Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Κύριοι,

Εχθές γίναμε δέκτες των δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου και των αθλητικών εφημερίδων σχετικά με την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ που κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πολωνία. Το γεγονός αυτό δημοσιεύτηκε σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα πρωτοστάτησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Δουβής Σταύρος, ο οποίος πήγε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τη νικήτρια ομάδα!!!
Κάτι ανάλογο δεν έγινε ΠΟΤΕ με την αντίστοιχη Ομάδα Μπάσκετ Κωφών που κατέκτησε το Χάλκινο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στους 21ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Θερινοί Deaflympics) που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην Ταϊπέι / Ταϊβάν, όπως επίσης δεν έγινε πότε κάτι παρόμοιο και με τις υπόλοιπες εθνικές μας ομάδες κωφών που κατακτήσανε ανάλογες θέσεις. Ήδη έχουμε ενημερώσει από τα καθημερινά δελτία τύπου ότι η Ελληνική Αποστολή των Deaflympics έφερε συνολικά 5 μετάλλια: στο μπάσκετ, στην κολύμβηση, στο τάε κβον ντο και στο μπόουλινγκ (2 ασημένια και 3 χάλκινα).
Επίσης, η χώρα μας και συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη παρέλαβαν τη σημαία των επόμενων 22ων Θερινών Deaflympics που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, δια μέσου αντιπροσώπου, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Deaflympics 2013, κ. Σκάλκος Ιωάννης. Οι επόμενοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με περισσή υπερηφάνεια το Καλοκαίρι του 2013 στην Αθήνα!!!
Αν λάβουμε υπόψη μας τα παραπάνω, ποιος ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία στους κωφούς αθλητές μας να νιώσουν τιμημένοι και με όλη τους τη ψυχή να δοθούν στον αγώνα τους, καθώς επίσης να σηκώσουν την Ελληνική μας σημαία; Για ποιο λόγο οι κωφοί αθλητές μας που θυσιάζονται για τον ίδιο σκοπό, θεωρούνται αθλητές και πολίτες Γ’ κατηγορίας και οδηγούνται στην κοινωνική απομόνωση; Γιατί δεν προβάλλονται και τα δικά τους μοναδικά επιτεύγματα, αλλά μόνο των υπολοίπων, όπως της ανάλογης εθνικής ομάδας που κατέκτησε τη 3η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ;
Κρίνοντας τα παραπάνω η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών εκφράζει τη βαθιά της λύπη για την περιφρόνηση που δείχνει ο ευρύτερος χώρος των ΜΜΕ, η πολιτική ηγεσία και οι λοιποί και ζητά τη δικαίωση και την αποκατάσταση της εικόνας των αθλητών μας, ζητώντας να βγουν επιτέλους στη δημοσιότητα και να αναγνωριστούν οι ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ των ΚΩΦΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.
Βλέποντας όμως και το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στους αγώνες μπάσκετ κωφών στην Ταϊπέι και στον ανάλογο αγώνα μπάσκετ όπου κατακτήθηκε το Χάλκινο μετάλλιο, παραβρέθηκε ένα σημαντικό πρόσωπο: ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Χόρτου, κ. Χατζημιχάλης Δημήτρης. Ο ίδιος επίσης, ως εκπρόσωπος της ΕΟΕ παρακολούθησε την παράδοση της σημαίας των Αγώνων κατά τη Τελετή Λήξης των 21ων Θερινών Deaflympics 2009 στην Ταϊπέι, που δόθηκε από την ICSD (Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών) στην Ελληνική Επιτροπή.
Ευχαριστούμε όσους έως σήμερα προσπάθησαν να στηρίξουν τις προσπάθειές μας, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών. Ευχαριστούμε τις αθλητικές εφημερίδες Φως και Φίλαθλος για την συνεχή υποστήριξη και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των Deaflympics, σε αντίθεση με κάποιες άλλες εφημερίδες που προσελκύονται από οικονομικά κίνητρα και δείχνουν αδιαφορία ή αγνοούν τα θέματα του αθλητισμού κωφών.
Τέλος, είναι άξιο απορίας επίσης το γεγονός ότι από πλευράς της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των 22ων Θερινών Deaflympics – Αθήνα 2013, κα Μαριάννας Βαρδινογιάννη, δεν δόθηκε έως σήμερα κανένα δημοσίευμα ή επίσημο μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες, στο οποίο να δηλώνεται ότι από την παραλαβή της σημαίας στην Ταϊπέι, μετράμε αντίστροφα τις ημέρες έως την ώρα που θα υποδεχθούμε τους αθλητές και την έναρξη των επερχόμενων αγώνων στη χώρα μας.
Ελπίζουμε σύντομα οι Κωφοί αθλητές της Χώρας μας να λάβουν της ανάλογης δημοσιότητας που τους αξίζει, γιατί γεννήθηκαν και ζουν ως ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Μετά τιμής,

Στουφής Ιωάννης ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΑΚ