Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Καταγγέλλει τον Φασούλα....


...υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά
.

.
Με επιστολή του προς τον κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο και την PP ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά και Εκδότης κ. Δημήτρης Κατσικάρης καταγγέλει το Δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα τόσο για το ανύπαρκτο έργο της Δημοτικής Αρχής-επισημαίνοντας μάλιστα και την ανάγκη για μια νέα υποψηφιότητα ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές όσο και για τις μεθοδεύσεις με τις οποίες ο ίδιος ο Δήμαρχος προσπάθησε να ''πετάξει'' εκτός ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ τον κ. Κατσικάρη, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της PP.
Σας παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή του κ. Δημήτρη Κατσικάρη... ελπίζοντας πως αυτή τη φορά κάποιος από το Γραφείο Δημάρχου θα έχει την ευθιξία να απαντήσει.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Πειραιάς, 12/10/09
Προς PIRAEUSPRESS.GR
Σαράντο Ευσταθόπουλο

Αγαπητέ φίλε,
Με ενδιαφέρον διάβασα την ανάλυσή σου για τα εκλογικά αποτελέσματα, τα μηνύματα που αυτά δίνουν και τη στάση του Δημάρχου Πειραιά Π. Φασούλα στην εκλογική μάχη, ιδιαίτερα έναντι εμού, στάση αναμενόμενη, αφού δύο χρόνια πριν είχα ανοιχτά διαφωνήσει μαζί του για τη λειτουργία του στο Δήμο Πειραιά, γεγονός που προφανώς ποτέ δεν μου συγχώρησε. Για την ιστορία, σημειώνω και ξεκαθαρίζω τα εξής:
1. Από τις 27 Σεπτεμβρίου 2007, με επιστολή μου προς τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο το Δήμαρχο, είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τη λαθεμένη πορεία της δημοτικής αρχής. Από τότε πέρασαν δύο χρόνια και τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα, όπως όλοι γνωρίζουν, χωρίς το ΠΑΣΟΚ να έχει παρέμβει για τη δρομολόγηση μιας άλλης πορείας.
2. Είναι αλήθεια ότι...


ως δημοσιογράφος και ενεργός πολίτης στήριξα την εκλογή Φασούλα. Μετά την άμεση διάψευση των ελπίδων και των προσδοκιών μας, άσκησα κριτική στα πεπραγμένα, τις επιλογές και τις συμπεριφορές του ιδίου και των συνεργατών του έναντι των εκλεγμένων και των δημοτών, ως είχα υποχρέωση, χωρίς να υποκύψω ποτέ σε πιέσεις και να σκύψω το κεφάλι σε εξοντωτικές και εκδικητικές κινήσεις που έγιναν εναντίον μου από εκείνους που αντιλαμβάνονται την άσκηση της εξουσίας ως μέσο για τον αφανισμό όσων έχουν διαφορετική άποψη.
3. Δυστυχώς η πορεία της δημοτικής αρχής Πειραιά με δικαιώνει και δικαιώνει όσους είχαν επιφυλάξεις για τις δυνατότητές της, κάνοντας πλέον επιτακτικό το αίτημα για αλλαγή στην εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Πειραιά στις επόμενες δημοτικές εκλογές, με γνώμονα την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης, από ανθρώπους που θα δουλέψουν γι’ αυτήν με ενότητα, σχέδιο, όρεξη και σοβαρότητα - πέρα από κομματικές ταυτότητες, μίζερες προσεγγίσεις και προσωπικές ιδιοτέλειες.
4. Είναι σαφές ότι Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ και αυτή η ανάγκη δεν μπορεί να περιμένει. Ο Πειραιάς θέλει Δήμαρχο που θα υπηρετεί το δημότη και δεν θα εκχωρεί την εξουσία του σε μη εκλεγμένους και πρόσωπα που δεν διαθέτουν την έξωθεν καλή μαρτυρία - και η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον μεγάλη για τη νέα πορεία που έχει ανάγκη η πόλη.
5. Είναι ακριβής η αναφορά σας ότι ο Δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας, απαίτησε επίμονα από το ΠΑΣΟΚ να μην είμαι υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος στις πρόσφατες εκλογές. Δεν πέτυχε το στόχο του, γιατί το ΠΑΣΟΚ εκτίμησε πολιτικά ότι πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι απόψεις στα ψηφοδέλτιά του, επιβεβαιώνοντας με την απόφασή του αυτή ότι η κριτική μου για την πορεία της δημοτικής αρχής Πειραιά έχει λογική βάση και αντίκρισμα αλήθειας.
6. Το χειρότερο όμως όλων είναι, ότι ο Δήμαρχος Πειραιά, μετά την ήττα του αυτή και την παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο νίκης του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, διεξήγαγε άγριο προσωπικό αγώνα εναντίον μου, με στόχο να περιορίσει τις δυνάμεις μου. Επίσης δεν πέτυχε το στόχο του, αφού και αύξηση είχα και χιλιάδες προτιμήσεις εκφράστηκαν στο πρόσωπό μου, παρά το λυσσαλέο πόλεμο των μηχανισμών της τοπικής εξουσίας και τη στρατιά των βολεμένων που επιστρατεύθηκαν, θέλοντάς και μη, για την εκτόξευση δηλητηρίου, και συκοφαντιών εναντίον μου.
7. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και έτσι έχουν τα πραγματικά γεγονότα.
Σήμερα όμως βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα, με ένα νέο πρωθυπουργό και μια νέα κυβέρνηση που οφείλουμε να στηρίξουμε για να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Δικό μας καθήκον και πρωταρχικό μέλημα είναι να αλλάξουμε τον Πειραιά και σ’ αυτόν τον αγώνα, σας διαβεβαιώ, θα βρίσκομαι στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, με την αλήθεια των πράξεων και των απόψεών μου, μαζί με χιλιάδες Πειραιώτες, για μια ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ενεργών και Σκεπτόμενων Πολιτών, που θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να ξεφύγουμε από την μετριοκρατία, την αναξιοκρατία, την αλαζονεία και την αφάνεια και να ξαναγίνει ο Πειραιάς πρωταγωνιστής στην Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Κατσικάρης
ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αξίζει να γνωρίζετε, ότι στη δύσκολη αυτή εκλογική μάχη, δεν είχα εκλογικούς αντιπροσώπους - άρα όλοι οι ψήφοι που έλαβα, ήταν ψήφοι συνείδησης, πραγματικοί και συνεπώς μη αμφισβητούμενοι
.