Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ


Από τις προσπάθειες που αξίζουν προβολής. Χθες βράδυ στον Πειραιά, στην οδό Ανδρούτσου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια ενός σύγχρονου πρωτοποριακού και οργανωμένου χώρου, πώλησης βιβλίων και αίθουσας διαλέξεων με το όνομα ΘΥΜΕΛΗ βιβλιοφιλική εταιρία. Εμπνευστής και ιδιοκτήτης της όλης προσπάθειας είναι ο επιχειρηματίας ο Δημήτρης Χουρδάκης.
Την όλη οργάνωση του εγχειρήματος επιμελείται ο καθηγητής... Νικήτας Παρίσης.
Στο ισόγειο σε ένα όμορφα διαμορφωμένο χώρο, υπάρχουν όλοι οι κύριοι εκδοτικοί οίκοι με τα σχετικά τους βιβλία, καθώς και ξεχωριστός χώρος για το παιδικό βιβλίο. Στον πρώτο όροφο υπάρχει αίθουσα συνδιαλέξεων για 100 περίπου άτομα οργανωμένη με πάνελ και όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Στον χώρο αυτό σύντομα θα αρχίσει σειρά διαλέξεων, σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την κοινωνία γενικότερα.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε πολύ κόσμος, μεταξύ των οποίων πνευματικοί άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, όπως οι κ.κ. Μαρωνίτης Ι., Μουρσελάς Γ., Λιλόγλου Σ., Κανατσέλης Ι. κλπ.
Ευχόμαστε από καρδιάς ευόδωση των προσπαθειών και επιτυχίες για τέτοιες πνευματικές επενδύσεις που στόχο έχουν έναν και μόνο.
Την πνευματική ανάταση των κατοίκων του Πειραιά.