Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ:ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ



για την Παιδεία …

Σε συνάντηση που είχε με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης, έθεσε το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας ειδικού δημοτικού σχολείου στη Νίκαια, του μεγαλύτερου Δήμου της β΄ Πειραιά, που στερείται του συγκεκριμένου σχολείου καθώς και την ίδρυση και λειτουργία ειδικού γυμνασίου που επίσης δεν υπάρχει σε όλη την β΄ Πειραιά. Ο κ. Λιντζέρης εξήγησε στην Υπουργό τη σημαντικότητα του θέματος δεδομένου ότι ήδη στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, δε μπορούμε να αποκλείουμε από τη μάθηση τα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιες μαθησιακές και όχι μόνο δυσκολίες.

Παράλληλα ο βουλευτής εισηγήθηκε την καθιέρωση μαθήματος Τοπικής Ιστορίας, στα σχολεία, ένα μάθημα το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στους μαθητές, έτσι ώστε να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους που ζουν και μεγαλώνουν.


για την Εργασία…

σε συνάντηση του με τον Υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης με επιτροπή εργαζομένων και συνταξιούχων από το χώρο των Πετρελαίων, συζήτησαν θέματα ασφάλισης και συνταξιοδότησης του κλάδου τους ενώ ο Υπουργός δεσμεύτηκε μετά από πρόταση του κ. Λιντζέρη, εγκρίθηκε η συμμετοχή της επιτροπής στο διάλογο ασφάλισης τους και συνταξιοδότησης τους, που έχει ξεκινήσει ο κ. Λοβέρδος.


για την Οικονομία…

το θέμα των διεθνών οργανισμών των εκθέσεων και της αξιολόγησης τους, είναι πάρα πολύ σοβαρό. Αφορά άμεσα και καθοριστικά τους προϋπολογισμούς, τις οικονομικές εξελίξεις, το δημόσιο χρέος και την αντιμετώπισή του. Εν τέλει το μέλλον και την ανάπτυξη της χώρας. Το κόστος του δανεισμού καθορίζεται από εκθέσεις αμφιβόλου κύρους, αμφιβόλου εγκυρότητας κι αντικειμενικότητας κι ίσως αμφιβόλου σκοπιμότητας. Οι οίκοι αυτοί είναι υπεύθυνοι, όχι μόνο γιατί δεν πρόβλεψαν την παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά και γιατί συμμετείχαν στη δημιουργία της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο οίκος Φίτ που τώρα μας αξιολογεί δυσμενώς, ήταν αυτός που αξιολογούσε στην κορυφή της οικονομικής δύναμης την Λέμαν Μπράδερς , μια μέρα πριν την πτώχευση της.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τη χώρα να γίνει βορά κερδοσκοπικών αρπακτικών. Πολλοί οικονομολόγοι, όπως οι Στίγκλιτζ- Γκαλμπριεθ , χαρακτηρίζουν αυτή την πρόβλεψη απάτη και μάλιστα κατά παραγγελία. Το πρόβλημα χρειάζεται αντιμετώπιση από κοινού με τις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δημήτρης Λιντζέρης , προτείνει να πάρει το Υπουργείο Οικονομικών την πρωτοβουλία σε μια κατεύθυνση ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα, χωρίς σκοπιμότητες.

Μ΄ αυτό τον τρόπο θα συμβάλλουν στο να ξεπεραστεί η κρίση και να αναπτυχθούν οι χώρες που έχουν πρόβλημα.


για τον ΟΛΠ και τη Ζώνη Περάματος…

σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, ο βουλευτής β΄ Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης, κατέθεσε προτάσεις για την ανάπλαση του μετώπου Ακτής Βασιλειάδη-Δραπετσώνα-Κερατσίνι, τη διαχείριση και επίλυση προβλημάτων συνεννόησης και διευθέτησης με δημόσιους φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ιδιώτες, δεδομένου πάντα ότι στο εν λόγω παραλιακό μέτωπο υπάρχουν σημαντικές ιδιοκτησίες της Εθνικής Τράπεζας της εταιρίας BP κά. Παράλληλα ο κ. Λιντζέρης εισηγήθηκε την διασφάλιση της εργασίας στη Ζώνη Περάματος.


για τον Αθλητισμό…

σε συνάντηση του με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού,

ο βουλευτής β΄ Πειραιά εισηγήθηκε την προτεραιότητα ενός ολοκληρωμένου δικτύου αθλητικών εγκαταστάσεων στη β΄ Πειραιά, δεδομένου ότι η εν λόγω περιφέρεια έχει τις λιγότερες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Λεκανοπέδιο.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