γκανάτσας 5, Κουρατόρας, Κολεωνίδης, Κεραμιτσούδης 17, Γρίλλης 25, Απτόσογλου, Ντικούδης 19π.-11ρ., Γιαννόπουλος 10π.- 11ρ., Παγκράτης 12, Ουρδούρης, Βιτζηλαίος.
Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Χάρης Γιαννόπουλος.
Παγκόσμιοι Πρωταθλητές 2002


ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΛΟΒΕΝΙΑ 2004 ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η εθνική ομάδα κωφών κατέκτησε την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ στη Σλοβενία το Ιούνιο 2004. Η ελληνική ομάδα του Διονύση Γαζή, που εντυπωσίασε σε ολόκληρη τη διάρκεια της διοργάνωσης, ηττήθηκε 84-64 στον δραματικό μεγάλο τελικό από την πανίσχυρη οικοδέσποινα Σλοβενία. Από τους Σλοβένους σημείωσαν οι Saso Lukic (29 πόντους), Miha Zupan (21 πόντους) και
από την ελληνική ομάδα Χάρης Γιαννόπουλος (15 πόντους), Κώστας Γκανάτσας (12 πόντους). Εκτός από το ασημένιο μετάλλιο, η Εθνική μας εξασφάλισε μέσω της 2ης θέσης του Ευρωπαϊκού την πρόκριση στην Ολυμπιάδα κωφών του 2005, που έγινε στα γήπεδα της Αυστραλία. Η επιτυχία αυτή ήταν και ο βασικός στόχος της Ομοσπονδίας, που μέσα από αυτήν την πρόκριση, βλέπει προοπτική ανάπτυξης του αθλήματος στην Ελλάδα.
Στην 20η Ολυμπιάδα κωφών στην Αυστραλία η εθνική ανδρών ομάδα κωφών κατέκτησε την 5η θέση κερδίζοντας την Ρωσία 98-58,μαζι με την συμπαράσταση ελλήνων ομογενών. Ενώ το χρυσό μετάλλιο το πήραν οι Αμερικάνοι κερδίζοντας στους Σλοβένους με 108-78, αφού περάσανε αντίστοιχα τα εμπόδια Αυστραλία και Λιθουανία!! Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης η Λιθουανία νίκησε την Αυστραλία 90-62 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

2η Παγκόσμιοι Πρωταθλητές 2007
Η Εθνική ομάδα κωφών συνεχίζονταν την καλή πορεία κατέκτησε στο 2ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στην πόλη Guangzhou της Κίνας το 2007 το ασημένιο μετάλλιο.



