Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΑΝΕΜΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ


Να περάσει ο επόμενος... Παραδίδοντας μαθήματα απλού ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στην Μπρατισλάβα (2-0) και βρίσκεται με τα δύο πόδια στα πλέι οφ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν την υπόθεση από τα... αποδυτήρια με το γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 2ο λεπτό και του καταπληκτικού Λεονάρντο στο 21ο.

Οι Πειραιώτες δεν κινδύνευσαν σε καμία στιγμή του αγώνα, είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα του ματς, ενώ ο Κετσπάγια πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε με την συμμετοχή των Ζαϊρί και Μήτρογλου που έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, αλλά και την παρουσία των Μπράβο και Λεονάρντο στην αριστερή πλευρά...

Οι «νταμπλούχοι» μπήκαν με άγριες διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2’ αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους. Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ζαϊρί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικό της Σλόβαν και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Η συγκεκριμένη εξέλιξη έδωσε... φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, οι οποίοι άγγιξαν το 2-0 στο 11’, αλλά το σουτ του Μήτρογλου κατέληξε άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο «Γερμανός» το έπραξε 10 λεπτά αργότερα ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος είπε «ευχαριστώ» στην πάσα του Μήτρογλου και με ωραία κίνηση που συνοδεύτηκε από δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα των «ερυθρολεύκων». Στο 36’ ο Ζαϊρί έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ, αφού καθυστέρησε να πλασάρει τον Μπίτσικ, ενώ στη μοναδικής ευκαιρία της Σλόβαν στο πρώτο ημίχρονο ο Σάλατα από πλάγια θέση σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε, αφού η κούραση από την προετοιμασία έκανε την εμφάνισή της. Πάντως, αν εξαιρέσουμε το μακρινό σουτ του Σλόβακ που ο Νικοπολίδης δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε με γροθιές, η Σλόβαν δεν δημιούργησε σοβαρούς κινδύνους στην περιοχή της ελληνικής ομάδας.

Αντίθετα, οι Πειραιώτες έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να κάνουν τρία τα τέρματά τους. Στο 73’ ο Γκαλέτι σημάδεψε το κεφάλι του Μήτρογλου, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπίτσικ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είπε εκ νέου «όχι» στο πλασέ του Ζαϊρί και στην επαναφορά η βολίδα του Μαρέσκα κατέληξε στο δοκάρι.

Κορυφαίοι από τον Ολυμπιακό ήταν οι Ζαϊρί, Λεντέσμα, Λεονάρντο Μήτρογλου και Μέλμπεργκ. Ο Μαροκινός μέσος, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης έδειξε ότι με «όπλο» τους ντρίπλες είναι ικανός να διασπάσει κάθε κλειστή άμυνα, την ώρα που ο Μήτρογλου ήταν «νούμερο 1» απειλή για την αντίπαλη εστία, καθώς ήταν μέσα σε όλες τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ολυμπιακός.

Oσο για τον Σουηδό κεντρικό αμυντικό η κλάση του είναι αναμφισβήτητη και απέδειξε ότι θα καλύψει και με το παραπάνω το κενό που άφησε ο Αντζας στο κέντρο της άμυνας. Η ρεβάνς με την Σλόβαν θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (5/8) στο «Καραϊσκάκη».

Κίτρινες: 33' Ντόμπροτκα, 49' Π. Πέτρας, 64' Κόζακ - 90' Μαρέσκα.
ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ: Μπίτσικ, Ντόμπροτκα, Βαλάχοβιτς, Ντόσουντιλ, Π. Πέτρας, Σάλατα (79' Τσέρνακ), Κόζακ, Γκαούτσο (74' Ιβάνα), Σλόβακ, Χάλεναρ, Μάσαρικ (58' Σιλβέστρ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Ντουντού, Ζαϊρί, Λεονάρντο (60' Γκαλέτι), Γ. Παπαδόπουλος (70' Μαρέσκα), Μήτρογλου (84' Ντιόγκο).