Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά


Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον Λεβαδειακό στο Δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς με 3-0 και με σκόρερ τους Οσκαρ στο 5', Ντουντού στο 29' με πέναλτι και Ντιόγκο στο 40'.
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό στον Ολυμπιακό για να πετύχει την τέταρτη νίκη σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες.

Ο Ολυμπιακός επιδίωξε να «καθαρίσει» γρήγορα το ματς και το κατάφερε. Μόλις στο 5ο λεπτό συνδυάστηκαν οι Μήτρογλου, Στολτίδης, Οσκαρ και ο τελευταίος από κοντά άνοιξε το σκορ. Πριν συμπληρωθεί το μισάωρο ήρθε το δεύτερο τέρμα.

Στο 29' ο Μήτρογλου ανατράπηκε από τον Μπλάζιτς, ο Ντουντού εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έδωσε ένα άνετο προβάδισμα στην ομάδα του. Και πριν ολοκληρωθεί το σαρανταπεντάλεπτο μπήκε και το τρίτο γκολ. Στο 40' ο Οσκαρ «γέμισε» με κεφαλιά και ο Ντιόγκο με κοντρόλ και γυριστό σουτ ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη.

Όλο αυτό το διάστημα, η μοναδική φορά που ο Λεβαδειακός έκανε αισθητή την παρουσία του ήταν στο 25' με ένα δυνατό σουτ του Πάουλο Κόστα, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Νικοπολίδη.

Μοιραία ο ρυθμός έπεσε στο β' ημίχρονο κι έτσι οι γηπεδούχοι έγιναν πιο δραστήριοι, όμως τόσο του σουτ του Πάουλο Κόστα στο 55' όσο και αυτό του Ναπολεόνι στο 61', πέρασαν δίπλα από το δοκάρι.

Οι «ερυθρόλευκοι» αρκέστηκαν σε κάποιες μεμονωμένες ενέργειες, κυρίως του Ζαϊρί και του Ντιόγκο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, ο χρόνος κύλησε ανιαρά κι έτσι ολοκληρώθηκε ο αγώνας.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Μπλάζιτς, Μασάδο - Ντουντού

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Μπράνκο (79' Μαρτορέλ), Ταραλίδης, Ναπολεόνι, Πάουλο Κόστα, Σερζίνιο (64' Κόλτσης), Μπάρκογλου (30' Αγκάλι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Στολτίδης (80' Γ. Παπαδόπουλος), Όσκαρ, Ντουντού, Μήτρογλου (71' Μαρέσκα), Ντιόγκο, Ζαϊρί.