Η Εθνική ομάδα έφτασε στο τελικό κερδίζονταν στα ημιτελικά την ομάδα Σλοβενία 98-78 και η Λιθουανία την ομάδα των Η.Π.Α.
Η Εθνική Ανδρών λοιπόν πάλεψε απέναντι στη Λιθουανία στο τελικό και ηττήθηκε μετά από μάχη με 78-87. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα "πλήρωσε" την κακή αμυντική λειτουργία στην 3η περίοδο όταν και δέχθηκε 34 πόντους με αποτέλεσμα να χάσει το προβάδισμα που είχε στο ημίχρονο
Η ομάδα του Διονύση Γαζή είχε υπό τον έλεγχό της ρυθμό και σκορ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Προηγήθηκε 14-11 και παρότι η Λιθουανία προσπέρασε με 16-15, έκλεισε το δεκάλεπτο στο +3 (21-18). Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με απανωτά καλάθια του Σιδέρη Γρίλλη ξέφυγε με 27-20 για να απαντήσει όμως με σερί 7-0 η Λιθουανία και να ισοφαρίσει 27-27 στο 15ο λεπτό. Όμως η αντίδραση της Εθνικής μας ήταν άμεση αφού κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια ξέφυγε με 40-33 με σερί 13-6 και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 43-37 με τον Γρίλλη να έχει πετύχει 16 πόντους, τον Παγκράτη 7 και τον Κεραμιτσούδη 6. Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου η Λιθουανία με απανωτά τρίποντα προσπέρασε με 49-47, 55-51 στο 26ο λεπτό και 64-57 στο 27ο. Με τρίποντο του Γρίλλη η Εθνική μείωσε 64-61 αλλά η Λιθουανία έκλεισε το 30λεπτο προηγούμενη με 71-63.
Στην 4η περίοδο η Λιθουανία κράτησε το προβάδισμα με 75-68 όμως ένα σερί 6-0 της Εθνικής μας την έβαλε ξανά στο παιχνίδι μειώνοντας 75-74 στο 35ο λεπτό για να ανάψει η μάχη για τα καλά! Η Λιθουανία όμως, τρία λεπτά πριν το φινάλε ξέφυγε με 80-75 και κράτησε το προβάδισμα στο σκορ κατακτώντας τη νίκη καθώς η Ελληνική ομάδα είχε χάσει 4 παίκτες που είχαν αποβληθεί με 5 φαουλ.
Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Άκης Γρίλλης.
3η ΣΤΟ 9 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2008 ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Συνεχίζοντας την συγκομιδή των μεταλλίων η εθνική ομάδα των ανδρών στην Γερμάνια τον Ιούνιο του 2008 πήρε την τρίτη θέση κ το χάλκινο μετάλλιο κερδίζοντας στο μικρό τελικό την Ουκρανία 79-52.Η Εθνική ομάδα παρουσίασε την καλύτερη άμυνα κ εντυπωσίασε σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Αναλυτικά στην Α φάση κέρδισε την Ιταλία 76-71 την Γερμανία 62-57 την Ισπανία 74-68 κ έπαιξε στον όμιλο για την πρώτη θέση με την Ουκρανία κερδίζοντας με 64-61.
Μετά κέρδισε την Τουρκιά τον τέταρτο του άλλου ομίλου με 100-38 κ έπαιξε στο χιαστί για την πρώτη η δεύτερη θέση με την Λιθουανία κ δυστυχώς έχασε με 66-63 παρά την υπερπροσπάθεια του Άκη Γρίλλη να βάλει τρίποντο στην εκπνοή κ να στείλει το ματς στην παράταση. Έτσι έπαιξε για την τρίτη θέση με την Ουκρανία κερδίζοντας την 79-52 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Για ακόμη μια φορά δυο από τους αθλητές μας ψηφίστηκαν στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος ο Άκης Γρίλλης κ ο Χρήστος Παγκράτης.

Σειρά έχουν οι 21οι Ολυμπιακοί αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ταϊβάν τον 2009. Σειρά παίρνουν το 3ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Παλέρμο στην Ιταλία 2011 και οι 22οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Αθήνα 2013.
Τα γραφεία της Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) είναι :
Δεριγύ 8, Αθήνα 104 34
Email:
hafdeaf@otenet.gr
+30-210-8829631
+30-210-8214435
Ώρες επικοινωνίας: (09:00 - 17:00) και εάν υπάρχουν παίκτες σε όλη την Ελλάδα είναι κωφοί ή βαρήκοοι να επικοινωνήσουνε με αυτά τα τηλέφωνα για να μπορέσει η Ομοσπονδία να συγκροτήσει όσο γίνεται την Εθνική Ομάδα καλύτερα.
Υπεύθυνος Τμήματος : Στουφής Ιωάννης –e-mail
stoufis@hafdeaf.gr
Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Διονύσης Γαζής κιν.: 6948074558

Χρήσιμες διευθύνσεις
www.dibf.org (Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ Κωφών)
www.hafdeaf.gr (Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών )
www.deaflympics.com (Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών)
www.deafsports-edso.eu (Ευρωπαϊκή Οργάνωση Αθλητισμού Κωφών)
read more “Η Άγνωστη Πολυνίκης Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών”