Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-1
















Ο Ολυμπιακός νίκησε το άγχος, την κούραση και τον εκπληκτικό Εργοτέλη, χάρη στο γκολ του Ντουντού στο 85 και παρέμεινε στην κορυφή. Θρίλερ στο Καραϊσκάκη, με τους Κρητικούς να προηγούνται και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν δεχτούν το γκολ της ήττας τους. Ο Σασιασβίλι άνοιξε το σκορ, απάντησε ο Μήτρογλου και ο Ντουντού έδωσε τη λύτρωση στους πρωταθλητές που κάνουν ακόμη μία ανατροπή στη φετινή σεζόν.

Ο Ζίκο ξεκίνησε τον Στολτίδη αριστερά και γρήγορα τον πέρασε πίσω από τον φορ αλλάζοντας θέση με τον Όσκαρ, ενώ έβαλε τον Τοροσίδη στη θέση του Ζεβλάκοφ σε σχέση με το ματς κόντρα στην Σταντάρ. Οι ερυθρόλευκοι ήταν απογοητευτικοί στο ξεκίνημα, έμοιαζαν αποκαμωμένοι από την υπερπροσπάθεια της Τρίτης και μπλοκαρισμένοι από την τακτική του Εργοτέλη.

Το γκολ του Σασιασβίλι στο 22 με γυριστό σουτ από κεφαλιά πάσα του Μπέτο έφερε τον Ολυμπιακό σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, αλλά η αντίδραση ήρθε σχετικά γρήγορα με τον έξοχο συνδυασμό των Ντουντού-Μήτρογλου και το πλασέ του Γερμανού στο 38. Μέχρι το ημίχρονο ο Ολυμπιακός πίσε για ένα δεύτερο γκολ αλλά έχασε ευκαιρίες με Μήτρογλου και Στολτίδη.

Στην επανάληψη κι ενώ όλοι περίμεναν πίεση από τον Ολυμπιακό κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Εργοτέλης είχε τον έλεγχο του ματς, εκμεταλλεύτηκε την κακή μέρα του Γκαλέτι και του Ντουντού, αλλά και την αδυναμία του Ολυμπιακού να παίξει ορθόδοξα. Ο Ζίκο έβαλε τον Ζαϊρί αντί του Στολτίδη ενώ είχε και την αλλαγή του Τοροσίδη με τον Γκαλίτσιο.

Ο Καραγεωργίου είδε ότι ο Ολυμπιακός είχε μεγάλα κενά στο κέντρο και πήγε να πάρει το ματς με επιθετικές αλλαγές, αλλά προδόθηκε από το άσχημο σουτ του Τζούνιορ στη μεγάλη ευκαιρία του Εργοτέλη στο 83.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Παπαδόπουλος πέρασε στον Γκαλίτσιο, αυτός σέντραρε και ο Ντουντού με υπέροχο γυριστό έγραψε το τελικό 2-1 και χάρισε στον Ολυμπιακό μια πολύ δύσκολη νίκη.



Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)



Κίτρινες: Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ντουντού - Ρουμπάκης, Μπέτο, Ορφανός



Οι συνθέσεις:



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Στολτίδης (63΄ Ζαϊρί), Γκαλέτι, Όσκαρ (81΄ Λεντέσμα), Μπράβο, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Μαρέσκα, Τοροσίδης (46΄ Γκαλίτσιος)



ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Μπέτο (73΄ Κορδονούρης), Τσεσνάουσκις, Γελαδάρης, Ορφανός, Βερπακόφσκις (66΄ Λεάλ), Ρομάνο (82΄ Ογκουνσότο)